آموزش اندیکاتور آر اِس آی RSI

یکی از معروف ترین و کاربردی ترین اندیکاتورهایی که در بازار شناخته شده، اندیکاتور ار اس ای (RSI) می باشد. اندیکاتور آر اس آی مورد توجه بسیاری از فعالین بازار است، همچنین نفرات زیادی در سراسر دنیا در تحلیل های تکنیکال خود از این اندیکاتور استفاده می کنند. در این آموزش از آکادمی بیتریوم ابتدا به معرفی اجمالی اندیکاتور rsi پرداخته و در ادامه با معرفی قسمت های مختلف، یکی از موارد مهم استفاده از این اندیکاتور را در ابتدا معرفی و در ادامه با مثال های مختلف روش تشخیص یک واگرایی را آموزش دادیم. همینطور مثال های مختلفی زده شده تا به ترتیب موارد استفاده از ار اس آی را از آموزش های ساده به سمت آموزشهای حرفه ای گفته شود.

در این جا قصد داریم بررسی کنیم اندیکاتور RSI چیست؟ و دلیل استفاده ی سرمایه گذاران در بازار های مالی از این شاخص کدام است؟ همچنین چگونه بررسی اندیکاتور شاخص قدرت نسبی می تواند به بالا رفتن ارزش معاملات ما کمک کند؟

می توان اندیکاتور RSI را بعنوان یکی از مهمترین و پراستفاده ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال نام برد. به منظور تشخیص مسیر قیمت و قدرت تحرکات قیمت در سهم مورداستفاده، اندیکاتور RSI کاربرد دارد. علاوه بر پاسخ به سوال RSI چیست، سعی می کنیم موضوعات مهم این حوزه را بررسی کنیم. برخی از این موضوعات شامل روند صعودی، روند نزولی RSI و واگرایی ۲ دوره ای RSI در بازار بورس هستند.

آموزش اندیکاتور آر اِس آی RSI 13

 

آموزش اندیکاتور آر اِس آی RSI

مفهوم تحلیل تکنیکال چیست؟

برای بررسی مفهوم تحلیل تکنیکال و مفاهیم مرتبط با بهترین استراتژی، ابتدا به سوال اندیکاتور RSI چیست پاسخ می دهیم. همچنین باید تعاریف پایه را بدانیم و اینکه چنین اندیکاتوری چگونه در معاملات بازارهای مالی قابل استفاده می باشد.

همچنین بخوانید: انواع بازار های مالی

بطور کلی، تحلیل تکنیکال روشی به منظور پیش بینی حرکت قیمت ها و روندهای آینده بازارهای مالی است. این پیش بینی ها با بررسی چارت های مربوط به اقدامات گذشته در بازار بازارهای مالی و مقایسه آنها با اقدامات کنونی انجام می شود. این تحلیل همچنین بررسی می کند چه اتفاقاتی در گذشته در بازار بازارهای مالی رخ داده و همچنین، در آینده ممکن است چه اتفاقاتی رخ دهد. تحلیل تکنیکال با درنظر گرفتن قیمت اسناد تجاری، از چارت های حاصل از این داده ها بعنوان ابزاری مقدماتی استفاده می کند.

تحلیلگران باتجربه به کمک تحلیل تکنیکال در  بازارهای مالی می توانند بطور همزمان بازارها و اسناد تجاری متعدد را دنبال کنند. این مزیت اصلی و بزرگ تحلیل تکنیکال دربازارهای مالی برای معامله گران است. پیش از بررسی بیشتر برای پاسخ به سوال اندیکاتور RSI چیست، در ادامه ۳ اصل مهم در تحلیل تکنیکال را معرفی می کنیم.

تفاوت تحلیل فاندامنتال و تکنیکال را در این صفحه می توانید مشاهده کنید.

روند بازار بعنوان بهترین راهنما

به منظور شناسایی الگوهای برگرفته از رفتار بازارهای مالی می توان از تحلیل تکنیکال استفاده کرد، که در مدت زمان طولانی مهم و معنادار بوده است. به احتمال زیاد می توان نتایج قابل پیش بینی درمورد بسیاری از الگوهای مشخص بدست آورد. همچنین، الگوهای شناخته شده ای نیز وجود دارند، که براساس مبنای ثابتی درحال تکرار هستند.

تاریخ مدام تکرار می شود

الگوهای چارت در بازارهای مالی حاصل شناسایی و طبقه بندی به مدت بیش از صد سال می باشند. از این روش که اغلب الگوها درحال تکرار هستند، این نتیجه را حاصل می کند که با گذشت زمان، روان شناسی انسانی تغییرات جزئی داشته است.

عملکرد قیمت می تواند عامل نزول هر چیزی شود

تمامی عوامل شناخته شده برای بازار تحت تاثیر قیمت واقعی هستند. برخی از این عوامل را می توان عوامل سیاسی، عرضه و تقاضا و احساسات بازار برشمرد. با این وجود، یک تحلیل تکنیکال خالص صرفا با حرکت قیمت ها سروکار دارد. این تحلیل با دلایلی که نشات گرفته از هر تغییری هستند، سروکار ندارد.

ازجمله شاخص های بسیار تاثیرگذار بر تحلیل تکنیکال، می توان اندیکاتور شاخص قدرت نسبی یا همان RSI را نام برد. طی سالیان اخیر، بدلیل قدرت مشخص شده از چنین شاخصی و امکان استفاده از واگرایی RSI، معامله برطبق اندیکاتور RSI در بازارهای مالی، محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است.

مفهوم اندیکاتور RSI چیست؟

برای سوال اندیکاتور RSI چیست، اولین پاسخ این است که چنین اندیکاتوری نرخ حرکات به سمت بالا را نسبت به حرکات به سمت پایین اندازه گیری می کند. محاسبات توسط این اندیکاتور به صورتی نرمالایز می شود، که بتوان شاخص را در بازه صفر تا صد بیان نمود.

درصورت قرارگیری RSI روی عدد 70 یا بالاتر از آن، احتمال بیش از حد خریداری شدن این حواله وجود دارد. در چنین موقعیتی، افزایش قیمت ها بیش از انتظارات بازار است.

به عدد RSI 30 یا پایین تر، بعنوان نشانه هایی از فروش بیش از میزان حواله توجه می شود. در این موقعیت، شاهد سقوط قیمت ها بیش از انتظارات بازار هستیم. با دارا بودن این اطلاعات، می توان اندیکاتور RSI را برای معاملات روزانه مورد استفاده قرار داد.

بسیاری از مردم RSI را دست کم گرفته اند و نمی دانند این اندیکاتور در بازارهای مالی بسیار تعیین کننده است. فرمول بکار رفته در اندیکاتور RSI، دو معامله را برای حل کردن بکار می برد:

  • اولین معادله مقدار RS یا قدرت نسبی اولیه را دریافت می کند که بدین شکل تعریف می شود:

RS=(میانگین تغییرات قیمت رو به پایین)/ (میانگین تغییرات قیمت رو به بالا)

  • با نمایش این اندیکاتور در مقیاس صد و به کمک فرمول زیر می توان مقدار RSI واقعی را بدست آورد:

RSI= 100-(100/1+RS) البته با استفاده متا تریدر 4 امکان اتچ این اندیکاتور وجود دارد. همچنین براحتی می توان آن را در پنجره چارت اصلی کشیده و رها کرد (drag & drop). باتوجه به شکل زیر می توانید این روند را مشاهده کنید:

آموزش اندیکاتور آر اِس آی RSI

تنظیمات مناسب در معاملات اندیکاتور RSI چیست؟

بسیاری از سرمایه گذاران از طریق تنظیمات مختلف می توانند با استفاده از اندیکاتور RSI در انجام معاملات روزمره سود زیادی کسب کنند. اما سوال اینجاست که مناسب ترین تنظیمات در معاملات اندیکاتور RSI چیست؟ تنظیمات پیش فرض برای دوره 14 روز RSI برای بسیاری از سرمایه گذاران بسیار مناسب است. اما برخی تاجران روزانه برای معاملات روزمره ی بازار بورس، تنظیمات متفاوتی را برای اندیکاتور RSI بکار می برند.

تنظیمات 14 روزه مورد پسند این سرمایه گذاران نیست. زیرا در این حالت، سیگنال های تجاری نامعمول تولید خواهد شد. بنابراین، برخی از آنها تصمیم به پایین تر آوردن چارچوب خود دارند. اما سایرین با پایین تر درنظر گرفتن دوره RSI، سعی در افزایش حساسیت نوسان ساز به منظور دریافت یک نوسان ساز حساس تر را دارند. بصورت کلی نکات زیر وجود دارد:

  • در بازارهای مالی معمولا برای سرمایه گذاران کوتاه مدت و روزانه، تنظیمات کوتاه تر با دوره های با بازه 9-11 روزه قابل استفاده است.
  • سرمایه گذاران میان مدت، معمولا دوره های پیش فرض 14 روزه قابل استفاده می باشد.
  • این تنظیمات توسط سرمایه گذاران بلندمدت بورس بر روی دوره بلندتر و در بازه های 20 تا 30 روزه انجام می شود.
  • بنابراین در پاسخ به سوال تنظیمات مناسب اندیکاتور RSI چیست، بهترین پاسخ این است که این تنظیمات وابسته به استراتژی تجارت شما است.

روش های سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال را در اینجا مشاهده کنید

RSI می تواند چیزی بیش از حد خرید و فروش را نشان دهد. همچنین می تواند نشان دهنده این باشد که شاخص ممکن است برای تغییر روند یا عقب نشینی اصلاحی قیمت آماده شوند. می تواند زمان خرید و فروش را نشان دهد. به طور سنتی، RSI 70 یا بالاتر نشان دهنده وضعیت خرید بیش از حد است. خوانش 30 یا کمتر نشان دهنده شرایط فروش بیش از حد است.

شاخص قدرت نسبی (RSI) چیست؟

شاخص قدرت نسبی (RSI) یک شاخص حرکتی است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. RSI سرعت و بزرگی تغییرات اخیر قیمت را اندازه گیری می کند تا شرایط بیش از حد یا کمتر از ارزش گذاری شده در قیمت را ارزیابی کند. RSI به عنوان یک نوسانگر در مقیاس صفر تا 100 نمایش داده می شود. این اندیکاتور توسط جی.ولز وایلدر جونیور توسعه یافته و در کتاب اصلی خود در سال 1978، مفاهیم جدید در سیستم های تجاری فنی معرفی شده است.

اصول اولیه در RSI

همانطور که قبلا ذکر شد، RSI یک نوسانگر مبتنی بر حرکت است. این بدان معناست که به عنوان یک نوسانگر، این اندیکاتور در یک باند یا مجموعه ای از اعداد یا پارامترها عمل می کند. به طور خاص، RSI بین یک مقیاس 0 تا 100 عمل می کند.

بیش فروش و بیش خرید در RSI

وایلدر معتقد بود که وقتی قیمت‌ها به سرعت افزایش می‌یابد و بنابراین حرکت به اندازه کافی بالا می‌رود، باید در نهایت خرید بیش از حد در نظر گرفته شود و احتمالاً فرصت فروش در دسترس است. به همین ترتیب، زمانی که قیمت ها به سرعت کاهش یافت و در نتیجه حرکت به اندازه کافی پایین بود، RSI در نقطه ای بیش فروش، در نظر گرفته می شد و فرصت خرید احتمالی را ایجاد می کرد.

محدوده های اعدادی در RSI وجود دارد که وایلدر آنها را در این زمینه مفید و قابل توجه می داند. به گفته وایلدر، هر عدد بالای 70 را باید بیش از حد خرید و هر عدد زیر 30 را باید اشباع فروش در نظر گرفت. RSI بین 30 و 70 باید خنثی در نظر گرفته شود و RSI حدود 50 به معنای “بدون روند” است. برخی از معامله گران بر این باورند که محدوده خرید و فروش بیش از حد وایلدر بسیار گسترده است و تصمیم می گیرند این محدوده ها را تغییر دهند. به عنوان مثال، ممکن است شخصی هر عددی که بالای 80 باشد را بیش خرید و هر عددی زیر 20 را به عنوان بیش فروش در نظر بگیرد. این کاملاً در اختیار معامله گر است.

آموزش اندیکاتور آر اِس آی RSI

واگرایی

واگرایی RSI زمانی اتفاق می افتد که بین آنچه که قیمت نشان می دهد و آنچه RSI نشان می دهد تفاوت وجود دارد. این تفاوت ها را می توان به عنوان یک معکوس قریب الوقوع تعبیر کرد. به طور خاص دو نوع واگرایی وجود دارد، نزولی و صعودی.

واگرایی RSI صعودی زمانی که قیمت به پایین ترین حد جدید می رسد اما RSI کف قبلی را نمیزند.

واگرایی RSI نزولی زمانی که قیمت به بالاترین حد جدید می رسد اما RSI سقف قبلی را نمیزند.

وایلدر معتقد بود که واگرایی نزولی فرصت فروش را ایجاد می کند در حالی که واگرایی صعودی فرصت خرید ایجاد می کند.

نوسانات شکست

نوسانات شکست نیز اتفاق دیگری است که وایلدر معتقد بود احتمال برگشت قیمت را افزایش می دهد. نکته ای که باید در مورد نوسانات شکست در نظر داشت این است که آنها کاملاً مستقل از قیمت هستند و فقط به RSI متکی هستند. نوسانات شکست شامل چهار “مرحله” است و به صورت صعودی (فرصت خرید) یا نزولی (فرصت فروش) در نظر گرفته می شود.

نوسان شکست صعودی

RSI به زیر 30 می رسد (در نظر گرفته شده بیش فروش).

RSI به بالای 30 بازگشت.

RSI بالاتر از بالاترین سقف قبلی خود می شکند.

نوسان شکست نزولی

RSI به بالای 70 رسید (در نظر گرفته شده بیش خرید)

RSI به زیر 70 سقوط می کند

RSI نسبت به پایین ترین کف قبلی خود افت می کند.

در قسمت سوم آموزش های آر اس آی (RSI) یک پله مراحل را حرفه ای تر کرده ایم. پیش نیاز استفاده از این استراتژی ابتدا آموزش قسمت های قبلی آر اس آی می باشد، که به وسیله فاکتورهایی که از اندیکاتور آر اس آی (RSI) گرفته شده همراه با کشیدن یک خط روند و دیگر شرایطی که در کلیپ فوق گفته شده، یک روش دیگر برای استفاده از آر اس آی همراه با ترکیب پرایس اکشن خواهد بود؛ که در کلیپ فوق همراه با مثال های متفاوت شرایط استفاده از این استراتژی خدکت شما عزیزان گفته شده است.

انواع واگرایی :

بطور کلی واگرایی ها به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند:

الف) واگرایی معمولی که خود به دو دسته مثبت و منفی تقسیم می شود

ب ) واگرایی مخفی که شامل دو دسته مثبت و منفی نیز می باشد

الف) واگرایی معمولی یا آر دی

واگرایی معمولی اخطاری برای بازگشت است و ضعف را در روند فعلی نشان می دهد. تحلیل گران بعد از مشاهده این واگرایی منتظر چرخش روند صعودی به نزولی و برعکس خواهند بود.

 واگرایی معمولی مثبت یا RD+

زمانی اتفاق می افتد که نمودار قیمت کفی پایین تر از کف قبلی یا هم تراز با آن تشکیل می دهد، اما اندیکاتور کفی بالاتر از کف قبلی خودش را می سازد. این اتفاق به معنی تضعیف شدن روند نزولی است و احتمال برگشت روند در آینده نزدیک وجود دارد.

واگرایی معمولی منفی یا RD-

 زمانی اتفاق می افتد که نمودار قیمت سقفی بالا تر از سقف قبلی یا هم تراز با آن تشکیل می دهد، اما اندیکاتور سقفی پایین تر از سقف قبلی خودش را می سازد. این اتفاق به معنی تضعیف شدن روند صعودی است و احتمال برگشت روند در آینده نزدیک وجود دارد.

ب)واگرایی مخفی یا اچ دی

واگرایی مخفی نشان دهنده ی تقویت روند فعلی بازار است و برای فعالان بازار به عنوان سیگنالی برای ادامه روند بازار می باشد.

واگرایی مخفی مثبت یا HD+

زمانی اتفاق می افتد که نمودار قیمت کفی بالا تر از کف قبلی خود بزند، ولی اندیکاتور کفی پایین تر از کف قبلی خودش بسازد. این حالت نشان دهنده ی ادامه دار شدن روند صعودی سهم خواهد بود.

واگرایی مخفی منفی یا HD-

زمانی اتفاق می افتد که نمودار قیمت سقفی پایین تر از سقف قبلی خود بزند، ولی اندیکاتور سقفی بالاتر از سقف قبلی خودش بسازد. این حالت نشان دهنده ی ادامه دار شدن روند نزولی سهم خواهد بود.

در سری آموزش های آر اس آی (RSI ) که در کلیپ که پیشرفته شده آموزش های قبل آر اس آی میباشد. استراتژی کاربردی به وسیله خط روند ها و تایم فریم ها و پرایس اکشن طراحی کردیم که نیاز به مشاهده کلیپ های قبل و اطلاعات مرتبط با تحلیل تکنیکال هست. که در کلیپ فوق موارد را به خوبی، همراه با مثال های زیادی در اختیار شما دوستان قرار دادیم تا با مشاهده این آموزش ذهنیت بهتر به استراتژی هایی که باعث سود سازی میشود آشنا شوید و بتوانید با تمرین و تکرار از این استراتژی خوب که چند بخشی می باشد، استفاده کنید. مسائل تکمیلی در کلیپ فوق گفته شده است.

7) روش سیگنال گرفتن از آر اس آی:

یکی از مواردی که به کمک آن میتوانیم سیگنال های خرید و فروش بگیریم، استفاده از واگرایی است که در بالا به صورت مفصل همراه با تصویر نشان داده شد.

سیگنال های آکادمی بیتریوم را در این صفحه مشاهده کنید.

دومین راه حل  رسیدن به نقاط اشباع خرید (برای فروش) یا اشباع فروش (برای خرید) بود و بهتر است که در محدوده 50 وارد معامله ی خرید یا فروش نشویم چون در آن محدوده میزان خرید و فروش تقریبا برابر هست و اندیکاتور هم هیج نظری در مورد روند ندارد، پس بهتر است که تنها از همان سطوح کمک بگیریم، اشباع خرید در آر اس آی (RSI) نشان دهنده ی افت قیمت ها، اشباع فروش در آر اس آی نشان دهنده رشد قیمت ها است.

سیگنال خرید و فروش در مناطق مهم اشباع

سومین روش سیگنال رسیدن به محدوده های حمایتی/مقاومتی بود که توانسته بودیم در آر اس آی (RSI) با توجه به واکنش های پیشین مشخص کنیم و منتظر واکنش های قیمتی باشیم.

سیگنال خرید با آر اس آی

آموزش اندیکاتور آر اِس آی RSI 14

سیگنال فروش با آر اس آی

8) چند نکته مهم و سخن پایانی:

هیچ اندیکاتوری را به تنهایی و صرفا با دیدن یکی از این سیگنال ها استفاده نکنید؛ ابزار‌های تکنیکال، نقطه ضعف‌هایی دارد و نباید تمام تحلیل تکنیکال خود را به آن بسپارید.

این سیگنال ها تنها یک هشدار هستند و برای پیدا کردن سیگنال معاملاتی مناسب، برای ورود حتما بایداز یک استراتژی کامل که چندین فیلتر برای ورود داشته باشد استفاده کرد.

نظر شما راجب این اندیکاتور چیست؟ نظرات خود را با آکادمی بیتریوم به اشتراک گذارید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00