احساس پریشانی و آشفتگی در ترید

پریشانی و آشفتگی نوعی از احساسات است که در طول معامله کردن و یا حتی در طول روز، ممکن است برای شما رخ دهد. احساس پریشانی و آشفتگی دلایل زیادی می تواند داشته باشد. برای مثال، وقتی با سود یا زیان ناگهانی مواجه می شوید، احتمال دارد که احساس آشفتگی کنید. در واقع زمانی که بی نظمی و ناپایداری بر شما غلبه می کند، شما پریشانی را احساس می کنید. این اتفاقات بیشتر به دلایلی مثل نوسانات بازار یا انتظارات غیر واقعی به وجود می آید. برای این که بتوانید احساس پریشانی و آشفتگی را در خود کنترل کنید، باید ابتدا عوامل محرک آن را بشناسید. ترس و حرص، عوامل محرک پریشانی و آشفتگی هستند. هرچند که تجربیات و آسیب های گذشته هم در این زمینه تاثیر گذار می باشند.

با دپارتمان روانشناسی آکادامی بیتریوم همراه باشید تا راه های کنترل و مدیریت احساس پریشانی و آشفتگی در بازار را با هم بررسی کنیم.

ریشه احساسات در معامله‌گری کجاست؟

نباید به هیچ عنوان احساسات را دست کم گرفت. احساسات جزء وجودی ما انسانها بوده و به ‌صورت غریزی از آغاز تولد در ذهن و وجود ما قرار گرفته اند. این احساسات در مغز، با حرکت از انتقال دهنده های عصبی در پاسخ به محرک ها تحریک می‌شوند و ابزاری برای بقا به شمار رفته و در بعضی مواقع به طور خودکار، ناخودآگاه و سریع تحریک می شوند.

احساسات (چه مثبت و چه منفی)، خیلی از مواقع باعث نجات و بقای ما هستند، بگذارید یک نکته خیلی مهم را به شما بگوییم: انتظارات ما از زندگی، تجربیات احساسی ما را شکل می‌دهند. یعنی اگر شما در انتظار پیشامدهای خوبی باشید، حس خوش بینی پیدا می کنید و اگر انتظار نتایجی منفی را داشته باشید، دچار نگرانی و احساساتی منفی خواهید شد.

همچنین بخوانید: تحلیل احساسات در بازار مالی

ترس های رایج در معامله گری

  1. ترس از شروع معامله جدید
  2. ترس از دست دادن تمام دارایی ها
  3. اتمام بازار سودده
  4. ترس ناشی از مواجهه با خبرهای گوناگون
  5. آینده نامعلوم و نامعین
  6. ترس از ضرر و زیان
  7. سود کم و کاهش تدریجی آن
  8. ترس شروع بعد از استراحت
  9. ترس شروع بعد از بک تست گیری و کار کردن با حساب دمو

ترس های رایج در معامله گری

راه های کنترل احساس پریشانی و آشفتگی در ترید

  • کاهش استرس

استرس از عوامل تاثیر گذار در پریشانی و آشفتگی است و برای این که بتوانیم احساس پریشانی و آشفتگی خود را کنترل و مدیریت کنیم، باید از اضطراب و استرس دور بمانیم.

  • ذهن آگاهی و مدیتیشن

بهتر است در طول روز وقتی را برای مدیتیشن و ذهن آگاهی بگذارید. این کارها باعث می شود تا احساساتتان را بهتر شناخته و احساس آرامش را تجربه کنید.

حتما بخوانید: چهار درس تمرین ذهن آگاهی در مورد ترید

  • ورزش کردن

ورزش می تواند تاثیر مستقیمی در کاهش استرس شما داشته باشد. با انجام ورزش اندورفین در بدن شما آزاد می شود و شما را از استرس ها دور می کند. همچنین ورزش می تواند جسم شما را سرحال و تندرست نگه دارد. پس روزانه نیم ساعت ورزش را فراموش نکنید. درضمن ورزش می تواند یک حواس پرتی خوب برای اتفاقات بد روزانه شما باشد.

ورزش همانند یک روانشناس، ذهن شما را آرام از هرگونه شلوغی و نشخوارهای ذهنی کرده و همچنین با کمی تحرک بیشتر در ورزش کردن میتوانید آن را به چشم کیسه بوکس ببینید، به این دلیل که تمامی خشم و اتفاقات بد روز شما را از بین می برد.

  • استراحت و خواب کافی

احساس خستگی استرس شما را افزایش می دهد، زیرا گاهی اوقات ممکن است تصمیمات نادرستی بگیرید و عواقب آن شما را تحت تاثیر قرار دهد. پس خواب کافی را فراموش نکنید تا سلامت ذهن و بدنتان افزایش یابد.

از زمانی که شما مشغول به کار می شوید، تا زمانی که به تخت خواب می روید، ذهن مدام مشغول فکر کردن و طرح کردن سوال های متعددی می باشد و بهترین عمل برای خالی کردن ذهن از این شلوغی، خوابی کامل و آرام است.

  • تفریح

به عنوان یک معامله گر نباید تمام وقت خود را درگیر معاملات و دوری از زندگی عادی خود کنید. همچنین تفریح کردن نیازی نیست که حتما لوکس و گران قیمت باشد. شما می توانید علایق شخصی خود را پیدا کرده و برای آن ها وقت بگذارید. در کل کاهش و دوری از استرس کار پیچیده ای نیست و فقط کافیست که شما ساعتی را در روز به خودتان اختصاص دهید و از محیط کاری خود دور شوید.

به عنوان یک تریدر، دوری از معامله و چارت شاید کار سختی باشد، اما باور کنید که تکرار مداوم این عمل برآیند شما را حتی زمانی که ده ها سال تجربه داشته باشید، پایین خواهد آورد. اگر در هفته تنها یک یا دو روز را به تفریح اختصاص دهید و در آن روز به هیچ عنوان به معامله یا کار فکر نکنید، مطمئن باشید در روز بعد آمادگی دو چندانی نسبت به کل روزهای هفته خواهید داشت.

  • تصمیم نگرفتن در موقعیت های هیجانی

گاهی اوقات احساسات بر ما چیره می شوند و ما را در شرایط هیجانی و یا پریشانی قرار می دهند. در این مواقع به دلایل مختلفی که در ادامه به آن می پردازیم، شما باید از تصمیم گرفتن بپرهیزید، مخصوصا اگر در بازارهای مالی فعالیت می کنید. در شرایط پریشانی و آشفتگی تصمیم گرفتن ممکن است باعث ایجاد اشتباهات شود و گاهی عواقب بسیار بدی را برای شما به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: هیجان در بازارهای مالی

در این شرایط بهتر است که تصمیم گیری ها را به تعویق بیندازیم و تا زمانی که آرامش و و تمرکز کافی نداشته باشیم، به تصمیم گیری نپردازیم.

  • تنظیم یک برنامه و استراتژی معاملاتی

گاهی اوقات با تنظیم یک برنامه و استراتژی، می توانید احساسات و آشفتگی های خود را کنترل کنید. به شرطی که یک برنامه کارآمد برای خود چیده و به آن پایبند باشید.

  • مرور معاملات گذشته

شاید نتوانید گذشته را تغییر دهید، اما می توانید از آن درس بگیرید تا مانع این شوید که اتفاقات بد گذشته دوباره تکرار شود. شما در هنگام بررسی گذشته باید ببینید چه زمان هایی تصمیم های نادرست گرفته اید و یا به استراتژی خود پایبند نبوده اید. پس از آن خود را پرورش دهید تا دیگر این گونه اشتباهات را تکرار نکنید.

باور کنید برای یک معامله گر هیچ درسی ارزشمندتر از معاملات گذشته خود نیست. برای این کار یک ژورنال معاملاتی تهیه کنید و 30 روز کاری خود را با عکس و توضیحات معاملات خود، در آن قرار دهید. بعد از گذشت 30 روز تمام معاملات و توضیحات آن ها را چک کنید. می بینید که به راحتی متوجه اشتباهاتی که منجر به ضرر شده اند، می شوید.

چطور شرایط بحرانی بازار را کنترل کنیم؟

چطور شرایط بحرانی بازار را کنترل کنیم؟

هر چقدر هم که برای دوری از احساسات پریشانی و آشفتگی آماده باشید، در شرایط بحرانی بازار به چالش های بسیاری برخورد خواهید کرد که در صورت کنترل نکردن آن، به راحتی ممکن است خود را ببازید و تصمیمات نادرست بگیرید.

در شرایط بحرانی بازارهای مالی، بازارها به شدت غیر قابل پیش بینی و پر از نوسان می شوند و تصمیم گیری های آگاهانه را به چالش می کشند. بحران های بازارهای مالی، بیشتر دلایلی چون رکودهای اقتصادی، درگیری ها و جنگ ها دارند و پیمایش در شرایط بحرانی بازارها، امری حیاتی است. در ادامه توصیه هایی را برای کنترل بازارهای مالی در شرایط بحرانی را به شما ارائه می دهیم.

آگاهی از اخبار روز:

یک تریدر موفق همیشه از اخبار روز و آخرین تحولات آگاه است. معامله گران باید اخبارهای مالی، شاخص های اقتصادی و تحلیل ها را مدام بررسی و رصد کنند تا پویایی بازار و تاثیر بالقوه آن را درک کنند.

شما می توانید با دنبال کردن بخش اخبار آکادمی بیتریوم، از اخبار روز بازارهای مالی آگاه شوید.

مدیریت ریسک:

مدیریت ریسک در طول بحران به شدت مهم است، زیرا معامله گران با مدیریت دقیق ریسک می توانند از سرمایه خود در شرایط آشفته بازار محافظت کنند. پس بهتر است به عنوان یک معامله گر از ابزارهای مدیریت ریسک، چون حد ضرر و غیره برای محدود کردن ضررها استفاده نمایید.

از معامله کردن بیش از حد بپرهیزید:

از معامله کردن بیش از حد، مخصوصا در زمان تنش بازار بپرهیزید، چرا که می تواند زیان های قابل توجهی را برای شما به بار بیاورد و سعی کنید روی معاملاتی که احتمال موفقیت آن ها بالاست تمرکز کنید. همچنین در صورتی که ضرر کردید، سعی نکنید که در این شرایط از بازارهای مالی انتقام بگیرید، زیرا شما در حالت آشفتگی و پریشانی قرار گرفته اید و ممکن است تصمیمات شما از روی احساسات و هیجان باشد و نه از روی عقل و منطق.

تحلیل بحران های مالی گذشته:

تجزیه و تحلیل بحران های گذشته می تواند درس های ارزشمندی را به معامله گران بدهد. پس به شما پیشنهاد می کنیم که الگوها و دلایل بحران های گذشته را بررسی کنید تا خودتان را برای اتفاقات بعدی آماده کنید. اطمینان داشته باشید که تاریخ در بازار تکرار می شود و اگر شما تجربه بحران های مالی حال حاضر یا قبل را داشته باشید، بر خلاف 90 درصد فعالان بازار، به راحتی میدانید که با شرایط مشابه در ماه ها یا سال های آینده چطور برخورد کنید تا سود خوبی از آن کسب کنید.

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست؟

منعطف باشید:

انعطاف پذیری در هر زمانی، بخصوص در مواقع بحرانی اهمیت دارد، زیرا شرایط می تواند هر لحظه تغییر کند. پس معامله گران مدام باید آماده تنظیم استراتژی ها بر اساس اطلاعات بازار باشند.

آرامش داشته باشید:

احساس پریشانی و آشفتگی از سری اتفاقاتی می باشد که برای همه افراد گاهی بدون هیچ دلیلی ممکن است رخ دهد. شما با حفظ آرامش خود می توانید از احساسات بد و منفی دور شوید. در واقع حفظ آرامش در میان هرج و مرج زندگی مهارت بسیار ارزشمندی است که به بهبود عواطف و پیشرفت زندگی شما منجر می شود.

برای رسیدن به آرامش باید از یک سری چیزها دور شوید، تمرین کنید و عادت های سالمی را به زندگی خود بیفزایید. در ادامه راه هایی برای حفظ آرامش در زندگی را به شما یاد می دهیم.

  • قدردان و شکرگذار باشید. نسبت به نعمت هایی که دارید، قدردانی منظم می تواند حس آرامش را در شما تقویت کند.
  • روی یک کار تمرکز کنید. اجتناب کردن از انجام کار بر روی چند چیز می تواند تاثیر مستقیمی بر روی آرامش شما داشته باشد.
  • گاهی اوقات برای حفظ آرامش بهتر است از تکنولوژی و صفحه نمایش دوری کنید تا ذهنتان دچار آرامش شود.
  • تمرین جملات تاکیدی مثبت و پرورش ذهنیت مثبت می تواند به مقابله با افکار منفی کمک کرده و حس خوش بینی و آرامش را تقویت کند.

سخن پایانی

شما با داشتن آرامش می توانید در همه جنبه های زندگی خود موفق شوید و از احساسات پوچی، آشفتگی و پریشانی دوری کنید. اگر شما بتوانید در زندگی خود آرامش را تجربه کنید، مسلما در دنیای تجارت هم می توانید آرامش خود را در شرایط بحرانی حفظ کنید. با داشتن ذهنی آرام، قطعا تصمیم گیری ها بهتر و راحت تر خواهد بود. پس تمام تکنیک هایی که در این مقاله گفته شد را انجام دهید.

نظر شما درمورد داشتن احساس پریشانی و آشفتگی در ترید چیست؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00