سلام به همه کریپتو کستی های بیتریوم
در این پادکست با تفاوت های بیت کوین و اتریوم آشنا می شوید :
تفاوت بین بیت کوین و اتریوم
۱. تعداد سکهی بیت کوین موجود در دنیا محدود است به طوریکه تنها 21 میلیون از آن وجود دارد و 17 میلیون از آن استخراج گردیده است. تعداد سکههای اتریوم در دنیا نامحدود است، اما استخراج و ایجاد آن به شدت مورد کنترل قرار می گیرد تا تورم ناشی از ارزش سکه افزایش نیابد.
۲. ارزش بیت کوین در بازار ارز 6357.08 دلار است، در حالیکه ارزش اتریوم در حال حاضر 361.04 دلار می باشد.
۳. ماینینگ های بیت کوین در هر 10 دقیقه 12.5 بیت کوین ایجاد می کنند در حالیکه، در هر 15 ثانیه 3 اتریوم ایجاد می شود.
۴. ماینرهای بیت کوین در هر 10 دقیقه یک بلاک جدید ایجاد می کنند، در حالیکه ماینرهای اتریوم در هر 14 تا 15 ثانیه یک بلاک می سازند.
۵. بیت کوین برای حل مشکل مقیاس پذیری از سیستمی به اسم SegWit استفاده کرد، که راه حلی جدیدی برای ساخت تراکنش های راحتتر و سریعتر است. آنها حتی به معرفی شبکهی Lightning پرداختند، که شامل راه اندازی چندین کانال پرداخت (off blockchain) در اطراف بلوک چین است. اتریوم نیز پلاسما و به روز رسانی های جدیدی را ارائه کرد که تنها قراردادهای هوشمند را در بلاکچین اصلی اتریوم پخش می کند. تکمیل قرارداد و کسپر شامل تغییر سیستم ماینینگ قدیمی proof-of-work به الگوریتم کارآمد proof-of-stake است.
۶. در حالیکه بیت کوین تنها یک وسیلهی پرداخت است، اتریوم یک پلت فرم برنامه نویسی است که در آن می توانید اپلیکیشن بنویسید. با استفاده از اتریوم، معاملات هزینههای متفاوتی از جمله پهنای باند، پیچیدگی محاسباتی و فضای ذخیره سازی دارد. اما در بیت کوین هزینههای معامله تنها براساس اندازه بلاک آنها اندازه گیری می شود.
خالق ارزهای دیجیتال Bitcoin و Ethereum
بهترین نقطه برای شروع این مقایسه، معرفی سازندگان بیت کوین و اتریوم است. خالق Bitcoin، فناوری بلاک چین و بهطور کلی مفهوم ارزهای دیجیتال ساتوشی ناکاموتو است که در سال 2009 (1388) اولین نسخه بیت کوین را منتشر کرد. همین فرد آغازگر انقلاب رمز ارزها بود؛ نلاشی که بعداً منجر به تولد هزاران هزار کریپتوکارنسی شد. هیچکس از هویت ساتوشی ناکاموتو آگاه نیست و او هم برای رشد آزادانه بیت کوین و حفظ ویژگی غیر متمرکز بودن، نظراتش را عمومی نمیکند.
در مقابل، خالق Ethereum گروه بزرگی از توسعهدهندگان هستند که در میان آنها ویتالیک بوترین مهمترین نقش را دارد. بوترین ایده اولیه اتریوم را با هدف ساخت چیزی پیچیدهتر و بزرگتر از بیت کوین ارائه کرد و قصد داشت با قراردادهای هوشمند، دنیای ارزهای دیجیتال را متحول کند. برخلاف ناکاموتو، ویتالیک بوترین فردی شناخته شده و مشهور است و با بیان مداوم نظراتش روی رشد اتریوم تأثیر میگذارد.
تأمین مالی توسعه پروژههای بیت کوین و اتریوم
یکی دیگر از تفاوت های بیت کوین و اتریوم، روش تأمین بودجه اولیه برای توسعه پروژهها بوده است. توسعه Bitcoin کاملاً رایگان بود و هیچگونه منافع اقتصادی اولیهای وجود نداشت. در واقع، ساتوشی ناکاموتو این نرمافزار را بدون درخواست یا دریافت منابع مالی طراحی کرد. حتی هسته اولیه توسعهدهندگان نیز بدون ردیافت هرگونه دستمزد در توسعه این پروژه مشارکت کردند.
در حال حاضر، اکثر جنبههای توسعه بیت کوین همینطور است. در واقع، اکثر توسعهدهندگان برای کارشان حقوق دریافت نمیکنند. فقط برخی از آنها به لطف کمکهای مردمی و سازمانهای دوستدار کریپتو، دستمزد میگیرند. در نهایت، تنها تعداد کمی از افراد برای مشاغل مرتبط به بیت کوین در سایر شرکتها حقوق میگیرند که ربط مستقیمی به کارشان روی پروتکل ندارد.
نحوه تأمین مالی Ethereum بسیار متفاوت است. توسعه اتریوم بعد از یک عرضه اولیه سکه (ICO) با امکان جمعآوری 18 میلیون دلار نقدینگی در سال 2014 آغاز شد. در واقع، اتریوم اولین عرضه اولیه سکه در دنیای رمز ارزها و یکی از معدود نمونههایی بود که موفقیت و پیشرفت روشنی داشت.
با این سرمایه توسعهدهندگان، طراحان، مترجمان و سایر مشارکتکنندگان در تحقق پروژه Ethereum دستمزد گرفتند. این روش تأمین مالی و پرداخت دستمزد، مضر نیست ولی مدل ICO مورد استفاده برای توسعه اتریوم به یک الگو تبدیل شد. پیادهسازی این الگو توسط سایر پروژهها به خاطر عرضههای اولیه سکه اسکم یا کلاهبرداری (ICO Scam) میتواند عواقبی وخیم و میلیونها دلار ضرر به همراه داشته باشد. از طرف دیگر، بعد از اتریوم پروژههای قدرتمند دیگری نیز در این بلاک چین راهاندازی شدند اما بسیاری از آنها به خاطر بهکارگیری روشهای مشکوک توسط گروههایی مثل اتحاد سازمانی اتریوم (Ethereum Enterprise Alliance) رد شدند.