آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

بازار ارز دیجیتال در چند سال اخیر، پرنوسان ‌ترین بازار مالی در جهان بوده است. اگرچه بازارهای سنتی نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا از ابتدای سال ۲۰۲۰ با نوساناتی مواجه بوده ‌اند، اما به نظر می ‌رسد که بازار ارز‌های دیجیتال همچنان برای مدت طولانی دارای فراز و نشیب های زیادی خواهد بود. نوسانات بازار رمز ارزها، یک فرصت‌ استثنایی برای معامله‌ گران به ارمغان آورده است تا بتوانند سود کسب کنند؛ اما برای کسب سود، باید به نکاتی مانند اینکه در بازار به دنبال چه چیزی هستید و چگونه مدیریت ریسک دارایی‌های خود را تحت کنترل بگیرید، توجه ویژه‌ای داشته باشید. مدیریت ریسک بخش بسیار مهمی از سرمایه‌ گذاری مسئولانه به ‌شمار می‌ رود. در واقع، استراتژی ‌های مدیریت ریسک قادرند به شکل های مختلف، خطرهای کلی سبد سرمایه ‌گذاری شما را کاهش دهند. به عنوان مثال، یکی از استراتژی‌های نسبتاً ساده، متنوع سازی گزینه ‌های سرمایه‌ گذاری و یا اجرای دستورات توقف ضرر و برداشت سود در زمان مناسب است. البته، حتی اگر سرمایه ‌گذاران و معامله ‌گران بسیار ریسک ‌پذیر باشند، همواره به کاهش ریسک علاقه ‌مند هستند. به خاطر داشته باشید که مدیریت ریسک معیاری بسیار مهم ‌تر از انجام معاملات یا سرمایه ‌گذاری‌های کم‌ ریسک است.

در این مقاله، قصد داریم ۵ استراتژی ساده و درعین ‌حال کارآمد، برای مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال را به شما معرفی کنیم؛ اما قبل از آن، مفهوم مدیریت ریسک را به طور دقیق ‌تر بررسی خواهیم کرد. تا انتها این مقاله با دپارتمان روانشناسی آکادمی بیتریوم همراه باشید.

مدیریت ریسک (Risk Management) چیست؟

مدیریت ریسک یا مدیریت خطر به کاربرد سیستماتیک سیاست‌ های مدیریتی، رویه‌ ها و فرایندهای مرتبط با تحلیل، ارزیابی و کنترل ریسک می ‌پردازد. این فرایند شامل مستند سازی تصمیمات نهایی، شناسایی و استفاده از معیارهایی برای مدیریت ریسک به طوری که ریسک به سطحی قابل قبول کاهش یابد است. مدیریت ریسک در تمامی محیط ‌های مالی، از جمله بازار ارزهای دیجیتال، بسیار ارزشمند بوده و تأثیرات خود را در طولانی مدت نشان می‌ دهد. در ادامه، برخی از رویکردهای کلی در برنامه ‌ریزی مدیریت ریسک را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

  1. پذیرش

پذیرش ریسک اقدام بسیار مهمی است و معمولاً شامل هزینه ‌های اضافی می باشد. به عنوان مثال، فردی که برای بیمه تکمیلی هزینه می ‌کند و به پیش ‌بینی احتمالات در آینده می‌ پردازد، در مواجهه با ریسک راحت ‌تر می ‌تواند آن را مدیریت کند. در فضای کریپتو نیز همینطور خواهد بود. معامله‌ گران می‌ توانند با هزینه کردن برای امنیت دارایی ‌های دیجیتال خود، از طریق خریداری کیف پول‌ های سخت‌ افزاری و تجهیزات امنیتی، به خوبی ریسک‌ های مختلفی مانند هک را مدیریت کنند.

برای آشنایی با بیمه ارزدیجیتال کلیک کنید.

  1. اجتناب

اجتناب یا عدم مشارکت در فعالیت ‌های مخاطره‌ آمیز، روش خوبی برای کاهش ریسک است؛ به عنوان مثال، افرادی که سیگار می‌کشند و در این فعالیت پر مخاطره شرکت می‌ کنند، در معرض ریسک ابتلا به انواع بیماری‌ها قرار می ‌گیرند. اجتناب از رفتارهای مخاطره ‌آمیز در بازار ارزهای دیجیتال نیز یکی از روش‌های کاهش ریسک در این بازار است. معامله ‌گران در بازار ارزهای دیجیتال می‌ توانند با دوری از رفتارهای خطرناک، مانند ترید ارزهای دیجیتالی که ارزش بازار پایینی و توسعه ‌دهندگان ناشناس دارند، ریسک معاملات خود را کاهش دهند.

همچنین بخوانید: مهمترین اصول روانشناسی ترید در بازار ارزدیجیتال

  1. توزیع

توزیع ریسک اقدام مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. در بازار رمزارزها می ‌توان با ساختن یک سبد متنوع از ارزهای دیجیتال، امکان وقوع ریسک ‌های احتمالی را کاهش داد.

  1. انتقال ریسک

استفاده از بیمه سلامت یک مثال عالی از انتقال ریسک است. در این حالت، فرد تقریباً همه ریسک‌ ها را به بیمه ‌گر واگذار می ‌کند و بیمه ‌گر با دریافت مبلغی مسئولیت را بر عهده می ‌گیرد. بیمه‌ کننده و بیمه‌ گیرنده یک سند را امضا می ‌کنند و بر اساس آن یک قرارداد تنظیم می ‌شود. بیمه‌ کننده استراتژی‌ های لازم برای مقابله با ریسک را ارزیابی کرده و بر اساس آن، مبلغی را برای دریافت تعیین می ‌کند. در فضای ترید و سرمایه‌ گذاری نیز، استراتژی‌ هایی بسیار مفید بوده و به مدیریت ریسک کمک می ‌کنند.

  1. پیشگیری از ضرر و کم کردن آن

این روش کاملاً ریسک را حذف نمی ‌کند، بلکه آن را کاهش می‌ دهد، همچنین بیشتر بر تنظیم کردن ضرر و جلوگیری از گسترش آن تمرکز دارد. انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت را می ‌توان به عنوان مثالی از این روش دانست. بیمه ‌گر بسیار اهمیت به این نوع اقدامات می ‌دهد و سرویس‌های جانبی برای بیمه ‌گیران فراهم می‌ کند. این سرویس‌ها می‌ توانند شامل پرداخت شهریه باشگاه یا انجام معاینات سالانه عمومی باشند. این اقدامات به بیمه‌ کننده کمک می ‌کنند تا در طولانی مدت کمتر هزینه کند. این روش در زمینه سرمایه‌ گذاری در فضای کریپتو نیز بسیار مفید است و انجام اقدامات پیشگیرانه مانند عدم نگهداری دارایی‌ها در صرافی‌ها به طور قابل توجهی ریسک‌ها را کاهش می‌ دهد.

چرا استراتژی مدیریت ریسک در کریپتو مهم است؟

کریپتو به عنوان یک طبقه دارایی، یکی از سرمایه ‌گذاری‌ها با ریسک بالا برای سرمایه ‌گذاران متوسط است. ثابت شده است که قیمت ‌ها در این بازار بسیار ناپایدار هستند، پروژه‌ها می ‌توانند بلافاصله از بین رفته و فناوری پشت بلاک‌ چین برای تازه‌ واردان چالش ‌برانگیز می ‌باشد. با تغییرات سریع در قیمت ارزهای دیجیتال، استفاده از روش‌ها و استراتژی‌های صحیح در مدیریت ریسک برای کاهش از دست دادن در معرض خطرات احتمالی ضروری است. همچنین یک گام اساسی برای تبدیل شدن به یک معامله ‌گر موفق و مسئولیت ‌پذیر است. در‌ادامه، با ۵ استراتژی مهم در مدیریت ریسک آشنا می ‌شویم:

همچنین شما می توانید برای آشنایی با تکنیک های مدیریت ریسک برای معامله گران فعال کلیک کنید

آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

استراتژی اول: قانون یک درصد

قانون یک درصد، استراتژی ساده ‌ای در مدیریت ریسک است. بر اساس این استراتژی، سرمایه ‌گذار در هر معامله یا سرمایه‌گذاری، روی بیش از ۱درصد از کل سرمایه ‌اش ریسک نمی ‌کند. برای مثال، فرض کنید شما به عنوان سرمایه ‌گذار دارای 10,000 دلار برای سرمایه ‌گذاری هستید و می ‌خواهید به قانون 1 درصد پایبند باشید.

دو راه برای رعایت این استراتژی وجود دارد:

روش اول این است که ۱۰,۰۰۰ دلار بیت کوین (BTC) خریداری کنید و سپس برای فروش آن، دستور Stop-Loss یا Stop-Limit را در قیمت ۹,۹۰۰ دلار تعیین کنید. با این روش، می‌توانید زیان خود را به حداقل ۱ درصد از کل سرمایه ‌گذاریتان (۱۰۰ دلار) کاهش دهید.

در روش دوم، با دارایی ۱۰ هزار دلاریتان می ‌توانید بدون تنظیم دستور Stop-Loss، صد دلار اتریوم (ETH) را خریداری کنید. در نتیجه، در صورتی که قیمت اتریوم به صفر برسد، تنها ۱ درصد از کل سرمایه ‌گذاریتان را از دست خواهید داد. در واقع، قانون ۱ درصد تأثیری روی مقدار سرمایه ‌گذاری شما ندارد، بلکه تمرکز خود را روی مقداری که تمایل دارید در سرمایه‌ گذاری پذیرفتن ریسک کنید، می ‌گذارد.

با توجه به نوسانات بازار، قانون ۱ درصد برای ارزهای دیجیتال بسیار مفید است. در این بازار پرنوسان، معامله‌ گران به راحتی طمع می ‌کنند. برخی سرمایه‌ گذاران ممکن است مبلغ زیادی از سرمایه خود را در یک پوزیشن معاملاتی بگذارند و به طور بی‌ معنی به تغییر روند قیمتی در آینده امیدوار شوند، که ممکن است باعث ضررهای سنگینی برای آن ‌ها شود.

روش های سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال را در اینجا بخوانید

استراتژی دوم: تعیین نقاط حد ضرر و سود

در سفارش حد ضرر (Stop-Loss) یک قیمت مشخص برای دارایی تعیین می ‌شود تا پوزیشن در آن قیمت بسته شود. قیمت حد ضرر کمتر از قیمت فعلی تنظیم می ‌شود و وقتی فعال شد، به پیشگیری از ضررهای بیشتر کمک می‌ کند. درمقابل، سفارش حد سود (Take-Profit) برعکس عمل می‌ کند. در این حالت، شما باید قیمتی بالاتر از قیمت فعلی تعیین کنید که در آن می‌خواهید پوزیشن خود را بسته و سودتان را بدست آورید.

سفارش ‌های حد ضرر و برداشت سود به شما در مدیریت ریسک از دو زاویه مختلف کمک می ‌کنند:

1ـ می ‌توانید این محدودیت‌ها را از قبل تنظیم کنید تا به صورت خودکار اجرا شوند. به این معنی است که به‌عنوان یک معامله ‌گر، نیازی به دسترسی ۲۴ ساعته نخواهید داشت؛ زیرا اگر قیمت‌ها ناپایدار و نوسانی باشند، محدودیت ‌های از پیش ‌تعیین ‌شده به ‌طور خودکار فعال خواهند شد.

2ـ این گزینه به شما اجازه می ‌دهد محدودیت ‌های واقعی و مؤثر برای پتانسیل ضرر و سودهای خود را تعیین کنید.

استراتژی سوم: متنوع‌ سازی و پوشش ریسک (Hedging)

تنوع ‌بخشیدن به پرتفوی یکی از روش‌های محبوب و اساسی برای کاهش ریسک کلی سرمایه ‌گذاری است. در یک پرتفوی متنوع، تمرکز به هیچ دارایی یا طبقه دارایی خاصی وجود ندارد. این تنوع به حداقل رساندن خطر ضرر و سود بزرگ کمک می ‌کند. به عنوان مثال، می ‌توانید انواع مختلفی از ارزهای دیجیتال و توکن‌ها را در دسترس داشته باشید و در کنار آن، تأمین نقدینگی و وام دهی را نیز انجام دهید تا سرمایه خود را در یک نقطه متمرکز نکنید.

استراتژی پوشش ریسک یا هجینگ (Hedging) یک روش پیشرفته ‌تر برای حفظ سود یا کاهش زیان است که با خرید دارایی‌های دیگر، انجام می ‌شود. اغلب این دارایی‌ها با یکدیگر در تناقض هستند و همبستگی معکوس دارند. متنوع‌ سازی نیز می ‌تواند یک استراتژی هجینگ باشد، اما معروف ترین نمونه هجینگ، قراردادهای آتی یا فیوچرز (Futures) می‌ باشند.

همچنین بخوانید: ریسک های قانونی برای سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال کدام اند؟

استراتژی چهارم: استراتژی خروج آماده داشته باشید

داشتن استراتژی خروج، یک روش ساده اما بسیار موثر برای کاهش خطرات و ضررهای ناخواسته می باشد. با رعایت استراتژی خروج خود، می ‌توانید با خروج در یک نقطه مشخص، سود به دست آورید یا حداقل ضرر خود را کاهش دهید.

اغلب، معامله ‌گران وقتی در معامله ‌ای به سود می ‌رسند، به مسیر قبلی خود ادامه می‌ دهند و حتی زمانی که قیمت‌ها کاهش می‌یابند، با خوش ‌بینی بیش ‌از‌حد به یک ارز دیجیتال خاص، متمایل به پایان دادن معامله نمی ‌شوند. به طور معمول، گرفتار شدن در هیاهوی بازار و تحلیلات متاثرکننده دیگران می ‌تواند باعث پیچیدگی در اجرای استراتژی خروج و شکست در تصمیم ‌گیری شما شود. یکی از راه ‌های اجرای موفقیت‌ آمیز استراتژی خروج، استفاده از سفارش‌های لیمیت است. شما می ‌توانید به‌گونه ‌ای سفارشتان را تنظیم کنید که علاوه بر برداشت سود، میزان حداکثر ضرر را نیز در یک قیمت خاص مشخص نمایید. به این ترتیب، سفارش شما فقط در صورت مطابقت با شرایط مورد نظر به اجرا در می ‌آید.

استراتژی پنجم: خودتان تحقیق کنید

انجام تحقیقات دقیق، یکی دیگر از استراتژی‌های کاهش ریسک در همه سرمایه‌ گذاری‌ هاست. در عصر اینترنت، انجام تحقیقات آسان ‌تر از هر زمانی می باشد. قبل از سرمایه ‌گذاری در یک توکن، ارز دیجیتال، پروژه یا دارایی دیگر، باید دقت لازم را به‌ خرج دهید. مهم این است که اطلاعات ضروری درباره پروژه را بررسی کنید؛ از‌جمله وایت ‌پیپر، توکنومیک پروژه، تیم و سرمایه‌گذاران، نقشه ‌راه، جامعه و سایر مفاهیم بنیادین.

کوین و توکن چیست؟ را در اینجا بخوانید.

به هر حال، به یاد داشته باشید که اطلاعات نادرست به سرعت منتشر می‌ شوند و هرکسی می ‌تواند دیدگاه‌ های شخصی خود را در فضای مجازی به عنوان حقیقت ارائه کند. در هنگام تحقیق، دقت کنید که اطلاعات خود را از منابع قابل اعتماد و مطمئن استفاده کنید. شیلینگ (Shilling) یا تبلیغ برای پروژه‌های بی‌ ارزش امری رایج است. پروژه‌ها یا سرمایه ‌گذاران ممکن است اخبار نادرست، جانبدارانه یا تبلیغاتی را به نحوی منتشر کنند که به نظر برسد که صادقانه و واقعی هستند.

نتیجه کلی

ما در این مقاله،‌ پنج استراتژی مدیریت ریسک را بیان کردیم، اطلاعاتی درباره مدیریت ریسک در بازار کریپتو به شما ارائه داده و به بررسی بهترین روش‌های مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال پرداختیم تا با این روش ‌ها آشنایی داشته باشید. همانطور که اشاره کردیم، مدیریت ریسک شامل پیش ‌بینی و شناسایی ریسک‌های مالی مرتبط با سرمایه‌ گذاری‌ های شما می ‌شود که به منظور کاهش آن‌ها به کار می ‌روند. برای اینکه بتوانید معاملات سودآور و با کمترین ضرر را انجام دهید، باید با استراتژی‌ های مدیریت ریسک آشنا شده و توانایی کاهش ریسک سرمایه‌ گذاری خود را داشته و با تمرکز بیشتری معاملات خود را انجام دهید.

گفتنی است که استراژی ‌های مدیریت ریسک به همین پنج نمونه محدود نمی ‌شوند و استراتژی‌ های پیچیده‌ تری نیز وجود دارند که بسیاری از معامله‌ گران حرفه ‌ای از آن‌ها بهره می ‌برند. با این حال، استفاده از همین پنج استراتژی نسبتاً ساده می ‌تواند بازدهی معاملات شما را به طرز قابل توجهی بهبود ببخشد.

نظر شما در مورد استراتژی های مدیریت ریسک چیست؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

نتیجه‌ای پیدا نشد.

پربازدید ترین مطالب

نتیجه‌ای پیدا نشد.

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00