قوانین جدید خرید و فروش طلا

از ابتدای دی ماه 1402 کلیه مردم موظف هستند میزان دارای طلای خود را در سامانه تجارت ثبت کرده و همچنین تمامی سازنده ها، بنکدارها و خرده فروش ها مقدار طلای خود را در سامانه ثبت کنند.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه ‌ای به رئیس اتاق اصناف ایران بیان کرد که همه اصناف و واحد‌های سکه و طلا موظف هستند هنگام فروش سکه و طلا، اعم از مصنوعات آب شده، نسبت به صدور فاکتور ثبت شده در سامانه جامع تجارت و ارائه آن به مشتری اقدام کنند.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت، محمد مهدی براداران در نامه ‌ای خطاب به رئیس اتاق اصناف ایران، با اشاره به لزوم ثبت معاملات انواع طلا در سامانه جامع تجارت، بر ارائه فاکتور قابل استعلام سامانه در انواع معاملات سکه و طلا تاکید کرد.

همه اصناف و واحد‌های سکه و طلا می بایست هنگام فروش سکه و طلای آب شده یا مصنوعات نسبت به صدور فاکتور ثبت شده در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام نمایند.

در این ابلاغیه آمده است:

” به اطلاع می‌ رساند مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالا‌های موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف‌اند هنگام خرید این کالا‌ها از فروشنده صورتحساب (فاکتور) دریافت کنند.”

” از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را به عنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروریست دستور دهید تمامی اصناف ذی‌مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آب‌شده، مصنوعات طلا و سکه نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند.

لازم به ذکر است زیر ساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل می‌تواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی محاسبه دستمزد سود و مالیات بر ارزش افزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.”

” با توجه به این ابلاغیه تمام مشتریانی که قصد خرید طلا دارند باید به وسیله کارت ملی کلیه معاملات خود را ثبت کنند، برای مثال: سازنده طلا میزان طلایی را که به بنکدار داده و او نیز به دست خرده رسان رسانده و به وسیله خرده رسان به دست مردم می رسد، ثبت می شود؛ این چرخه شباهت زیادی به چرخه پول در بانک ها دارد.”

نکته ای که باید به آن توجه کنید شما زمانی که قصد فروش طلای خریداری شده خود را داشته باشید، باید به میزانی که سود کرده اید 25% آن را به عنوان مالیات بر عایدی به دولت بپردازید.

برای مثال فرض کنید شما مبلغ 100 میلیون تومان طلا خریداری کرده باشید و سال بعد قصد فروش آن را دارید، اگر در سال آینده طلا را از شما به مبلغ 200 میلیون تومان بخرند، 25% از میزان سود خود را (100 میلیون سود که 25% آن مبلغ 25 میلیون تومان می شود) باید به عنوان عایدی به دولت بدهید.

نظر شما درباره قانون جدید چیست؟ به نظرتان چه اتفاقی برای صنف طلا و خریداران خواهد افتاد؟ دیدگاه خود را در بخش نظرات با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00