دامیننس بیت کوین (BTC.D) چیست؟

همزمان با افزایش توجه به ارز های دیجیتال برای سرمایه‌ گذاری، معامله‌گران و تریدرها دائماً به دنبال ابزارهای جدید برای کشف روندها در بازار کریپتو هستند. دامیننس بیت کوین ابزاری است که معامله‌ گران اخیراً برای درک تفاوت شرایط آلتکوین‌ ها و بیت‌ کوین استفاده می‌کنند.

هنگامی که از دامیننس بیت کوین BTC به درستی استفاده شود، می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید آیا معامله آلت کوین‌ ها در حال حاضر سودآورتر است یا که خود بیت‌ کوین؟ اصطلاحاتی از قبیل “دامیننس ارز دیجیتال بیت کوین“، “نسبت دامیننس بیت کوین” و “شاخص دامیننس بیت کوین” همه به یک مفهوم اشاره می‌کنند و ممکن است آن‌ها را به اشکال مختلف بشنوید.

در این مقاله، آکادمی بیتریوم درباره دامیننس بیت‌ کوین، عواملی که بر دامیننس بیت کوین تاثیرگذارند و برخی از استراتژی‌هایی که می‌توانید در سرمایه‌گذاری کریپتو خود پیاده‌سازی کنید تا از دامیننس بیت‌ کوین در معاملات خود سود ببرید صبحت می کند.

دامیننس بیت کوین چیست؟

دامیننس بیت کوین شاخصی است که نشان می‌دهد چه مقدار از کل ارزش بازار ارز های دیجیتال از بیت کوین تشکیل شده است. به عنوان مثال اگر میزان سلطه بیت کوین 60 درصد باشد، یعنی 60 درصد از ارزش کل بازار ارز های دیجیتال در اختیار بیت کوین است.

دامیننس بیت کوین می‌تواند به شما در درک روند حرکت سایر آلت کوین‌ها کمک کند. به عنوان مثال زمانی که سلطه بیت کوین در بازار افزایشی است، سایر آلت کوین‌ها روند نزولی در پیش می‌گیرند و ارزش خود را در برابر بیت کوین از دست می‌دهند و درصورتی که میزان شاخص دامیننس بیت کوین نزولی باشد، آلت کوین‌ها ارزش بیشتری در برابر بیت کوین پیدا می‌کنند. این شاخص برای سرمایه‌گذاران ارز های دیجیتال به خصوص آلت کوین‌ها، یکی از حیاتی‌ترین فاکتورها است.

 

دامیننس بیت کوین (BTC.D) چیست؟

تاریخچه دامیننس بیت کوین

با رونق ICO در سال 2017 و ظهور آلت کوین های متعدد، سرمایه گذاران با استفاده از دامیننس بیت کوین برای تعیین اینکه یک ارز جایگزین، نسبت به بیت کوین چقدر مورد استقبال افراد قرار میگیرد، شروع کردند. همچنین میتوان اشاره کرد، در حالی که این شاخص در حدود سال 2017 در جوامع تجاری مورد استفاده قرار گرفت، تا قبل از رونق آلت کوین در سال 2021 محبوبیت پیدا نکرد.

ارزش بازار یا مارکت کپ چیست؟

در مورد ارز دیجیتالی مانند بیت‌ کوین، ارزش بازار (Market Cap) به معنای ارزش کل تمام کوین‌هایی است که تاکنون استخراج شده‌اند. ارزش بازار با ضرب تعداد کوین‌های در گردش، در قیمت فعلی بازار یک ارز، محاسبه می‌شود.

به عنوان مثال، تا نوامبر 2021، تقریباً 18.881 میلیون بیت‌ کوین وجود داشت. اگر قیمت بیت‌ کوین 60000 دلار در حال معامله بوده باشد، ارزش کل بازار بیت‌ کوین برابر خواهد بود با ضرب 18.881 میلیون در 60 هزار، معنای آن یعنی ارزش کل (Total Market Cap) شبکه بیت‌ک وین 1.133 تریلیون دلار است.

این رقم 1.133 تریلیون دلاری به خودی خود چندان معنی ندارد البته تا زمانی که آن را با سایر بازارها مقایسه کنید. به عنوان مثال، کل ارزش تخمینی بازار طلا چیزی نزدیک به 10 تریلیون دلار است، این مفهوم را می رساند که ارزش بیت‌ کوین حدود 11 درصد از ارزش طلا است. باتوجه به این نسبت یک سرمایه‌گذار می‌تواند تصمیم‌گیری کند که آیا شبکه بیت‌ کوین در طول زمان ارزش بیشتری پیدا خواهد کرد یا اینکه ارزش آن بیش از چیزی است که باید باشد.

یکی از مزایای ارز های دیجیتال این است که به‌راحتی می‌توان تعداد کوین‌های موجود و همچنین قیمت آن کوین‌ها را مشخص کرد. در نتیجه، تعیین ارزش بازار کریپتو بسیار ساده است و می‌توان آن را بر روی نمودار به‌راحتی رسم و بررسی کرد.

رابطه دامیننس بیت کوین مارکت کپ چگونه است؟

همانطور که در بالا مشاهده شد، دامیننس بیت کوین BTC از ارزش بازار یا MARKET CAP به عنوان یک عامل اصلی استفاده می کند. ارزش بازار ارزش کل ارز دیجیتال است، یعنی تعداد کل کوین هایی که استخراج شده اند ضربدر قیمت یک کوین است:

تعداد کل کوین های استخراج شده x قیمت یک کوین = ارزش بازار یا MARKET CAP

مارکت کپ هر ارز دیجیتال نشان می دهد که یک دارایی تا چه اندازه پایدار است و چقدر در بین سرمایه گذاران محبوب است. به طور کلی، ارز های دیجیتال با ارزش بالا، آنهایی هستند که ارزش بازار آنها 10 میلیارد دلار است و به عنوان سرمایه گذاری رمزنگاری امن در نظر گرفته می شوند. ارز هایی با ارزش بازار متوسط دارای نوسانات بیشتری هستند اما پتانسیل رشد بیشتری نیز دارند. ارز هایی با ارزش بازار کم ممکن است پتانسیل زیادی برای رشد کوتاه مدت داشته باشند، اما اغلب کاملاً بی ثبات هستند و به طور کلی به عنوان یک سرمایه گذاری بسیار پرخطر در نظر گرفته می شوند.

بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال ظهور کرده است و معمولاً اولین سرمایه گذاری است که معامله گران قبل از خرید ارز های دیجیتال دیگر انجام می دهند. این به چند دلیل است :

  • بیت کوین به عنوان محبوب ترین ارز از دید بالایی برخوردار است
  •  بیت کوین در هر صرافی ارز دیجیتال پذیرفته می شود
  • عرضه بیت کوین به دلیل مکانیسم نصف شدن آن، کاهش تورم دارد
  • سرمایه‌گذاران ارز های دیجیتال با ارزش بازار بزرگ‌تر را سرمایه‌گذاری کم‌ریسکی می‌دانند

با افزایش تقاضای بازار و حرکت سرمایه گذاران به سمت خرید ارز های دیجیتال، بیت کوین افزایش می یابد و کل بازار را با خود می برد. بنابراین همیشه یک همبستگی مثبت بین بیت کوین و ارزش بازار کلی بازار کریپتو وجود داشته است.

دامیننس بیت کوین (BTC.D) چیست؟

چه عواملی بر دامیننس BTC تأثیر می گذارد؟

در حالی که عامل بسیاری وجود دارد که بر شرایط بازار و دامیننس بیت کوین تأثیر می گذارد، برخی از آنها که مهم تر از سایرین هستند را برای شما توضبح میدهیم. درک این عوامل می تواند به معامله گران در هنگام تصمیم گیری برای سرمایه گذاری دید بهتری دهد. این عوامل به شرح زیر هستند :

۱. تغییر روندها

در سال 2017 با توجه به عدم رقابت سایر ارز های دیجیتال، تسلط بیت کوین به اوج خود یعنی 95 درصد رسید.در اوایل سال 2018، به دلیل رونق ICO و افزایش محبوبیت سایر بلاک چین‌ ها مانند اتریوم، ترا و سولانا، تسلط BTC به 37.64 درصد کاهش یافت. در سال 2019، زمانی که اتریوم دچار سقوط قیمت 87 درصدی شد، تسلط BTC به حدود 71 درصد افزایش یافت.در طول سال‌ها، با رشد آلت‌کوین‌ها، BTC بخش قابل توجهی از سهم بازار خود را از دست داده است. این به این دلیل است که بلاکچین هایی مانند اتریوم دارای قراردادهای هوشمند قابل برنامه‌ریزی هستند و می‌توانند میزبان SMART CONTRACT قرارداد هوشمند باشند. در حالی که dApps حتی می‌تواند در شبکه بیت کوین  مستقر شود، به‌ویژه پس از به‌روزرسانی‌هایی مانند SegWit و Taproot، همچنان تنگناهایی وجود دارد که باید برطرف شوند زیرا زنجیره از ابتدا برای مقابله با این موانع ساخته نشده است. معمولاً وقتی دامیننس بیت کوین افزایش می یابد، به این معنی است که مردم در مقایسه با آلت کوین ها بیشتر روی بیت کوین سرمایه گذاری می کنند.

۲. بازار صعودی و نزولی

قانون بسیار ساده است، در بازار صعودی، محبوبیت آلتکوین افزایش می یابد. این عامل باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران از دارایی‌های بیت کوین که در دوره نزولی قبلی خریداری شده‌اند، سود ببرند و آن‌ها را به آلت‌کوین‌ها، پروژه‌های NFT و دارایی‌های پرخطرتر به امید مشاهده بازدهی بزرگ هدایت کنند. این عامل دامیننس بیت کوین BTC را کم می کند.

از سوی دیگر، در بازارهای نزولی، دامیننس بیت کوین BTC معمولاً افزایش می یابد زیرا سرمایه گذاران به دنبال کاهش ریسک هستند. اکثر سرمایه گذاران از نگهداری آلت کوین ها ناراحت هستند و به سمت دارایی های نسبتاً کم نوسان مانند بیت کوین می روند.

۳. استیبل کوین

یکی دیگر از عواملی که بر دامیننس بیت کوین تاثیر می گذارد، افزایش استیبل کوین ها است. ارز هایی که ارزش آنها به دارایی باثباتی مانند دلار آمریکا مرتبط است، فشار طولانی مدتی بر دامیننس بیت کوین وارد کرده است. به ویژه، در طول یک بازار نزولی یا دوره های نوسان، استیبل کوین ها اغلب برای محافظت از پول نقد سرمایه گذاران کریپتو استفاده می شوند. استیبل کوین ها برای سرمایه گذاران ریسک گریز که به دنبال نگهداری کردن پول خود در جایی که شرایط بازار نوسانی است، عالی هستند. این به سرمایه‌گذاران رمزارز اجازه می‌دهد بدون نیاز به خروج و پرداخت مالیات‌های کلان بر روی سودهای واقعی، در فضای کریپتو بمانند.

۴. کوین ها و پروژه های جدید

در حال حاضر حدود 18000 ارز دیجیتال در گردش هستند. مجموعه‌های NFT مانند Bored Ape Yacht Club نیز به‌عنوان دارایی‌های دیجیتالی جایگزین ظاهر شده‌اند، که با توجه به اینکه بیشتر NFT‌ ها روی  بلاک‌چین‌های دیگر ارزها هستند، برای فعالیت آلت‌کوین‌ها مناسب است و با ظهور ارز های دیجیتال جدید و افزایش محبوبیت NFT، دامیننس بیت کوین BTC روند نزولی را طی می کند زیرا سرمایه گذاران به دنبال تنوع بخشیدن به بازار خود هستند.

دامیننس بیت کوین (BTC.D) چیست؟

نحوه استفاده از دامیننس بیت کوین BTC چگونه است؟

دامیننس بیت کوین معیاری است که درصد کل سرمایه بازار ارز های دیجیتال را که بر روی  بیت کوین سرمایه گذاری شده است را نشان می دهد، این می تواند یک معیار مفید برای ارزیابی سلامت کل بازار ارز های دیجیتال باشد. به طور کلی، وقتی تسلط بیت کوین بالا باشد، نشان دهنده این است که سرمایه گذاری صعودی است. در زیر چند روش برای استفاده از این معیار وجود دارد:

سرمایه گذاران می توانند از دامیننس بیت کوین BTC برای کمک به مدیریت ریسک کلی خود در بازار ارز های دیجیتال استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر ارزش بیت کوین در حال کاهش باشد اما دامیننس بیت کوین در حال افزایش باشد، این نشان دهنده بازار نزولی آلت کوین ها است. در این صورت، سرمایه‌گذارانی که به‌شدت روی آلت‌کوین‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، ممکن است بخواهند برخی از موقعیت‌های خود را بفروشند و به سمت بیت کوین بروند.

تسلط بیت کوین به معامله گران کمک می کند تا بفهمند کدام ارز های دیجیتال بیشترین پتانسیل را دارند. وقتی سرمایه بیشتری به آلت کوین ها سرازیر می شود، ارزش بازار بیت کوین کاهش می یابد و دامیننس بیت کوین شروع به کاهش می کند. رصد بازار در این دوره به سرمایه گذاران کمک می کند تا پروژه های امیدوارکننده را شناسایی کنند. به عنوان مثال، اگر ارزش بیت کوین در حال افزایش باشد اما دامیننس بیت کوین در حال کاهش باشد، این نشانه ای از بازار صعودی برای آلت کوین ها است. در این صورت، سرمایه‌گذارانی که بیشتر بیت کوین  دارند، ممکن است بخواهند با سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها، پرتفوی خود را متنوع کنند.

چگونه دامیننس بیت کوین را مشاهده کنیم ؟

دامیننس بیت کوین شاخصی است که به صورت لحظه‌ای در حال تغییر است و در صورتی که نیاز داشته باشید از این شاخص برای سرمایه‌گذاری استفاده کنید، باید همواره در حال رصد کردن آن باشید. دو وب‌سایت بزرگ Coinmarketcap و Tradingview ابزار مناسبی را برای مشاهده شاخص دامیننس بیت کوین در اختیار شما قرار می‌دهند.

نتیجه گیری

در کنار تمام موارد مطرح شده در این مطلب از آکادمی بیتریوم، این شاخص در انتها، تنها یک ابزار برای رسیدن به هدف‌های شما در بازار ارز های دیجیتال است. همواره تاکید بر هدف‌گذاری دقیق، استفاده از ابزارهای مختلف و به‌ کار گیری انواع تحلیل‌ ها، در کنار هم نتیجه موثرتری را برای شما به ارمغان خواهد آورد. همچنین می توانید مقاله هایی درمورد تورم را از سایت ما بخوانید.

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00