روند پول در بانک ها

وقتی پولی را به بانک واریز می کنید، می دانید چه اتفاقی برای آن می افتد؟ به سادگی آنجا نمی نشیند. بانک ها در واقع مجاز هستند تا 90 درصد از سپرده های خود را وام دهند. برای هر 10 دلاری که واریز می کنید، فقط 1 دلار برای ماندن در محل مورد نیاز است. در این ویدیو به روند پول در بانک پرداخته شده پیشنهاد میکنیم این ویدیو را ببینید و از اطلاعات آن استفاده کنید. تا انتها این مقاله با  آکادمی بیتریوم همراه باشید.

این عمل به بانکداری ذخیره کسری معروف است. که در حال حاضر، نسبتاً نادر است که یک بانک فقط 10 درصد ذخایر داشته باشد، که تعداد آنها هم در نوسان است. از آنجایی که سپرده های قابل چک بخشی از منابع پولی هستند، بانکداری ذخیره کسری، همانطور که ممکن است حدس زده باشید، می تواند تأثیر زیادی بر این منابع داشته باشد.

اینجاست که ضریب چند برابری پول وارد عمل می شود. ضریب پول به خودی خود ساده است: برابر است با 1 تقسیم بر نسبت ذخیره. اگر ذخایر 10 درصد باشد، حداقل مقدار مورد نیاز فدرال رزرو، آنگاه ضریب پول 10 است. بنابراین اگر بانکی 1 میلیون دلار سپرده قابل چک داشته باشد، 10 میلیون دلار برای کار کردن برای مواردی مانند وام و ذخایر دارد.

در حال حاضر، به طور معمول، ضریب پول بیشتر شبیه 3 است، زیرا بانک ها همیشه می توانند بیش از حداقل 10 درصد ذخایر ذخیره کنند. وقتی ضریب پول بالاتر باشد، مانند دوران رونق، این به فدرال رزرو اهرم بیشتری می‌دهد تا 1 میلیون و 2 میلیون را با تغییر اندکی در ذخایر جابه‌جا کند. اما زمانی که این ضریب کمتر است، مثلاً در دوران رکود، فدرال رزرو اهرم کمتری دارد و باید برای اعمال نفوذ غیرمستقیم خود بر 1 میلیون و 2 میلیون بیشتر فشار بیاورد.

در اینجا چند اصطلاح اقتصادی است که با یکدیگر به آن ها را بررسی می کنیم: (به دلیل اینکه این ویدیو به توضیحات فدرال رزرو پرداخته، در توضیح اصطلاحات استفاده از دلار و فدرال رزرو زیاد آمده است)

1. خلق پول

  • پول ایجاد شده توسط فدرال رزرو پول است.
  • پایه پولی، همچنین به عنوان پول پرقدرت شناخته می شود.
  • بانک ها با دادن وام، پول ایجاد می کنند.
  • ذخایر مازاد خود را برای کسب سود بیشتر ذخیره می کند.
  • افزایش یک دلاری پایه پولی باعث ایجاد پول می شود.
  • افزایش درعرضه پول ضریب فزاینده پول است.

 2. منبع پولی

پولی است که توسط مردم نگهداری می شود یا در سپرده های بانکی نگهداری می کنند.

3. مبنای پولی

پایه پولی یا توسط مردم به عنوان ارز نگهداری می شود یا توسط بانک ها به عنوان ذخایر نگهداری می شود.

4. چند برابر کننده پول

پایه پولی اثر چند برابری بر عرضه پول دارد که به آن ضریب فزاینده پول هم می گویند.

سخن پایانی

دوستان برای اطلاع و آموزش بیشتر در رابطه با اصطلاحات اقتصادی و تحلیل اخبار اقتصادی در ایران و جهان می توانید همراه دپارتمان اقتصاد آکادمی باشید تا علم اقتصاد را به زبان ساده بیاموزید.

نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید مقاله نرخ بهره بین بانکی را از سایت ما بخوانید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00