قرارداد هوشمند چیست؟

قرارداد هوشمند چیست؟ در این ویدیو همراه آکادمی بیتریوم باشید تا با اصطلاح پرکاربرد قرارداد های هوشمند آشنا شوید.

قرارداد هوشمند یک قرارداد خود اجرا است که شرایط توافق بین افراد قرارداد مستقیماً به صورت کد نوشته می شود. کد و توافق نامه های موجود در آن، در سراسر یک شبکه توزیع شده و غیر متمرکز بلاک چین وجود دارد. کد اجرا را کنترل می کند و تراکنش ها قابل پیگیری و برگشت ناپذیر هستند. قراردادهای هوشمند اجازه می دهد تا معاملات و توافقات قابل اعتماد بین طرف های ناهمگون و ناشناس بدون نیاز به یک مرجع مرکزی، سیستم قانونی یا مکانیزم اجرایی خارجی انجام شود.

در حالی که فناوری بلاک چین اساساً به عنوان پایه ای برای بیت کوین در نظر گرفته شده است، اما بسیار فراتر از زیربنای ارز مجازی تکامل یافته است. و می تواند همانند اتریوم قرار داد های هوشمند را اجرا کند. اما یکی از بهترین شبکه ها برای اجرای قرار داد های هوشمند اتریوم می باشد.

قراردادهای هوشمند چگونه کار می کنند؟

قراردادهای هوشمند برای اولین بار در سال 1997 توسط نیک سابو، دانشمند رایانه آمریکایی کاملاً 10 سال قبل از اختراع بیت کوین، پیشنهاد شد. در واقع، اغلب شایعه می شود که سابو ساتوشی ناکاموتوی واقعی، مخترع ناشناس بیت کوین است، که او آن را رد کرده است.

سابو قراردادهای هوشمند را به عنوان پروتکل‌های تراکنش رایانه‌ای تعریف کرد که شرایط یک قرارداد را اجرا می‌کنند.

سابو در مقاله خود همچنین پیشنهاد اجرای قراردادی برای دارایی های مصنوعی، مانند مشتقات و اوراق قرضه را ارائه کرد.

فرآیند ایجاد یک قرارداد هوشمند با همکاری تیم های تجاری، با توسعه دهندگان شروع می شود تا الزامات خود را برای رفتار مطلوب در قرارداد هوشمند قید کنند و در پاسخ به رویدادها یا شرایط بند های قرار داد توصیف کنند. رویدادهای ساده می‌توانند شرایطی مانند پرداخت مجازی، دریافت حقوق و.. باشند. همچنین می تواند قراردادهای پیچیده تر را اجرا کند، مانند: پرداخت بیمه در صورت مرگ یک فرد یا بلایای طبیعی.

سپس توسعه دهندگان در یک پلتفرم قرارداد نویسی هوشمند کار می کنند تا آن را توسعه دهند و تنظیم کنند و آن را آزمایش کنند تا اطمینان حاصل کنند که طبق برنامه کار می کند. پس از نوشتن برنامه، برای بررسی امنیتی به تیم دیگری تحویل داده می شود. این می تواند یک متخصص داخلی یا یک شرکت متخصص در بررسی امنیت قراردادهای هوشمند باشد. پس از تایید قرارداد، بر روی یک بلاک چین موجود یا دیگر زیرساخت های دفتر کل توزیع شده مستقر می شود.

مزایای قرارداد هوشمند

 ۱-  کارایی هزینه : به دلیل خود کار عمل کردن قرار داد بسیاری از هزینه های جانبی کسر میشود.

۲- سرعت پردازش: قراردادهای هوشمند می توانند سرعت پردازش فرآیندهای تجاری را که در چندین شرکت اجرا می شوند، بهبود بخشند.

۳- خودمختاری: قراردادهای هوشمند به طور خودکار توسط شبکه انجام می شود و نیاز به شخص ثالث برای مدیریت تراکنش های بین مشاغل را کاهش می دهد.

۴- قابلیت اطمینان: قراردادهای هوشمند همچنین می توانند از مزایای دفتر کل بلاک چین و سایر فناوری های دفتر کل توزیع شده برای حفظ امنیت استفاده کنند.

مسائل و چالش های رایج در قراردادهای هوشمند

 می توان اشاره کرد با تمامی خوبی هایی که این تکنولوژی به دنیا آورده است اما هنوز به علت روش و متود برنامه نویسی اختصاصی خود رایج نشده است و افراد بسیار کمی توانایی تنظیم این چنین قرار داد ها را دارند اما باید در نظر داشت که این امر از خوبی های این تکنلوژی کم نمی کند و آینده ای درخشان در انتظار دارد.

سخن پایانی

در پایان توجه داشته باشید که استفاده از قراردادهای هوشمند در هر حوزه‌ای مستلزم بررسی دقیق تمام جوانب و نیازهای آن کسب‌وکار است. به‌طور کلی نباید تصور کرد که چون این تکنولوژی امکان تقلب و کلاه‌برداری را از بین می‌برد، می‌تواند به سرعت وارد تمامی حوزه‌ها شود. اگر این ویدیو برای شما مفید بود با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید مقاله قرارداد هوشمند ترون چیست؟ را از سایت ما بخوانید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقاله های مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00