مهمترین اصول روانشناسی ترید در بازار ارزدیجیتال

مهمترین اصول روانشناسی ترید در بازار ارزدیجیتال ⭐

در روانشناسی ترید یک سری نکات مهم هستند که برای موفقیت در بازارهای مالی مثل بازار ارز دیجیتال باید در نظر گرفته شود.
با همراه بودن در این مقاله از دپارتمان روانشناسی آکادمی بیتریوم قصد داریم اهمیت روانشناسی ترید را از طریق 9 اصل طلایی روشن کنیم، زیرا 80 درصد موفقیت در بازار مالی در واقع خود شما هستید که رشد درآمد و سود به شما بستگی دارد. پس به طور خلاصه میتوان گفت که :  رشد فردی شما = کسب سود شما از هر بازار مالی.
با در نظر گرفتن این 9 اصل ساده اما بسیار مهم، زندگی تریدی شما به شدت تغییر خواهد کرد. با پیروی از این اصول، ممکن است در بین 20 درصد معامله‌گران موفق قرار بگیرید.

اصول روانشناسی ترید

1. از معاملات احساسی خودداری کنید. حدود 99 درصد از معاملات معامله گران بی تجربه احساساتی هستند!
2. به فراوانی موقعیت های معاملاتی اعتقاد داشته باشید. فقدان این نگرش می تواند برای شما بسیار گران تمام شود!
3. استراتژی معاملاتی خود را بهینه کنید. عدم انجام این کار ممکن است منجر به گردابی از استراتژی های نادرست شود.
4. هرگز برای انتقام به بازار “حمله” نکنید. معامله انتقام جویانه در سطح ذهنی انجام می شود که پس از ورود به بازار متوجه می شوید.

5. هرگز حریص نباشید. حرص و طمع دامی است که وقتی موفق می شوید سر راهتان قرار می گیرد.

6. احساسات و عواطف خود را کنترل کنید

7. به خودتان تکیه کنید

8. بر ترس خود غلبه کنید

9. استراحت کنید

روانشناسی ترید چیست و چرا 80 درصد موفقیت شما به آن بستگی دارد؟

هر اقدامی که انجام می دهید، ابتدا به آن فکر می کنید و سپس تصمیم می گیرید.
فرآیند معاملاتی شما به این صورت عمل می کند:
1. تعیین هدف و تصمیم گیری
2. ترید
3. واکنش به رویدادها
4. انتخاب احساسات
شما تصمیم می گیرید در بازار معامله کنید. با این حال، قبل از تصمیم گیری، ابتدا باید اهداف خود را تعیین کنید. این هدف گذاری می تواند شما را از ابتدا در مسیر موفقیت یا شکست قرار دهد.

اگر هدف شما معامله و کسب 200 یا 60 درصد سود باشد، هرگز نمی توانید موفق شوید و از همان ابتدا ترید خود را بر اساس شکست قرار خواهید داد. منظور ما یک یا دو معامله نیست، اما ما در مورد سیستمی صحبت می کنیم که همیشه برای شما کار می کند و به وضوح پایدار است.
مسئله روانی که باعث می شود با هدف گذاری نتوانید سود کسب کنید، این است که وقتی تصمیم می گیرید در بازار مثلا 200 دلار سود به دست آورید، نمودار خود را برای این منظور باز می کنید. ذهن شما کاملاً روی این موضوع متمرکز است و RAS شما (سیستم فعال کننده شبکه، شبکه ای از نورون های واقع در مغز است که به طور کلی مسئول رفتار است) که مسئول فیلتر کردن اطلاعات ورودی است، موقعیت های معاملاتی اشتباه را فعال می کند و به شما نشان می دهد. تا خود را برای ورود به بازار توجیه کنید.
مشکل اصلی این است که وقتی معامله گران در بازار ضرر می کنند، حتی متوجه نمی شوند که این ضرر صرفاً ناشی از یک موضوع روانی است. از این رو، تاکنون متوجه شده اید که چگونه هدف گذاری در بازار می تواند حتی تصمیمات شما را تغییر دهد. ممکن است بگویید ما یک طرح معاملاتی داریم و طبق آن پیش می رویم. بله درست است.
با این حال، باید در نظر داشته باشید که هر طرح معاملاتی شامل یک سری قوانین است. این قوانین دارای نشانه هایی هستند و قبل از ورود به معامله باید آنها را ببینید. RAS شما دقیقاً زمانی واکنش نشان می دهد که این علائم تأیید شوند و به طور خودکار در مسیر اشتباه قرار می گیرند.

گام بعدی نحوه واکنش شما به این موضوع است. شما اهداف خود را اشتباه تعیین کرده اید و اکنون وارد معامله ای می شوید که احتمالاً نتیجه ای جز ضرر نخواهد داشت. شما کاملاً گیج شده اید که آیا باید ترید خود را ببندید، یا باز نگه دارید، زیرا ممکن است بازار همانطور که انتظار دارید حرکت کند. این زمانی است که RAS شما فعال می شود و دوباره هدفتان را به شما یادآوری می‌کند و می‌گوید که باید به آنچه می‌خواهید برسید.

دید شما کاملاً محدود به ضررهای روزافزون است و فقط به سود احتمالی فکر می کنید. این روند تا جایی ادامه می یابد که استرس شما از افزایش مداوم ضرر به نقطه ای برسد که معامله خود را تعطیل کنید.

همچنین بخوانید: 10 مرحله عاطفی در روانشناسی ترید

اکنون در مرحله بعدی به دلیل هدف گذاری و تصمیم گیری اشتباه، RAS شما مجددا فعال می شود. بنابراین، پس از خروج از بازار، بلافاصله از خود می‌پرسید که چه باید بکنید، زیرا می‌خواستید 200 دلار درآمد داشته باشید، اما 400 دلار از دست دادید.
اکثر مردم تصمیم می گیرند در این مرحله پول خود را از بازار پس بگیرند. هرچند اینها فقط رویاهای آنهاست! آنها با تصمیم گیری اشتباه و هدف گذاری دوباره همین روند را تکرار می کنند، اما این بار باید ضررهای بسیار بیشتری را بپردازند. از این رو، تاکنون متوجه شده اید که روانشناسی ترید چقدر مهم بوده و چرا 80 درصد موفقیت شما به آن بستگی دارد.
در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه می توان با در نظر گرفتن 9 اصل مهم از چنین ضررهایی جلوگیری کرد و به معاملات سودآور رسید. نه اصل طلایی که اگر آنها را در نظر نگیرید، شکست شما در معامله گری اجتناب ناپذیر خواهد بود!

مهمترین اصول روانشناسی ترید در بازار ارزدیجیتال

8 اصل روانشناسی معاملاتی

اصل 1: از معامله احساسی اجتناب کنید.

ترید در بازار زمانی که احساساتی هستید، بسیار خطرناک می باشد. این احساسات می تواند ترس، طمع، شادی، اعتماد به نفس کاذب، شک، هیجان و غیره باشد. به عنوان مثال، فرض کنید که قبلاً سود کرده اید و از یک معامله خارج شده اید. سود شما به حدی بود که تصورش را هم نمی کردید و در مرحله بعد ممکن است شروع به مقایسه درآمد خود با درآمد دوستان و اقوامتان کنید! در این لحظه احساس غالب در مغز شما غرور و هیجان است و این ایده به ذهنتان می رسد که می توانید آن را انجام دهید پس تمام شده و مراحل موفقیت را طی کرده اید.
در این بین، تصمیم می گیرید که سود خود را دوباره در پلتفرم معاملاتی خود ببینید تا کمی بیشتر به خود افتخار کنید. شما به طور تصادفی نموداری را باز می کنید و موقعیت بالقوه ای را در مقابل خود می بینید. این به شما این تصور را می دهد که می توانید هر موقعیتی را در بازار معامله کنید، که موفق شده اید و تمام مهارت های لازم را یاد گرفته اید. شما در حال حاضر بدون بررسی چک لیست معاملاتی خود معامله می کنید. نتیجه این نوع ترید هر چه باشد، در درازمدت 100% شکست خواهد خورد و باعث ناامیدی و نابودی تمام سودهایی می شود که به دست آورده اید.

همچنین بخوانید: باورهای ذهن یک معامله گر برتر

پس احساسی معامله یا ترید نکنید. حال اگر زمانی احساسی معامله کردیم، آن وقت تکلیف چیست؟ چه کاری باید انجام دهیم؟ در ادامه بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت خواهیم کرد.

راه حل معامله احساسی چیست؟

قبل از معامله، حتماً احساسات خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که بر اساس احساسات، وارد معامله ای نمی شوید.
فقط زمانی در بازار معامله کنید که احساسات شما خنثی باشد، این به شما کمک می کند تا بدون سوگیری های شناختی تصمیم درستی بگیرید.

وقتی احساسات شما خنثی هستند چگونه رفتار می کنید؟

  • نتیجه معامله برای شما اصلا مهم نیست و دقیقا مطابق برنامه معاملاتی خود برای ورود به بازار تمرکز می کنید.
  • صرف نظر از اینکه سود کرده یا ضرر کنید، نه غمگین خواهید بود و نه خوشحال.
  • به هیچ وجه نظرات دیگران را در نظر نمی گیرید و فقط کاری را انجام می دهید که می دانید یا معتقدید درست است.
  • شما همیشه بر تقویت مهارت های خود، رفع نقاط ضعف و افزایش نقاط قوت خود تمرکز می کنید.
  • زمانی که معامله شما با ضرر باشد، خیلی راحت و بدون استرس از پس آن بر می آیید و با کمترین ضرر از بازار خارج می شوید.
  • شما با دقت تمام نتایج و آنچه از معاملات خود یاد می گیرید، ثبت می کنید و به طور مرتب سوابق خود را بررسی می کنید.
  • ذهن شما قبل و بعد از معامله کاملاً آرام است و فقط روی چیزهای درست تمرکز می کند.

اصل 2: ​​به فراوانی موقعیت های معاملاتی اعتقاد داشته باشید

نگرش شما نسبت به تعداد موقعیت های معاملاتی چیست؟
یکی از مهمترین موضوعات در روانشناسی ترید، اعتقاد به بی نهایت بودن همه چیز است.
فردی را در نظر بگیرید که به اشتباه فکر می کند اگر در حال حاضر از بازار بهره نبرده یا از موقعیت خاصی استفاده نکند، هرگز نمی تواند به اهداف و آرزوهای خود برسد.
فکر می کنید این فرد به این نگرش اشتباه چه واکنشی نشان خواهد داد؟
این فرد دائماً به دنبال فرصت ها است و همیشه بر استفاده از هر موقعیتی به هر شکل ممکن تمرکز می کند. این بلافاصله فرد را وارد معامله احساسی می کند. برای حل این مشکل، فقط نگرش خود را تغییر دهید.
موقعیت های تریدی را در مورد اتوبوس های شهری خود در نظر بگیرید: اگر دیر رسیدید و اتوبوس خود را از دست دادید، آیا تمام وجود خود را پر از احساسات منفی و احساس ترس و طمع می کنید یا مدتی منتظر می مانید تا اتوبوس بعدی برسد؟

همچنین بخوانید: چرا معامله گران از قدرت روانشناسی غافل می شوند؟

اصل 3: استراتژی معاملاتی خود را به درستی انتخاب کنید.

ابتدا، اجازه دهید کمی در مورد استراتژی معاملاتی صحبت کنیم که 20 درصد از موفقیت بازار شما به آن بستگی دارد. 90 درصد افرادی که در حال حاضر در بازار ضرر می کنند، استراتژی معاملاتی قدیمی دارند و نتیجه آنها چیزی جز ضرر نیست. این افراد ابتدا باید استراتژی معاملاتی مناسب را انتخاب کنند.
چگونه متوجه می شوید که استراتژی معاملاتی شما قدیمی است یا نه؟
خیلی ساده، اگر از یکی از روش های تحلیل تکنیکال استفاده کنید، استراتژی معاملاتی شما 100% منسوخ شده است و هرگز نمی توانید با آن به رویاهای مالی خود در بازار برسید.
اندیکاتورها در واقع اساس انواع مختلف روش های تحلیل تکنیکال هستند که خود بر مبنای ریاضیات و داده های قیمتی هستند.
Elliotالیوت، گن Gann، ایچیموکو Ichimoku، الگوهای هارمونیک، الگوهای کندل استیک، پرایس اکشن Price Action و موارد دیگر، همه در دسته تحلیل تکنیکال قرار می گیرند. این روش ها توسط کشورهای پیشرفته در کشورهای به اصطلاح جهان سوم رواج یافته و سود اصلی آن نصیب دلالان می شود.

تحلیل تکنیکال چیست و چرا باعث شکست معامله گران می شود؟

حقیقت این است که در بازارهای مالی، درصد بسیار کمی از سود کارگزاران از کارمزد معاملاتی شما و درصد زیادی از آن (بیش از 95٪) درآمد یک کارگزار از زیان شما در بازار است. کارگزار تنها زمانی شما را به بازار متصل می کند که در حساب معاملاتی خود به اندازه ای سود داشته باشید که دیگر توان پرداخت سود شما را نداشته باشد. دقیقاً به همین دلیل است که دلالان مدام سعی می کنند با تبلیغات مختلف و با هزینه بسیار بالا روش های قدیمی را ارزشمند نشان دهند.

همچنین بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست؟

اصل 4: هرگز برای انتقام به بازار “حمله” نکنید.

معامله انتقام جویانه بلافاصله پس از باخت اتفاق می افتد. در روانشناسی معاملاتی به آن ترید بیش از حد نیز می گویند.
این نوع رفتار زمانی رخ می دهد که احساس غالب شما ترس، ناامیدی و تمایل به انتقام باشد. ترس از اینکه سرمایه خود را از دست داده اید و چاره ای جز پس گرفتن آن از بازار ندارید. ناامیدی از نتایج بدی که گرفته اید و اکنون می خواهید با کسب سود از شر این احساس خلاص شوید. انتقام بازار چون فکر می کنید مقصر اصلی آن است و به هر حال باید پولتان را پس بگیرید.

راه حل چیست؟ معامله انتقام جویانه تنها زمانی اتفاق می افتد که شما نتوانسته باشید به خوبی از بازار خارج شوید. دقیقاً آنچه از معامله آموخته اید را یادداشت کنید و متعهد شوید که هرگز اشتباه خود را در معامله بعدی تکرار نکنید، سپس با رسیدن به احساسات خنثی، پلت فرم معاملاتی خود را مجدداً برای ترید باز کنید.

مهمترین اصول روانشناسی ترید در بازار ارزدیجیتال

اصل 5: هرگز حریص نباشید.

این یکی از مهمترین اصول روانشناسی معاملات است، زیرا تقریباً 99 درصد از معامله گران حاضر در بازار حداقل یک بار طعم طمع و نتیجه تلخ آن را چشیده اند. حرص و طمع تمام سودهای شما را از بین می برد و آنها را به ضررهای بزرگ تبدیل می کند.
طمع در معاملات به این معنی است که معامله را نبندید، زیرا تصمیم گرفته اید 300 دلار سود کنید اما اکنون 299 دلار سود می کنید. این تصمیم منجر به تحمل استرس بسیار زیاد و خطرناک یا از دست دادن کل سودی می شود که به دست آورده اید.
فقط برای کنترل حرص واقع بین باشید. این احساس به وضوح در ذهن شکل می گیرد و به راحتی می توانید آن را لمس کنید. هر وقت به سراغتان آمد از آن دوری کرده و تحت هیچ شرایطی بر اساس آن تصمیم نگیرید.
همانطور که توضیح داده شد، 20٪ استراتژی معاملاتی و 80٪ روانشناسی معاملاتی بر موفقیت شما در حرفه ترید تأثیر می گذارد.

همچنین بخوانید: شاخص ترس و طمع چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟

اگر می خواهید به تمام اهداف مالی خود برسید و درآمد مستمری را تجربه کنید، باید همین الان دو کار را انجام دهید:
1. استراتژی معاملاتی مناسب را انتخاب کنید. ما به شما بازرگانی پرایس اکشن جبل عاملی را پیشنهاد می کنیم و از این پس می توانید به صورت رایگان شروع به یادگیری کنید.
2. به روانشناسی معاملاتی که به شما آموزش داده ایم دقت کنید و 5 اصل طلایی را از این مقاله به خاطر بسپارید. آنها به شما کمک می کنند تا از بسیاری از اشتباهات جلوگیری کنید.

اصل 6. احساسات و عواطف خود را کنترل کنید

برنامه و استراتژی مشخصی را برای خود تایین کرده، بر طبق آن عمل کنید و اجازه ی کنترل هیجانات خود را به هیچ شخصی ندهید؛ وضعیت روحی و روانی خود را در نظر گرفته و زمانی که ذهن شلوغ و پر مشغله ای دارید از هرگونه ترید خودداری کنید.

اصل 7. بر ترس خود غلبه کنید

اگر ترس از دست دادن بخشی از سرمایه و یا حتی شکست مداوم را دارید روانشناسی ترید به شما توصیه می کنند که خودرا در موقعیت موفقیت تصور کرده و با این کار بر میزان اعتماد به نفس خود بی افزایید تا روحیه ی شکست را در خود نهادینه نکنید.

اصل 8. استراحت کنید

زمانی که حس کردید دیگر از معامله خسته شده اید و در صورت ادامه دادن دچار شکست خواهید شد، حتما این احساس را جدی گرفته و استراحت کنید! قرار نیست دائما تمامی زمان و انرژی خود را صرف ترید کرده و به سود بالایی برسید؛ گاهی برای موفق تر شدن باید استراحت کرد و سپس ادامه داد!

نتایج تاثیر روانشناسی ترید بر روی تریدر های موفق

  1. آنها می توانند بدون وابسته بودن به پیشنهادات شخص و یا اشخاصی تصمیم گیری کرده و پرچمدار بازار ارزهای دیجیتال باقی بمانند.
  2. احساسات خود را کنترل کرده و هیچ گاه بر اساس احساسات خود معامله نمی کنند.
  3. به کمک روانشناسی ترید می توانند استراتژی موفق تری را ترتیب داده و در این راه بهتر عمل کنند.
  4. افرادی که به کمک روانشناسی ترید ذهن خود را پرورش داده اند، از ریسک کردن نمی ترسند و روحیه ی ریسک پذیری دارند.
  5. تریدرهای موفق در امر ترید بسیار انعطاف پذیر بوده و می توانند به راحتی بدون هیچ ترس و استرسی خود را با شرایط بازار وفق دهند.
  6. تریدر هایی که موفق شده اند روانشناسی ترید را در خود نهادینه کنند بعد از برد یا باخت در معامله به سرعت خوشحال و یا ناراحت نشده و مصمم به مسیر خود خود ادامه می دهند.
  7. آنها به کمک روانشناسی ترید توانسته اند روحیه ی مدیریت خود را نیز به راحتی ارتقا داده و پول و سرمایه ی خود را به بهترین شکل مدیریت کنند.

روانشناسی ارزدیجیتال شامل مجموعه ای از قوانین و تکنیک ها بوده که به شما کمک می کند تا با کتر کردن بر روی تجربه های شکست خود و همچنین پرورش ذهن خود بتوانید ذهنیت معامله گر خود را سامان داده و حتی کنترل کنید. روانشناسی ترید شما را توانمند می سازد، تا بتوانید از وامنش های هیجانی و ریسکی خود در برابر ضرر ها جلوگیری کنید و بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

همچنین بخوانید: چگونه یک تریدر (معامله گر موفق) باشیم؟ همه چیز در مورد ذهنیت است

سرمایه‌گذاران چگونه از روانشناسی بازار استفاده می‌کنند؟

با فرض اینکه نظریه روانشناسی بازار معتبر است، درک آن می‌تواند به تریدر کمک کند تا در مواقع مطلوب‌تری وارد معامله شده و از آن خارج شود. بهترین فرصت مالی (برای خریدار) معمولاً زمانی فرا می‌رسد که اکثر مردم ناامید شده و بازار در کف قرار دارد. در مقابل، بالاترین ریسک مالی اغلب زمانی رخ می‌دهد که اکثریت شرکت‌کنندگان در بازار سرخوشی و اعتماد بیش از حد دارند. بنابراین، برخی از تریدرها و سرمایه‌گذاران سعی می‌کنند احساسات بازار را بررسی کنند، تا مراحل مختلف چرخه‌های روانشناختی آن را تشخیص دهند. در حالت ایده‌آل، آنها از این اطلاعات برای خرید هنگام وحشت (قیمت پایین‌تر) و فروش در صورت وجود حرص و طمع (قیمت‌های بالاتر) استفاده می‌کنند. اما در عمل، تشخیص این نقاط بسیار دشوار است.

روانشناسی بازار در مقابل روانشناسی تریدر

از نظر تکنیکال، این دو با هم متفاوت هستند. هرچند روانشناسی بازار و روانشناسی تریدر به هم مرتبط هستند. به عنوان یک تریدر، طرز فکر، ذهنیت و تصمیم‌گیری شما بخشی از بازار است. ذهنیت شما بر آنچه که تصمیم به انجام آن دارید تأثیر می‌گذارد. این به نوبه خود بر حرکات بازار تأثیر گذاشته و به شکل‌گیری روانشناسی بازار کمک می‌کند.

روانشناسی ترید ارز دیجیتال به این معناست که نحوه تفکر و احساس شما بر آنچه در بازار انجام می‌دهید، تأثیر می‌گذارد. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از تأثیر احساسات بر معاملات شما این است که احساسات را به طور کلی از معادله خارج کنید. برای این کار باید ذهنیت معامله‌گری را در خود پرورش دهید.

سخن پایانی

پس برای موفقیت در بازار ابتدا باید روی خود و ذهن خود کار کرده و روحیات خود را بهتر بشناسید و از تمام ویژگی های خود در راستای موفقیت کار استفاده کنید.

لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله برای آکادمی بیتریوم ارسال کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00