اتریوم چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟

اتریوم چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟

با آکادمی بیتریوم همراه باشید تا درباره اتریوم و کاربردهای آن بدانید، همچنین جهت خواندن مطالب بیشتر دپارتمان رمز ارز کلیک کنید.

پایه و اساس آینده دیجیتال ما :

اتریوم است که برای همه باز است.
تنها چیزی که برای شرکت در آن نیاز دارید یک کیف پول است.

اتریوم فناوری است که به شما امکان می‌دهد با هزینه‌ای ناچیز، ارز دیجیتال را برای هر کسی ارسال کنید. همچنین برنامه هایی را تقویت می کند که همه می توانند از آنها استفاده کنند و هیچ کس نمی تواند آنها را حذف کند.

این بلاک چین قابل برنامه ریزی در جهان است.

اتریوم بر پایه نوآوری بیت کوین استوار است، با برخی تفاوت های بزرگ.

هر دو به شما امکان می دهند از پول دیجیتال بدون ارائه دهندگان پرداخت یا بانک استفاده کنید. اما اتریوم قابل برنامه ریزی است، بنابراین می توانید از آن برای بسیاری از دارایی های دیجیتال مختلف، حتی بیت کوین نیز استفاده کنید!

این همچنین به این معنی است که کار اتریوم بیشتر از پرداخت است. این یک ابزار بازار خدمات مالی، بازی  و برنامه هایی است که نمی توانند داده های شما را بدزدند یا شما را سانسور کنند.

اتریوم چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟

اتریوم را امتحان کنید

بهترین راه برای کسب اطلاعات بیشتر این است که یک کیف پول دانلود کنید، مقداری ETH دریافت کنید و یک برنامه Ethereum را امتحان کنید.
ماجراجویی خود را با آکادمی بیتریوم انتخاب کنید!

نحوه کارکرد شبکه اتریوم

اتریوم بر روی یک شبکه کامپیوتری غیرمتمرکز اجرا می ‌شود، که به آن دفتر کل توزیع شده یا “DLT” می گویند.DLT شاخه ‌های متعددی دارد و بلاک چین یکی از این شاخه‌ ها می باشد. کامپیوترهایی که وظیفه پردازش تراکنش‌ ها و ایجاد بلاک ‌های جدید را در شبکه‌ های بلاک چین بر عهده دارند، با نام گره یا نود (Node) شناخته می‌ شوند. هر چه تعداد این نودها بیشتر باشد، شبکه  غیرمتمرکزتر خواهد بود. کاربرد بلاکچین اتریوم از چندین مولفه تشکیل شده که در ادامه به آنها می ‌پردازیم.

قرارداد هوشمند

یکی از ویژگی‌ های برجسته اتریوم نسبت به دیگر شبکه‌ ها، وجود قراردادهای هوشمند است. در حال حاضر بسیاری از شبکه‌ های لایه ۱ توانایی تعریف قراردادهای هوشمند را دارند، اما این مفهوم اولین بار توسط اتریوم در دنیای رمزارزها معرفی شد. یکی از مهم ترین ویژگی ‌هایی که اتریوم را از بیت کوین متمایز می ‌کند نیز همین قراردادهای هوشمند هستند. با استفاده از این قراردادها، شما می ‌توانید یک مکانیزم برای معاملات مورد نیاز خود تعریف کنید و مطمئن باشید که امکان تغییر و تصرف آن وجود ندارد. یکی از نکات مثبت اسمارت کانترکت ‌ها این است که شما و طرف مقابلتان در معامله نیازی به تداخل افراد شخص ثالث ندارید. بلاک چین اتریوم امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را فراهم می‌ کند، یعنی شما می‌ توانید با استفاده از زبان برنامه ‌نویسی سالیدیتی، یک قرارداد هوشمند را در بستر بلاک چین اتریوم بنویسید. این Smart Contract قادر به ایجاد انواع عملیات مختلف که مطابق با نیازهای شماست، می ‌باشد. از طریق این قرارداد ها، امکان ایجاد Dapp و توکن‌ های متنوع در شبکه اتریوم وجود دارد.

ماشین مجازی اتریوم (EVM)

یکی از معایب قراردادهای هوشمند این است که شما باید به سازنده یا Creator آن اعتماد کنید؛ زیرا ما به عنوان کاربران عادی نمی‌ دانیم که در کدهای قرارداد چه مواردی تعریف شده و چه دسترسی‌ هایی به مالک قرارداد اختصاص یافته است. البته شرکت‌ ها یا افرادی وجود دارند که کدهای برخی پروژه‌ ها یا توکن ‌ها را مورد بازبینی قرار می ‌دهند و گزارشی از عملکرد آنها را برای افرادی که تجربه کد نویسی و کد خوانی ندارند، منتشر می ‌کنند.

ماشین مجازی اتریوم (Ethereum Virtual Machine)، یک سیستم پردازشگر بومی اتریوم است که به توسعه‌ دهندگان امکان ساخت قراردادهای هوشمند و به نودها اجازه تعامل با آن ها را می دهد. توسعه ‌دهندگان اتریوم از زبان برنامه‌ نویسی سالیدیتی برای نوشتن اسمارت کانترکت‌ ها استفاده می‌ کنند. ماشین مجازی اتریوم این کد ها را به صورت قابل خواندن برای کامپیوترها تفسیر می‌ کند. هر نود اتریوم، EVM خود را دارد.

الگوریتم اجماع اتریوم

کاربران از طریق نودها با شبکه اتریوم ارتباط برقرار می ‌کنند و با ایجاد یک کیف پول، می ‌توانند این تعامل را آغاز کنند. زمانی که شما اتر یا هر توکن ERC20 دیگر را منتقل می ‌کنید بلاک چین، موجودی شما را به ‌روزرسانی می ‌کند تا تغییرات مالکیت رمزارزهای شما را اعمال کند.

نودهای اتریوم تا زمانی که از الگوریتم گواه‌ اثبات کار استفاده می ‌کردند، توان پردازشی خود را در اختیار شبکه قرار می ‌دادند و مسئولیت تأیید تراکنش ‌ها و ساخت بلوک‌ ها را بر عهده داشتند. پس از انتقال اتریوم به الگوریتم گواه‌ اثبات سهام، این مسئولیت به ولیدیتورها یا اعتبارسنج‌ ها منتقل شد.

استانداردهای ساخت توکن اتریوم

یکی از تفاوت‌ های مهم بین الگوریتم‌ های اثبات سهام و PoW، میزان هزینه اولیه و مصرف انرژی می باشد. الگوریتم اثبات کار، نیازمند خرید تجهیزات نسبتاً گران ‌قیمت و هزینه‌ های جانبی مانند: خرید و نصب کولر، کابل‌ کشی و… است. در حالی که در PoS تنها چیزی که لازم است، خرید تعداد معینی از کوین شبکه و واریز یا قفل کردن آنهاست. همچنین مصرف برق در الگوریتم اثبات کار بسیار بالاست، در حالی که الگوریتم اثبات سهام بیش از ۹۰ درصد از مصرف انرژی را کاهش می ‌دهد.

اتریوم دارای چند استاندارد برای ایجاد توکن‌ های مختلف است، که بیشتر این استانداردها قابلیت همکاری با یکدیگر و برنامه‌ های غیرمتمرکز اتریوم را دارند. به عنوان مثال توکن‌ یک پروژه قابلیت معامله در تمام صرافی ‌های غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم را دارا هستند. در ادامه، چند مورد از معروف ‌ترین و پرکاربرد ترین استاندارد های توکن اتریوم را معرفی خواهیم کرد.

ERC-20:

به عنوان استانداردی که بیشترین کاربرد را در میان تمامی استاندارد های توکن ‌سازی اتریوم دارد، برای ایجاد توکن‌ های قابل تعویض (Fungible) طراحی شده است. تعداد زیادی از توکن‌ های موجود با استفاده از این استاندارد ایجاد شده‌ اند، به عنوان مثال: UNI توکن بومی و حاکمیتی یونی سواپ،LINK  توکن بومی چین لینک،AAVE توکن حاکمیتی پروتکل وام‌ دهی آوه و…نمونه هایی از ERC-20 هستند.

ERC-721:

 این استاندارد برای توکن‌ های بی ‌همتا یا NFT طراحی شده است.

ERC-1155:

این استاندارد به منظور ساخت کالکشن ‌های NFT طراحی شده و با استفاده از این استاندارد، شما می ‌توانید به طور همزمان چندین توکن بی‌ همتا ایجاد کرده و آن ها را در یک مجموعه قرار دهید، مانند مجموعه  Cryptopunks.

ERC-777:

به کاربران اجازه می ‌دهد تا یک تابع اضافی به توکن ‌های خود اضافه کنند (مثل یک کانترکت میکسر) که به حفظ بیشتر حریم خصوصی تراکنش‌ ها کمک می‌ کند و یا یک تابع بازیاب (Recover) را فعال کنند که امکان بازیابی کلید های خصوصی را در صورت گم شدن آنها فراهم می ‌کند.

ERC-4626:

یک استاندارد صندوق توکنیزه شده است که به منظور بهینه ‌سازی و یکپارچه‌ سازی پارامترهای فنی صندوق‌ های پوشش ریسک به وجود آمده است.

ERC-725:

یک استاندارد معتبر در دنیای بلاک چین است که برای مدیریت هویت ‌ها طراحی شده است. قراردادهای هوشمند که با استفاده از این استاندارد ایجاد می ‌شوند، می ‌توانند دارای چندین کلید مختلف باشند و با سایر قراردادها و کانترکت‌ های مختلف دیگر ارتباط برقرار کنند. این استاندارد به تعریف هویت افراد، دستگاه‌ ها و اشیا در دنیای بلاکچین کمک می ‌کند.

ERC-621:

استاندارد ERC-621 برای تغییر کل عرضه توکن ‌ها طراحی شده. کاربران از این طریق می ‌توانند عرضه کل توکن ‌های خود را کاهش یا افزایش دهند. اما این امکان تنها برای مالک یا مالکان کانترکت و یا کاربران با اعتماد به آن ها فراهم شده است.

ERC-827:

با استفاده از این استاندارد، نهادها می‌ توانند توکن ‌های خود را به اشخاص ثالث ارسال کنند تا این افراد از این توکن ‌ها بهره ‌ببرند. به عبارت دیگر این استاندارد امکان دسترسی و انتقال توکن ‌ها به اشخاص ثالث را فراهم می ‌کند.

اتریوم چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟

مزایا و معایب ارز دیجیتال اتریوم

شبکه اتریوم به عنوان یک پلتفرم کارآمد و منحصر به‌ فرد در صنعت ارزهای دیجیتال شناخته می‌ شود. با این حال بسیاری از پلتفرم‌ های رمزنگاری ‌شده دیگر نیز در حال فعالیت هستند که هر یک از آنها مزایا و معایب خود را دارند. به همین دلیل در این بخش، ما به بررسی مزایا و معایب Ethereum خواهیم پرداخت:

مزایا ارز دیجیتال اتریوم

  • تاکنون موفق به جذب تعداد زیادی کسب ‌و کار شده است.
  • تراکنش‌ های شبکه با سرعت بالایی انجام می ‌شوند.
  • در مقایسه با اکثر ارزها، امنیت بالایی را فراهم می ‌کند.
  • استخراج اتریوم نسبت به بیت ‌کوین آسان ‌تر است.
  • سرعت توسعه این بلاک چین بسیار بالاست.
  • این شبکه با سرعت بالایی عمل می ‌کند و تاکنون هیچ اختلالی تجربه نکرده است.
  • این بلاک چین از نظر عملکردی بسیار قوی است.
  • به معنای واقعی کلمه غیرمتمرکز است.
  • در شبکه اتریوم به حریم شخصی کاربران احترام گذاشته می ‌شود.

معایب ارز دیجیتال اتریوم

  • اتریوم در زمینه مقیاس ‌پذیری با مشکلاتی همراه است.
  • از زبان برنامه‌ نویسی پیچیده‌ ای استفاده می ‌کند.
  • بالا بودن کارمزد تراکنش‌ ها باعث دفع بسیاری از توسعه‌ دهندگان شده است.
  • همانند دیگر ارزهای دیجیتال سرمایه‌ گذاری در این ارز نیز با ریسک همراه می باشد.
  • تعداد بالای تراکنش‌ ها در برخی مواقع سرعت تراکنش‌ ها را کاهش می ‌دهد.
  • تراکنش‌ ها رایگان نبوده و نیاز به پرداخت کارمزد دارند.

سخن پایانی

اتریوم یکی از برترین بلاک چین ‌ها در دنیای ارز دیجیتال می باشد که با ارائه برنامه‌ های کاربردی متنوع، توانسته است کسب ‌و کارها و افراد زیادی را به خود جذب کند. این بلاک چین از سطح امنیت بالایی برخوردار بوده و ارز اصلی آن اتر نام دارد. تقریباً در همه صرافی‌ ها و کیف‌ پول ‌های رمزنگاری‌ شده، اتر پشتیبانی می ‌شود.

نظر شما درمورد ارز دیجیتال اتریوم چیست؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00