سلام به همه کریپتوکستی های بیتریوم
امیدوارم که حالتون عالی و ولتتون پر سود باشه
اگر معاملهگر هستید توصیه می کنم این پادکست رو گوش کنید که چطور بعنوان یک معاملهگر هیجانات خود را کنترل می کنید؟ عدم کنترل هیجانات یکی از مهمترین عوامل بازدارنده در انجام یک معامله موفق است.
در پادکست کنترل هیجان متوجه می شوید که :
برای داشتن یک معامله علاوه بر نیاز داری که تحلیل گر باشی نیاز به کنترل هیجان خود داریم .که کار آسانی نیست و در حد حرف زیباست اما این پادکست راهکار هایی عالی برای شما دارد.
- راه کارهای کنترل هیجانی برای سرمایه گذاری
- داشتن کیف پول زیاد چه تاثیری در کنترل هیجان ما دارد ؟
- آیا خشم و استرس زیاد ما در معامله گری تاثیر گذار هست ؟
چطور مانند یک معاملهگر حرفه ای عمل کنیم!
برای داشتن یک معامله هوشمندانه علاوه بر تسلط کافی بر روی دو مبحث تحلیل بازار و مدیریت سرمایه، باید بر روی موضوعات روانشناسی بازار نیز تسلط داشته باشیم. صرف تسلط بر تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و مدیریت سرمایه نمیتواند شما را به موفقیت در بازارهای مالی برساند.
علم روانشناسی بازار شامل آنالیز احساسات و واکنشهای معاملهگران در طی فرایند معامله است. حتی معاملهگران خبره نیز دچار هیجانات گوناگون در بازار میشوند؛ اما تنها ویژگی قابل تامل، توانایی آنها در کنترل احساساتشان است.
شناخت موانع در معاملهگری به سبک حرفه ای های بازار
در ادامه به بررسی دقیق احساساتی خواهیم پرداخت که مانع انجام معاملات سودآور در بازار میشوند. کنترل هر یک از این پارامترها می تواند عملکرد شما را بعنوان یک معاملهگر بازارهای مالی افزایش دهد.
ترس
ترس از ابهام ناشی میشود؛ انسان از هر چیزی که شناختی به آن نداشته باشد، خواهد ترسید. انسان از مرگ، تاریکی و… میترسد؛ چون نمیداند در پس این اتفاقات چه چیزی انتظار او را میکشد. در معاملهگری نیز ترس جزو احساسات مشهود معاملهگران است.
انواع ترسهای غالب در معاملهگران
ترس از دست دادن سرمایه؛
ترس از انجام تحلیل نادرست؛
ترس جا ماندن از سودهای بازار؛
ترس از اخبار و نحوه واکنش سایر معاملهگران؛
راهکار مقابله
برای مقابله با ترس از دست دادن سرمایه باید دانش خود را در زمینه مدیریت سرمایه و تحلیل تکنیکال بالا ببرید. تلفیق این دو دانش به شما کمک خواهد کرد تا بهدرستی نقاط ورود و خروج را تشخیص دهید و با مدیریت صحیح سرمایه، تمام دارایی خود را درگیر یک معامله نکنید. با داشتن مدیریت سرمایه صحیح حتی اگر در چندین معامله دچار زیان شوید، هرگز تمام سرمایه و دارایی شما از بین نخواهد رفت.
برای مقابله با انجام تحلیل نادرست، سعی کنید استراتژی معاملاتی خود را متناسب با روحیاتتان تنظیم کنید و مدتی آن را در معرض امتحان قرار دهید. بدین شکل شما مطمئن خواهید شد که استراتژی به کار رفته میتواند جوابگوی بازار باشد.
طمع
طمع یکی از اساسیترین آفتهای معاملهگری است. معاملهگر طمعکار شاید در کوتاهمدت بتواند از بازار سود کسب کند؛ اما در بلندمدت ضربه بسیار بزرگی خواهد خورد.
معاملهگران طمعکار رویای یکشبه ثروتمند شدن را در سر میپرورانند؛ به همین دلیل در مدت زمان کوتاه معاملات زیادی انجام داده و با هر نوسان بازار پوزیشن معاملاتی خود را تغییر میدهند. نتیجه تمامی این اعمال چیزی جز از دست دادن سرمایه نیست.
over trade یا انجام معامله به تعداد بالا یکی از آفات معاملهگری حرفهای است که متاسفانه در بازار بورس ایران بهوفور شاهد آن هستیم.
امید
امید یکی از احساسات مثبت انسانی است؛ اما داشتن امید بیش از حد در انجام معامله میتواند باعث زیان بسیار بالایی شود. برخی از معاملهگران از سوی دیگر بام میافتند؛ برای مثال تحلیل خود را با توجه به نمودار سهم انجام دادهاند و با پایبندی به استراتژی معاملاتی خود، نقاط سود و زیان را مشخص کردهاند. اما روند نمودار شروع به حرکت در جهت خلاف تحلیل میکند و حد ضرر فعال میشود؛ اما معاملهگر همچنان امیدوار است که قیمت برگشته و نمودار در جهت تحلیل حرکت کند.