چگونه فاندامنتال یاد بگیریم؟

یادگیری تحلیل فاندامنتال

تحلیل بنیادی یا تحلیل فاندامنتال، یکی از روش‌ های تحلیل بازار سرمایه است که با بررسی عوامل بنیادی شرکت‌ ها، ارزش واقعی سهام آنها را محاسبه می‌ کند. این روش به سرمایه‌ گذاران کمک می‌ کند تا تصمیمات آگاهانه‌ تری در مورد خرید و فروش سهام بگیرند. پس اگر قصد سرمایه گذاری یا ترید در بازارهای مالی را دارید، باید تحلیل بنیادی (فاندامنتال) را به صورت کامل فرا بگیرید. تا انتهای این مقاله با آکادمی بیتریوم همراه باشید تا فاندامنتال را بیشتر بشناسید.

تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل بنیادی یا فاندامنتال روشی برای اندازه‌گیری ارزش واقعی یک اوراق بهادار است که از طریق بررسی عوامل اقتصادی و مالی مرتبط با آن انجام می‌ شود. ارزش ذاتی، ارزش یک سرمایه‌ گذاری است که بر اساس وضعیت مالی شرکت صادرکننده و شرایط اقتصادی و بازاری جاری، تعیین می‌ شود.

تحلیلگران بنیادی هر چیزی را که ممکن است بر ارزش اوراق بهادار تأثیر بگذارد، از عوامل اقتصادی کلان مانند وضعیت اقتصادی و شرایط صنعت گرفته تا عوامل اقتصادی خرد مانند اثربخشی مدیریت شرکت را مورد مطالعه قرار می‌ دهند. هدف نهایی تحلیل بنیادی، رسیدن به عددی است که سرمایه‌گذار بتواند آن را با قیمت فعلی اوراق بهادار مقایسه کند و بفهمد آیا اوراق بهادار در مقایسه با ارزش واقعی خود، توسط سایر سرمایه‌ گذاران کم‌ ارزش‌ گذاری شده یا بیش‌ ارزش‌ گذاری شده است.

تفاوت تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال

تحلیل فاندامنتال به عوامل بنیادی مانند عملکرد مالی شرکت، شرایط اقتصادی و روندهای صنعتی توجه دارد. تحلیلگران بنیادی معتقدند که قیمت دارایی‌ ها در نهایت باید بر اساس ارزش ذاتی آن‌ ها تعیین شود. بنابراین، آن‌ ها به دنبال اطلاعاتی هستند که می‌ تواند در تعیین ارزش ذاتی یک دارایی کمک کند.

تحلیل تکنیکال به الگوهای قیمت در گذشته توجه دارد. تحلیلگران تکنیکال معتقدند که قیمت دارایی‌ ها در گذشته می‌ تواند الگویی را ایجاد کند که در آینده نیز ادامه خواهد داشت. بنابراین، آن‌ها به دنبال الگوهایی در نمودار قیمت هستند که می‌ تواند برای پیش‌ بینی قیمت آینده استفاده شود. در اصل سرمایه‌ گذاران در تحلیل تکنیکال به بررسی نمودارها می‌ پردازند و هدف این تحلیل ایجاد فرضیه‌ ها بر اساس عملکرد گذشته قیمت سهام است. تحلیلگران فنی، به داده‌ها و اطلاعات بنیادی شرکت اعتماد نمی‌ کنند و به جای آن، نمودارها را تجزیه و تحلیل کرده و سعی در شناسایی الگوهایی دارند که به توسعه تصمیمات آینده اشاره داشته باشند.

در نگاه اول، تحلیل تکنیکال ممکن است به نظر بی‌ منطق بیاید. با این حال، یک ارتباط قوی و روانشناختی بین تغییرات قیمت و رفتار فعالان بازار وجود دارد.

برخی از ابزاری که تحلیلگران تکنیکال بهره می برند:

  • الگوهای شمع یا کندل
  • اندیکاتورها
  • کانال‌ ها
  • حجم معاملات
  • نوسان

هریک از این ابزارها و شاخص‌ ها معنای متفاوتی دارند و داستانی را روایت می‌ کنند.

تحلیل فاندامنتال کمی و کیفی چیست؟

تحلیل فاندامنتال کمی و کیفی چیست؟

مشکل در تعریف واژه “فاندامنتال” این است که می‌ تواند هر چیز مرتبط با رفاه اقتصادی یک شرکت را شامل شود. این شامل اعدادی مانند درآمد و سود می‌ شود، اما همچنین می‌ تواند هر چیزی از سهم بازار یک شرکت تا کیفیت مدیریت آن را نیز شامل شود.

عوامل فاندامنتال مختلف می‌ توانند در دو دسته کلی، یعنی کمی و کیفی، گروه‌ بندی شوند، که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

تحلیل فاندامنتال کمی:

“تحلیل فاندامنتال کمی” مرتبط با اطلاعاتی است که می‌ توان آن‌ ها را با استفاده از اعداد و مقادیر کمی بیان کرد. بنیادهای کمّی ویژگی‌های قابل اندازه‌ گیری یک کسب و کار هستند و این اطلاعات اغلب از منابع مالی، به خصوص صورت‌ های مالی، به دست می‌ آید. درآمد، سود، دارایی و سایر موارد قابل اندازه‌ گیری با دقت زیاد در این حوزه قرار دارند.

صورت مالی یک ابزار واسطه‌ای است که توسط شرکت برای افشای اطلاعات مربوط به عملکرد مالی خود استفاده می‌ شود. تحلیلگران بنیادی از اطلاعات کمی موجود در صورت‌ های مالی برای اتخاذ تصمیمات سرمایه‌ گذاری، استفاده می‌ کنند. سه صورت مالی اصلی عبارتند از: صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد.

عوامل در تحلیل بنیادی کمی:

  • ترازنامه:

ترازنامه یکی از سه صورت مالی اصلی است که وضعیت مالی یک شرکت را در یک زمان خاص نشان می‌دهد. ترازنامه یک ابزار مهم برای ارزیابی وضعیت مالی یک شرکت می باشد. سرمایه‌ گذاران و اعتباردهندگان از ترازنامه برای ارزیابی توانایی یک شرکت در پرداخت بدهی‌ های خود و ایجاد سود استفاده می‌کنند. مدیران شرکت نیز از ترازنامه برای نظارت بر وضعیت مالی شرکت و اطمینان از اینکه شرکت در وضعیت مالی سالمی قرار دارد، استفاده می‌ کنند.

  • صورت درآمد:

در حالی که ترازنامه به یک نمای فوری از یک کسب و کار می پردازد، صورت سود و زیان عملکرد یک شرکت را در یک دوره زمانی خاص اندازه گیری می کند. در واقع، شما می توانید یک ترازنامه برای یک ماه یا حتی یک روز داشته باشید، اما فقط شرکت های عمومی گزارش های فصلی و سالانه را ارائه می دهند. صورت سود و زیان درآمدها، هزینه ها و سود حاصل از عملیات کسب و کار را برای آن دوره ارائه می دهد.

  • گزارش گردش پول نقد:

صورت جریان نقدی، رکوردی از جریانات نقدی ورودی و خروجی یک کسب و کار، در یک دوره زمانی خاص است. صورت جریان نقدی اهمیت زیادی دارد، زیرا برای یک کسب و کار دشوار است که وضعیت نقدی خود را دستکاری کند. حسابداران تهاجمی می توانند کارهای زیادی انجام دهند تا درآمد را دستکاری کنند، اما تقلبی کردن پول نقد در بانک دشوار است. به همین دلیل، برخی از سرمایه گذاران از صورت جریان نقدی به عنوان یک معیار محافظه کارانه تر برای عملکرد شرکت استفاده می کنند.

صورت جریان نقدی نشان می دهد که یک شرکت چقدر پول نقد از طریق فعالیت های تجاری خود ایجاد کرده، هزینه کرده و یا به عنوان سرمایه گذاری نگه داشته است. این گزارش یک ابزار مهم برای سرمایه گذاران و اعتباردهندگان می باشد، زیرا آنها می توانند از آن برای ارزیابی توانایی یک شرکت در پرداخت بدهی های خود و ایجاد سود استفاده کنند.

در حالی که صورت سود و زیان و ترازنامه می توانند دستکاری شوند، تقلب در صورت جریان نقدی دشوارتر است. این به این دلیل است که صورت جریان نقدی بر اساس معاملات واقعی پول نقد مانند پرداخت وجوه دریافتی استوار است. به همین دلیل، برخی از سرمایه گذاران ترجیح می دهند از صورت جریان نقدی به عنوان یک معیار اصلی برای ارزیابی عملکرد یک شرکت استفاده کنند.

  • تحلیل فاندامنتال کیفی:

“تحلیل فاندامنتال کیفی” به ماهیت و ویژگی‌ های غیر عددی و استانداردهای یک شرکت مرتبط است. بنیادهای کیفی کمتر بیان شده به شکل اعداد هستند. این نوع تحلیل بنیادی ممکن است شامل ارزیابی‌ هایی نظیر کیفیت مدیران کلیدی یک شرکت، شناسایی نام تجاری، حق ثبت اختراع، فناوری‌های انحصاری و سایر جوانب غیر عددی باشد.

تحلیل فاندامنتال

بنیادهای کیفی که باید در نظر داشت:

مزیت رقابتی:

موفقیت بلندمدت یک شرکت عمدتاً توسط توانایی آن در حفظ مزیت رقابتی و حفظ آن تعیین می شود. مزایای رقابتی قدرتمند، مانند نام تجاری کوکاکولا و سلطه مایکروسافت در سیستم عامل رایانه شخصی، یک “خندق” اطراف یک کسب و کار ایجاد می کنند که به آن اجازه می دهد تا رقبا را دور نگه دارد و از رشد و سود لذت ببرد. هنگامی که یک شرکت می تواند مزیت رقابتی ایجاد کند، سهامداران آن می توانند به مدت چندین دهه پاداش های خوبی دریافت کنند.

مدیریت:

برخی معتقدند که مدیریت مهمترین معیار برای سرمایه گذاری در یک شرکت می باشد. منطقی به نظر می رسد، زیرا حتی بهترین مدل کسب و کار نیز اگر رهبران شرکت نتوانند برنامه را به درستی اجرا کنند، محکوم به شکست خواهد بود. در حالی که برای سرمایه گذاران خرده پا دشوار است، که با مدیران دیدار کنند و آنها را واقعاً ارزیابی کنند، می توانید به وب سایت شرکت مراجعه کرده و رزومه های ارشد مدیریت و اعضای هیئت مدیره را بررسی کنید. آنها در مشاغل قبلی خود چقدر خوب عمل کرده اند؟

صنعت:

علاوه بر موارد گفته شده، مهم است که صنعت یک شرکت را در نظر بگیرید: پایگاه مشتریان آن، سهم بازار در بین شرکت‌ ها، رشد صنعت، رقابت، مقررات و چرخه‌ های تجاری. یادگیری نحوه کارکرد صنعت به یک سرمایه‌ گذار درک عمیق‌ تری از سلامت مالی یک شرکت می‌ دهد.

مدل کسب و کار:

مدل کسب و کار مجموعه ای از اصول و رویکردهایی است که یک شرکت برای ایجاد ارزش و کسب درآمد استفاده می کند. این شامل نحوه تولید محصولات یا ارائه خدمات، نحوه بازاریابی و فروش آنها، نحوه مدیریت زنجیره تامین و نحوه رقابت با سایر شرکت ها است.

مدل کسب و کار یک شرکت یکی از مهم ترین عواملی است که باید در تحلیل فاندامنتال آن در نظر گرفته شود. این به سرمایه گذاران کمک می کند تا درک کنند که چگونه یک شرکت درآمد کسب می کند و چگونه می تواند در آینده رشد کند.

تحلیل مدل کسب و کار می تواند به سرمایه گذاران کمک کند تا درک کنند که چگونه یک شرکت در حال حاضر کار می کند و چگونه می تواند در آینده رشد کند. این می تواند به آنها کمک کند تا تصمیمات سرمایه گذاری آگاهانه تری بگیرند.

سیاست های شرکت:

سیاست‌ های موجود در یک سازمان، روابط و مسئولیت‌های بین مدیریت، مدیران و ذینفعان را نشان می‌دهد. این سیاست‌ها در اساسنامه شرکت و قوانین و مقررات شرکتی تعریف و تعیین می‌شوند. شما می‌خواهید با شرکتی همکاری کنید که اخلاقی، عادلانه، شفاف و کارآمد اداره شود. به ویژه توجه داشته باشید که آیا مدیریت حقوق و منافع سهامداران را رعایت می کند. اطمینان حاصل کنید که ارتباطات آنها با سهامداران شفاف، واضح و قابل فهم است. اگر متوجه آن نمی‌شوید، احتمالاً به این دلیل است که آنها نمی‌خواهند شما متوجه چنین مواردی شوید.

تحلیل فاندامنتال در ارزهای دیجیتال

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، اندیکاتورها و معیارهای تحلیل فاندامنتال سنتی، به‌طور کامل برای بازار ارزهای دیجیتال و کریپتوکارنسی‌ها کارآمد نیستند. اما این موضوع به معنای عدم کاربرد تحلیل فاندامنتال در این بازار پرنوسان و جذاب نیست. دنیای رمزارزها، معیارها و شاخص‌های مخصوص به خود را دارد که می‌توان از آن‌ها برای ارزیابی دقیق‌تر پروژه‌ها و تصمیم‌گیری آگاهانه‌تر در خصوص اعتبار و پتانسیل آن‌ها استفاده کرد.

تحلیل فاندامنتال یا بنیادی روشی برای بررسی و ارزیابی ارزش ذاتی یک ارز دیجیتال می باشد. این روش بر اساس بررسی عوامل اقتصادی، تکنیکی و اجتماعی مؤثر بر قیمت ارز دیجیتال انجام می‌شود.

مزایای تحلیل فاندامنتال در ارزهای دیجیتال:

  • شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری: با تحلیل فاندامنتال می‌توان ارزهای دیجیتالی را که دارای پتانسیل رشد بلندمدت هستند، شناسایی کرد.
  • کاهش ریسک: با درک عوامل مؤثر بر قیمت ارز دیجیتال، می‌توان ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش داد.
  • تصمیم‌گیری آگاهانه: تحلیل فاندامنتال به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا با اطلاعات کافی و آگاهی کامل، تصمیم‌گیری کنند.

مراحل تحلیل فاندامنتال در بازار ارز دیجیتال

  • انتخاب ارز دیجیتال: اولین قدم، انتخاب ارز دیجیتالی است که می‌خواهید تحلیل کنید.
  • تحلیل تکنولوژی: بررسی فناوری و بلاک چین پشت سر ارز دیجیتال، مزایا و معایب آن را مشخص می‌کند.
  • بررسی تیم توسعه‌دهنده: سابقه و تجربه تیم توسعه‌دهنده می‌تواند در موفقیت پروژه نقش مهمی داشته باشد.
  • مطالعه نقشه راه: نقشه راه، چشم‌انداز آینده پروژه را نشان می‌دهد و می‌تواند به سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری کمک کند.
  • بررسی میزان پذیرش: میزان استفاده و پذیرش ارز دیجیتال توسط کاربران و مشاغل، نشان‌دهنده تقاضا برای آن است.
  • تحلیل عرضه و تقاضا: بررسی عرضه و تقاضا برای ارز دیجیتال، می‌تواند به پیش‌بینی قیمت آن در آینده کمک کند.
  • بررسی اخبار و رویدادها: اخبار و رویدادهای مربوط به ارز دیجیتال و صنعت بلاک چین، می‌توانند بر قیمت آن تأثیر بگذارند.

اندیکاتورهای تخصصی ارزهای دیجیتال در تحلیل فاندامنتال

  • نسبت ارزش به تراکنش شبکه (NTV)
  • تعداد آدرس‌های فعال
  • نسبت قیمت به تأمین هزینه ‌های استخراج
  • مقاله علمی، تیم سازنده و نقشه‌ راه

نکات مهم در تحلیل فاندامنتال:

  • تحلیل فاندامنتال یک علم دقیق نیست و هیچ تضمینی برای موفقیت سرمایه‌گذاری وجود ندارد.
  • بازار ارزهای دیجیتال بسیار نوسان داشته و قیمت‌ها می‌توانند به سرعت تغییر کنند.
  • قبل از سرمایه‌گذاری در هر ارز دیجیتالی، حتماً تحقیقات خود را انجام دهید و از خطرات مرتبط با آن آگاه باشید.

سخن پایانی

به انتهای یکی دیگر از مقالات پرمحتوای آکادمی بیتریوم رسیدیم. ابتدا در مورد چیستی تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و سپس از تفاوت تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال سخن گفتیم، انواع تحلیل فاندامنتال کمی و کیفی را توضیح داده و در نهایت پس از بررسی عوامل هر کدام، به بخش جذاب تحلیل فاندامنتال در بازار ارزهای دیجیتال پرداختیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده و مطالب خوبی آموخته باشید.

نظر شما در مورد یادگیری تحلیل فاندامنتال چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00