توکنومیک یا اقتصاد توکنی چیست و چرا اهمیت دارد؟

توکنومیک یا اقتصاد توکنی چیست و چرا اهمیت دارد؟

تا به حال درمورد اصطلاح اقتصاد توکنی چیزی شنیده اید؟ شاید برای شما نیز سوال شده باشد که اقتصاد توکنی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ پس اگر به دنبال نوعی استراتژی هستید تا تمام جنبه‌های بنیادی را که به اقتصاد رمز ارزها مربوط می‌شوند، بررسی کنید و دوست دارید که بدانید پروژه های اقتصاد دو توکنی چه آینده ای دارند، در این پادکست تمامی مطالب را برایتان بازگو کرده ایم. پس همراه آکادمی بیتریوم باشید تا با این نوع پروژه ها و روش کار آن ها بیشتر آشنا شوید.

توکنومیک یا اقتصاد توکنی چیست؟ 

توکنومیک پروژه ارزهای دیجیتال یک فاکتور فوق العاده مهم است که باید هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا یک پروژه پتانسیل رشد در آینده دارد یا خیر، در نظر گرفت. تا سرمایه گذاری ایمن تری داشته باشیم. از آنجایی که تعداد و نوع کوین و توکن‌های موجود در بازار همچنان در حال افزایش است و روزانه پروژه های جدیدی ایجاد می شوند. برای همه سرمایه گذران دغدغه بزرگی است که پروژه ای با پتانسیل رشد بالا را برای سرمایه گذاری خرید کنند. اقتصاد توکنی با برسی عرضه و تقاضای یک پروژه یکی از فاکتور های اصلی انتخاب درست در بازار ارزهای دیجیتال می باشد.

از این جهت برای همه سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال مهم‌تر از همیشه است که با این اصطلاح آشنا شوند و بدانند که چگونه می‌توان برای استفاده از اقتصاد توکنی، جهت یافتن سودآورترین ارزها در بلندمدت کار کنند. به عبارتی درک توکنومیک می تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا گندم را از کاه جدا کرده و از پروژه هایی که آینده پایداری ندارند، اجتناب کنند.

توکنومیک چیست؟

توکنومیک Tokenomics، ترکیبی از کلمات “token” و “economics” اصطلاحی است که به تمام جنبه هایی اشاره دارد که اقتصاد یک رمز ارز را دیکته می کند و آن را برای سرمایه گذاران جذاب می کند. توکنومیک جنبه مهمی از اکوسیستم ارزهای دیجیتال است که به پروژه ها اجازه می دهد، اعتماد ایجاد کنند و یک اکوسیستم قوی و بلندمدت بسازند. همچنین توکنومیک قوی از ارزش یک توکن در بلندمدت حمایت می کند.

معیارهای توکنومیک و اقتصاد توکنی

چندین معیار وجود دارد که سرمایه گذاران می توانند هنگام تلاش برای درک توکنومیک یک پروژه در نظر بگیرند. به طور معمول، بیشتر عواملی که اقتصاد یک توکن را تشکیل می‌دهند را می‌توان در سایت CoinMarketCap و CoinGecko یافت. اما باز هم توصیه می‌شود که وایت پیپر پروژه را بررسی کنید تا از صحت اطلاعات که از این بررسی بدست می آورید، مطمئن شوید.

معیارهای کلیدی اقتصاد توکنی

تخصیص و توزیع توکن ها

در طی مراحل اولیه راه اندازی یک پروژه، تیم اجرایی یا جامعه تصمیم خواهند گرفت که چگونه توکن ها تخصیص یا توزیع شوند. این توزیع به طور کل می‌تواند شامل تقسیم توکن‌ها بین بخش‌های مختلف، مانند بخش بازاریابی و توسعه، تخصیص برخی توکن‌ها به خزانه ‌داری باشد تا در صورت نیاز در بازار عرضه شوند، یا در طول دوره‌های سرمایه‌گذاری به سرمایه‌گذاران ارائه شود.

مورد دوم میتواند عرضه های اولیه  ICO یا IEO ها باشند. در مورد بعدی میتوان به ارزش بازار یک پروژه اشاره کرد، که همان مارکت کپ می باشد. ارزش بازار یک پروژه یک معیار مهم دیگر است که ارزش عرضه در گردش توکن های آن را معمولاً بر حسب دلار آمریکا نشان می دهد و با بررسی این پارامتر در کنار تعداد توکن های در چرخه بازار میتوان گفت هر چه ارزش بازار یک توکن بالاتر باشد و تعداد گردش آن کمتر باشد، احتمالاً در آینده ارزشمندتر خواهد بود.

در اینجا میتوان اشاره کرد که خود توکن ها را میتوان به دو دسته تورمی و غیر تورمی تقسیم کرد. مثلا یک توکن تورمی مانند پول واقعی است (حداکثر عرضه وجود ندارد). توکن تورم زدا توکنی است که در آن عرضه محدود شده است، مانند بیت کوین، با حداکثر عرضه 21 میلیون دانه. پس تعداد محدود نقش مهمی در عرضه و تقاضا ایفا خواهند کرد.

در آخر باید اشاره کرد بعد از بررسی اقتصاد یک کوین یا توکن می بایست تحلیل های فاندامنتال، تکنیکال و آنچین را روی آن پروژه انجام داد تا سرمایه گذاری ایمن تری را داشته باشیم.

نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00