چرا باید اقتصاد بدانیم؟|مفاهیم اقتصادی قسمت 2

  1. خانه
  2. /
  3. دپارتمان اقتصاد
  4. /
  5. چرا باید اقتصاد بدانیم؟|مفاهیم اقتصادی قسمت 2
1x
00:00 / 00:00

چرا باید اقتصاد بدانیم ؟

مبانی مفاهیم اقتصادی:

مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

مفاهیم اقتصادی به مجموعه ای از عقاید پایه ای اطلاق می شود که رخدادهای مختلف در اقتصاد را تبیین می کند، مانند اعمال و انتخاب کارگزاران اقتصادی. بنابراین درک اساسی مفاهیم در مطالعه و تحلیل تصمیمات و رفتار فعالان اقتصادی حائز اهمیت است. به عنوان مثال، تصمیمات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در مورد تولید و خرید را شامل می شود.

مفاهیم اقتصادی تصمیمات و رفتار عوامل اقتصادی مانند تولیدکنندگان، دولت و مصرف کنندگان را در یک اقتصاد تفسیر می کنند.

مفاهیم اقتصادی دنیای واقعی در زمینه های مختلف، به ویژه ساختار بازار و اقتصاد رفاه کاربرد دارند.

خواسته ها یا نیازها با افراد متفاوت است و آنها تصمیمات اقتصادی غیرقابل شمارشی می گیرند. مفاهیم توضیح می‌دهند که چگونه نهادهای مختلف منابع کمیاب را برای سرمایه‌گذاری، تولید، توزیع و مصرف تخصیص می‌دهند.

نمونه هایی از مفاهیم اقتصادی:

برخی از مفاهیم عبارتند از کمبود، عرضه و تقاضا، انگیزه ها، مبادله و هزینه فرصت، سیستم های اقتصادی، عوامل تولید، امکانات تولید، تحلیل حاشیه ای، جریان دایره ای و تجارت بین المللی.

کمبود در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

کمبود یکی از مفاهیم کلیدی اقتصادی است. در اقتصاد، به دسترسی محدود به منابع برای مصرف انسان اشاره دارد. نیازهای جمعیت جهان نامحدود است، در حالی که منابع برای رفع نیازها محدود است. ویژگی محدود منابع آن را با ارزش تر و گران تر می کند. تکنیک‌های تخصیص منابع مؤثر و ادغام گزینه‌های جایگزین با مسائل کمبود مواجه است. نمونه هایی از منابع کمیاب نفت و طلا هستند. کمبود آن، نیاز انسان به آن را محدود خواهد کرد.

 تقاضای عرضه در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

یکی دیگر از مفاهیم مهم اقتصادی، عرضه و تقاضا است. عرضه به تعداد کالاها و خدمات در دسترس برای مصرف کنندگان اشاره دارد. قانون عرضه

بیان می کند که با افزایش قیمت، عرضه نیز افزایش می یابد و بالعکس. از این رو منحنی عرضه

به سمت بالا شیب دارد.

تقاضا بیانگر تعداد کالاها و خدماتی است که مصرف کنندگان مایل و قادر به خرید هستند. طبق قانون تقاضا، با افزایش قیمت، تقاضا کاهش می یابد و بالعکس. بنابراین به یک منحنی تقاضا با شیب رو به پایین اشاره می کند. اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد، قیمت کالاها و خدمات در یک بازار افزایش می یابد، اما اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد، قیمت کاهش می یابد. قیمت تعادلی زمانی اتفاق می افتد که عرضه با تقاضا روبرو شود.

اگر قیمت یک برند شکلات افزایش یابد، تقاضای آن کاهش می یابد و بالعکس. زمانی که قیمت کاکائو در بازار جهانی افزایش می یابد، قیمت شکلات افزایش می یابد و تولیدکنندگان برای کسب مزیت، عرضه را افزایش می دهند.

مشوق ها در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

انگیزه به عاملی اشاره دارد که بر مصرف کننده در فرآیند تصمیم گیری تأثیر می گذارد. دو نوع مشوق عبارتند از انگیزه های درونی و بیرونی. مشوق‌های درونی بدون هیچ فشار بیرونی در مصرف‌کننده نشأت می‌گیرد، در حالی که انگیزه‌های بیرونی به دلیل پاداش‌های بیرونی ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال، کاهش قیمت یک کالای اختیاری، انگیزه ای برای خرید آن کالا است.

مبادله و هزینه فرصت در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

یک معامله زمانی اتفاق می افتد که یک تصمیم منجر به انتخاب یک چیز بر دیگری شود. زیان ناشی از عدم انتخاب گزینه دیگر هزینه فرصت نامیده می شود

هنگامی که یک گزینه انتخاب شده است. به عنوان مثال، زمانی که آقای الف یک روز در دانشگاه مرخصی می گیرد تا به سینما برود، یک معاوضه رخ می دهد. هزینه فرصت چیزی است که آقای الف با شرکت نکردن در دانشگاه برای یک روز مانند امتیاز شرکت از دست می دهد.

سیستم های اقتصادی در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

یک سیستم اقتصادی شامل موجودیت‌های مختلفی است که ساختار اجتماعی را تشکیل می‌دهند که سیستم تولید، تخصیص منابع و مبادله محصولات و خدمات را در یک جامعه ممکن می‌سازد. نظام سرمایه داریکمونیسم، سوسیالیسم و ​​اقتصاد بازارانواع سیستم های اقتصادی هستند.

در پادکست بعدی ادامه مفاهیم را بیشتر باز می کنیم .

633
امتیاز دهید
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

633
امتیاز دهید
اشتراک گذاری
banner
banner

پادکست مرتبط

فهرست