دپارتمان روانشناسی

دپارتمان روانشناسی

پاول تودور جونر

«مهم ترین قانون تجارت این است که دفاع عالی داشته باشید، نه یک حمله بزرگ.»

تست های روانشناسی

دپارتمان روانشناسی

مجله روانشناسی

آخرین مطالب دنیای روانشناسی مالی را در اینجا مشاهده کنید.

فیلترها
حذف

دپارتمان روانشناسی

روانشناسی در بازارهای مالی یک از مسائل مهمی است که امروزه سرمایه گذاران و معامله گران، به شدت باید آن را در نظر بگیرند چرا که شخصیت، ریسک پذیری، کنترل هیجانات و غیره، تاثیر بسیار زیادی در سود و زیان معامله گران دارد.

رفتار های هیجانی در بازار:

یکی از موارد عجیب در بازارهای مالی رفتار های معامله گران است، زیرا در بسیاری از اوقات معامله گران دچار هیجاناتی می شوند که در بیشتر اوقات منجر به ضرر و زیانشان می شود. برای مثال وقتی سهم یا ارز دیجیتالی رشد می کند و قیمت آن افزایش میابد، بسیاری از معامله گران به آن علاقه مند می شوند و در آن سرمایه گذاری می کنند. یا گاهی اوقات معامله گران با شنیدن شایعاتی شروع به فروختن یک سهم می کنند.

بسیاری از معامله گران ابتدا یک سهم را خریده و با افت کمی از ارزش آن، آن را به فروش می رسانند. این ها تنها چند نمونه از رفتارهای احساسی و هیجانی در بازارهای مالی است. یکی از اولین کارهایی که یک معامله گر بازارهای مالی باید بکند کنترل احساسات و رفتارهای خود و آموزش دیدن است تا بتواند در این نوع از بازارها موفق شود و کسب سود کند.

بررسی رفتار معامله گران:

همانطور که در بالا هم گفته شد، بسیار از معامله گران رفتاری هیجانی احساسی دارند و با شنیدن خبر، شایعه یا حتی افت و خیز ارزش سهامی شروع به معامله کردن می کنند. یکی از اولین نکاتی که تریدرها در این زمینه باید رعایت کنند این است که تنها اخبار واقعی و تایید شده را ملاک قرار دهند و از شایعات دوری کنند. مورد دیگر این است که بهتر است معامله گران دید بلند مدت نسبت به سرمایه گذاری خود داشته باشند.

رعایت کردن این موارد به معامله گر و تریدر کمک می کند تا در کنترل کردن احساسات خود بهتر عمل کند.

راه های کنترل احساسات در بازارهای مالی:

حال که متوجه اهمیت کنترل احساسات در بازارهای مالی و دوری از رفتارهای هیجانی شدید، وقت آن است که با راه های کنترل احساسات آشنا شوید.

  • آموزش:

همانطور که در بالا هم اشاره شد آموزش دیدن را می توان اولین قدم در کنترل هیجانات و احساسات دانست و باعث می شود در شرایط مختلف بهتر بتوانید احساست خود را کنترل کنید.

  • نترسیدن از ضرر:

ضرر و زیان اتفاقی است که برای همه معامله گران بازارهای مالی رخ می دهد و فرار کردن از آن اجتناب ناپذیر است. اما هنر کاهش ضرر و زیان در ارز دیجیتال به شما یاد می دهد که پس از هر بار زیان کردن، درس های جدیدی بگیرید و خود را برای موقعیت های دیگر آماده شوید.

  • برنامه ریزی مالی و گذاشتن یک سری محدودیت ها:

یکی از کارهایی که هر معامله گر و سرمایه گذاری باید انجام دهد، تنظیم یک برنامه مالی و همچنین اعمال یک سری محدودیت ها در ریسک کردن و سوددهی است. این کار باعث می شود حتی با وجود یک سری هیجانات نیز شما در امان باشید.

  • استفاده از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال:

استفاده از تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال باعث می شود که تصمیم گیری شما بر اساس نمودارها و ارزش واقعی دارایی ها باشد. پس باعث می شود که نتوانید تصمیم گیری ای را براساس هیجانات و احساسات بگیرید.

شما می توانید آموزش های تحلیل را دسته بندی آموزش تحلیل مشاهده کنید.

  • مراجعه به مشاوران حرفه ای:

در مواقعی که احساس می کنید تصمیم گیری های شما بیشتر بر مبنای هیجان و احساسات است یا خودتان آموزش کافی را در این زمینه ندیده اید، بهتر است با متخصصان حرفه ای بیتریوم در این زمینه مشورت کرده تا از ضرر و زیان جلوگیری نمایید.

  • سبک زندگی خوب:

یکی از مهمترین نکاتی که هر تریدر و معامله گری باید رعایت کند، سبک زندگی مناسب است. شما باید ورزش روزانه را انجام دهید برای خود برنامه ریزی مناسب داشته باشید. وقت استراحت در نظر بگیرید و غیره. سبک زندگی خوب می تواند باعث شود که احساسات و هیجانات بر روی شما تاثیر زیادی نگذارند.

همچین می توانید برای یافتن بهترین سبک زندگی مقالات بیتریوم در این زمینه را مطالعه نمایید.

  • احساس پشیمانی نکنید:

در بسیاری از مواقع شرایطی پیش می آید که موقعیت خوبی در گذشته بوده و شما آن را از دست داده اید. یا گاهی اوقات احساس می کنید که از بازار جامانده اید. شما نباید بیش از حد به معاملات گذشته خود فکر کنید و فقط باید از گذشته خود درس بگیرید. پس بهتر است همین الآن فکر کردن راجب گذشته را کنار گذاشته تا بتوانید احساسات خود را کنترل کنید.

  • طمع خود را مدیریت کنید:

طمع در لغت به معنی تمایل و اشتیاق بیش از حد انسان ها به به دست آوردن چیزی است. در دنیای بازارهای مالی، طمع مفهوم شناخته شده ای است و اکثر معامله گران پس از مدتی دچار آن می شوند. در واقع هر وقت که معامله گران انتظار سودی غیر واقعی در زمان کم را داشته باشند دچار طمع شده اند. مدیریت طمع مقداری سخت است چرا که هر چه استراتژی خوبی داشته باشید و به آن پایبند باشید باز هم ممکن است دچار طمع شوید. برای کنترل هیجانات و احساسات باید حتما بتوانید طمع خود را کنترل و مدیریت کرده و به سیستم معاملاتی خود پایبند باشید و از سودهای غیر واقعی بپرهیزید.

راه های کنترل احساسات و هیجان بسیار زیادهستند و ما فقط به برخی از آن ها اشاره کرده ایم، اما به صورت کلی می توان اینطور گفت که شما با داشتن یک سبک زندگی خوب، آموزش دیدن مداوم، مدیریت طمع، داشتن برنامه ریزی مناسب، مدیریت ریسک و درس گرفتن از زیان هایتان می توانید بر احساسات و هیجانات خود چیره شوید.

برای ترید و معامله کردن چه نوع شخصیتی باید داشت:

حال شاید از خود بپرسید که چگونه شخصیتی داشته باشیم تا بتوانیم در معامله کردن سود کنیم.

در دنیای بازارهای مالی، سود کردن به عوامل مختلفی از جمله دانش، آگاهی، تحلیل ها، تجربه و مدیریت ریسک بستگی دارد و تقریبا می شود گفت که هر نوع شخصی با هر نوع تیپ شخصیتی می تواند موفق شود. اما شما باید شخصی با روحیه قوی و امید بالا باشید و همچنین کسی که بتواند احساسات خود را کنترل کند تا بتوانید در این نوع از بازارها به موفقیت دست یابید.

ولی به طور کلی تحقیقات نشان داده است، افرادی که بتوانند انتقادی فکر کنند، موقعیت ها را تجزیه و تحلیل کرده و سریع تصمیم بگیرند، در بازار عملکرد بهتری خواهند داشت. همچنین کسانی که تیپ شخصیتی INTJ  دارند می توانند به دلیل شخصیت ذاتی آن ها به معامله گران موفقی تبدیل شوند.

ویژگی های تیپ شخصیتی INTJ :

این دسته از افراد یک سری ویژگی ها دارند که باعث می شود آن ها به معامله گران موفقی تبدیل شوند. برخی از ویژگی های این تیپ شخصیتی شامل موارد زیر است:

  • توانایی حل مسائل پیچیده
  • جاه طلبی و انگیزه
  • تشنه علم و دانش
  • اعتماد به نفس تزلزل ناپذیر
  • تمایل به کشف راه های جدید

شما باید به این نکته توجه کنید که صرفا داشتن تیپ شخصیتی خاصی باعث نمی شود که در دنیای بازارهای مالی موفق شوید و چیزی که بیشتر از تیپ شخصیتی شما اهمیت دارد تلاش، دانش، تجربه و مواردی که در بالا ذکر شده است، می باشند.

 

شاخص ترس و طمع چیست:

شاخص ترس و طمع، یک شاخص روانشناختی در بازارهای مالی است که رفتار سرمایه گذاران و معامله گران را بر اساس ترس و طمع آن ها نمایش می دهد. مقیاس این شاخص معمولا بین 0 تا 100 است. هر چه این عدد بیشتر باشد نشانگر این است که طمع در بازار بیشتر شده و هر چه این عدد کمتر باشد نشان دهنده ترس بیشتر معامله گران است.

این شاخص یکی از مهمترین شاخص های روانشناختی در بازار است و به سرمایه گذاران کمک می کند تا روند بازار را بهتر درک کرده و تصمیمات سرمایه گذاری بهتری بگیرند.

چگونه از سرمایه گذاری های احساسی دوری کنیم:

حال پس از خواندن مطالب بالا شاید برایتان سوال باشد که چگونه از سرمایه گذاری و معاملات احساسی دوری کنید.

گفتن دوری کردن از سرمایه گذاری های احساسی بسیار راحت تر از انجام دادن آن می باشد و شما برای فاصله گرفتن از این جور موقعیت ها باید موارد مهمی را رعایت نمایید که در ادامه برخی از آن ها می پردازیم.

در ابتدا بهتر است که روند بازار را درک کنید و ببینید که شرایط بازار به چگونه ای است.

به طور کلی به زمانی که بازار به سمت بالا در حرکت است، بازار گاوی می گویند و زمانی که در حال ریزش باشد، آن را بازار خرسی می گویند.

برای مطالعه بیشتر در مورد بازارهای خرسی و گاوی به مقالات آکادمی بیتریوم مراجعه نمایید.

برخلاف بازارهای گاوی، گاهی اوقات روند بازار تا چندین ماه و یا سال به صورت خرسی یا خنثی در می آید. پس از پیدا کردن روند بازار بهتر است که زمان مناسب برای معامله کردن را پیدا کنید. شما می توانید با خواندن اخبار درست و گزارش های مالی زمان درست انجام معامله را درک کنید. بعد از آن شما باید یک استراتژی خوب را پیدا کنید و به آن پایبند باشید تا بتوانید در معاملات خود به سود دهی برسید.

حال که از اهمیت روانشناسی در بازارهای مالی آگاه شدید بهتر است که دیگر تصمیمات هیجانی نگیرید و احساسات خود را کنترل کنید. از یک استراتژی بلند مدت استفاده کنید و طمع خود را مدیریت کنید تا به سود برسید.

Volume
Play
1x
00:00/00:00