همه چیز درباره اقتصاد هنجاری

همه چیز درباره اقتصاد هنجاری

قضاوت و نظر ارزشی یا هنجاری در مورد سیاست های اقتصادی را با آکادمی بیتریوم بخوانید. برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه اقتصاد وارد دپارتمان اقتصاد بیتریوم شوید.

اقتصاد هنجاری چیست؟

اقتصاد هنجاری یک مکتب فکری است که معتقد است اقتصاد به عنوان یک موضوع باید بیانیه‌های ارزشی، قضاوت‌ها و نظراتی را درباره سیاست‌ها، بیانیه‌ها و پروژه‌های اقتصادی ارائه کند. موقعیت ها و نتایج رفتار اقتصادی را از نظر اخلاقی خوب یا بد ارزیابی می کند. همچنین بخوانید: اقتصاد چگونه کار می کند اقتصاد هنجاری، در مقابل اقتصاد مثبت، به ما می گوید که آیا جنبه های خاصی از اقتصاد مفید هستند یا مضر. این ارزیابی ها منوط به نظرات افرادی است که بیان می کنند و اغلب بدون هیچ مبنای یا واقعیتی است.

نمونه هایی از اقتصاد هنجاری

• تنظیم قیمت نفت توسط دولت به کنترل تورم کمک می کند. • استقلال بانک مرکزی از دولت باید محدود شود. • توسعه مناطق ویژه اقتصادی به نتیجه نمی رسد. • مالیات تصاعدی بهتر از مالیات قهقرایی است. • شرکت ها باید مجبور شوند تا برای آلودگی هایی که ایجاد می کنند، هزینه پرداخت کنند. تمام عبارات فوق ذهنی هستند. آنها چیزی بیش از نظر یک فرد در مورد یک وضعیت یا سیاست اقتصادی را نشان نمی دهند. اقتصاددانان اغلب در حین بیان چنین اظهاراتی توسط سیستم های ارزشی شخصی خود هدایت می شوند. آمارتیا سن، اقتصاددان رفاه و برنده جایزه نوبل، اظهارات هنجاری را به دو بخش متمایز می کند. به گفته وی، گزاره های اساسی به هیچ شناختی از واقعیت ها یا نظریه ها وابسته نیستند، در حالی که گزاره های غیراساسی به حقایق یا دانش واقعیات وابسته هستند.

خاستگاه اقتصاد هنجاری

اقتصاد هنجاری ابتدا از «اقتصاد رفاه به سبک قدیمی» نشأت گرفت که نسخه ساده شده اقتصاد رفاه پیگو است. “اقتصاد رفاه جدید” به عنوان دومین شکل از اقتصاد هنجاری در دهه 1930 مطرح شد. از اصل پارتو و اصل جبران خسارت استفاده کرد تا اظهارات هنجاری در مورد سیاست ها ارائه کند و بیان کند که آیا آنها رفاه را بهبود می بخشند یا خیر. آخرین اشکال اقتصاد هنجاری، نظریه انتخاب اجتماعی و اقتصاد عمومی است. اقتصاد عمومی تأثیرات بخش عمومی را بر جامعه و اقتصاد به طور کلی مطالعه می کند. تئوری انتخاب اجتماعی از روش رای گیری برای تجمیع انتخاب های فردی برای نشان دادن ترجیحات اجتماعی استفاده می کند.

 همه چیز درباره اقتصاد هنجاری  

اقتصاددانان برجسته هنجاری

1. آدام اسمیت آدام اسمیت یک اقتصاددان، فیلسوف و نویسنده اسکاتلندی در قرن هجدهم بود. او به خاطر دو تا از نشریاتش – “نظریه احساسات اخلاقی” و “پژوهشی در ماهیت و علل ثروت ملل” شناخته شده است. اسمیت در «نظریه احساسات اخلاقی» همدردی را به عنوان آغاز کنش در جامعه بیان می کند. استدلال های او درباره احساسات اخلاقی و همدردی به عنوان پایه قواعد و عدالت راه را برای اقتصاد هنجاری مدرن هموار کرد. همچنین بخوانید: خلاصه نظریه آدام اسمیت 2. آمارتیا سن آمارتیا سن یک اقتصاددان هندی قرن بیستم و برنده جایزه نوبل است. سن سعی کرد در کتاب خود با عنوان «رفتار اقتصادی و احساسات اخلاقی» تمایز بین اقتصاد مثبت و هنجاری را مورد بحث قرار دهد. وی بر این واقعیت تاکید می کند که از آنجایی که اقتصاد رفاه بر رفتار واقعی تأثیر بسزایی دارد، ملاحظات اخلاقی باید نقش بیشتری در اقتصاد رفاه داشته باشد که به گفته وی تا حد زیادی نادیده گرفته شده است.

اقتصاد هنجاری در مقابل اقتصاد مثبت

از سوی دیگر، اقتصاد مثبت تنها به بیان واقعیت ها و ارقام می پردازد. در مورد هیچ سیاست اقتصادی یا رفتار اقتصادی قضاوتی نمی کند. تفاوت عمده بین اقتصاد مثبت و اقتصاد هنجاری در این است که اظهارات اقتصاد مثبت را می توان از نظر اعتبار آنها آزمایش کرد. آنها ممکن است درست یا نادرست باشند، اما همیشه قابل آزمایش هستند. برعکس، قضاوت‌هایی که توسط گزاره‌های هنجاری صادر می‌شوند، نمی‌توانند اعتبارشان را به دلیل ذهنی بودنشان مورد آزمایش قرار دهند. به عنوان مثال، اجازه دهید یک جمله مثبت را در نظر بگیریم، “نرخ بیکاری حاکم در اقتصاد در حال حاضر 8٪ است.” ما می دانیم که اقداماتی برای آزمایش درستی یا نبودن این گفته وجود دارد. همراه با اظهارات مثبت، بیانیه های هنجاری به سیاست گذاران و رهبران کمک می کند تا به راه حل های مبتنی بر نظر برای مسائل اقتصادی غالب برسند. از این رو، اقتصاد مثبت و هنجاری هر دو نقش حیاتی در عملکرد یک اقتصاد دارند.

چرخه کسب و کار

مجموعه ای از گسترش و انقباض در فعالیت های اقتصادی

چرخه تجاری چیست؟

چرخه تجاری چرخه ای از نوسانات تولید ناخالص داخلی (GDP) حول نرخ رشد طبیعی بلندمدت آن است. این گسترش و انقباض در فعالیت های اقتصادی را که یک اقتصاد در طول زمان تجربه می کند توضیح می دهد. یک چرخه تجاری زمانی تکمیل می شود که از یک رونق واحد و یک انقباض به صورت متوالی عبور کند. دوره زمانی تکمیل این توالی طول چرخه تجاری نامیده می شود. رونق با یک دوره رشد سریع اقتصادی مشخص می شود در حالی که دوره رشد اقتصادی نسبتاً راکد یک رکود است. اینها بر حسب رشد تولید ناخالص داخلی واقعی، که بر اساس تورم تعدیل شده است، اندازه گیری می شوند.

همه چیز درباره اقتصاد هنجاری
همه چیز درباره اقتصاد هنجاری 7

مراحل چرخه تجاری

در نمودار بالا، خط مستقیم در وسط خط رشد ثابت است. چرخه تجاری حول محور حرکت می کند. در زیر شرح دقیق تری از هر مرحله در چرخه تجاری ارائه شده است: 1. گسترش اولین مرحله در چرخه تجاری، گسترش است. در این مرحله شاخص‌های مثبت اقتصادی مانند اشتغال، درآمد، تولید، دستمزد، سود، تقاضا و عرضه کالا و خدمات افزایش می‌یابد. بدهکاران عموماً بدهی های خود را به موقع پرداخت می کنند، سرعت عرضه پول زیاد است و سرمایه گذاری زیاد است. این روند تا زمانی ادامه می یابد که شرایط اقتصادی برای توسعه مساعد باشد. 2. اوج سپس اقتصاد به نقطه اشباع یا اوج می رسد که مرحله دوم چرخه تجاری است. حداکثر حد رشد به دست آمده است. شاخص های اقتصادی رشد بیشتری ندارند و در بالاترین حد خود قرار دارند. قیمت ها در اوج خود هستند. این مرحله نقطه معکوس در روند رشد اقتصادی است. مصرف کنندگان تمایل دارند در این مرحله بودجه خود را بازسازی کنند. 3. رکود رکود مرحله ای است که پس از مرحله اوج می آید. تقاضا برای کالاها و خدمات در این مرحله به سرعت و به طور پیوسته شروع به کاهش می کند. تولیدکنندگان بلافاصله متوجه کاهش تقاضا نمی‌شوند و به تولید ادامه می‌دهند که وضعیت مازاد عرضه را در بازار ایجاد می‌کند. قیمت ها تمایل به کاهش دارند. همه شاخص های مثبت اقتصادی مانند درآمد، تولید، دستمزد و غیره در نتیجه شروع به کاهش می کنند. 4. افسردگی افزایش متناسبی در بیکاری وجود دارد. رشد اقتصاد همچنان رو به کاهش است و از آنجایی که این میزان به زیر خط رشد ثابت می‌رسد، مرحله رکود نامیده می‌شود. نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00