رئیس سازمان پولی کشور اخیراً به شهروندان و مشاغل تذکر داده است که خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران غیرقانونی است. استاندار خاطرنشان کرد، با این حال، استخراج ارزهای دیجیتال و استفاده از آنها در پرداخت برای واردات، خلاف قانون جمهوری اسلامی نیست.
بانکدار برتر تایید کرد که تجارت کریپتو در ایران همچنان غیرقانونی است
علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی ایران اخیراً به رسانههای داخلی گفت: خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا استفاده از داراییهای دیجیتال برای مقاصد سرمایهگذاری ممنوع است. این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در عین حال، افراد و نهادهای مجاز می توانند به صورت قانونی رمزنگاری را استخراج کنند که می تواند برای تسویه حساب های بین المللی استفاده شود.
رئیس بانک مرکزی با اشاره به مقرراتی که دو سال پیش توسط این بانک و سایر نهادهای دولتی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت تصویب شد، تصریح کرد: پرداخت پول واردات با ارز دیجیتال توسط شرکتهای ایرانی قانونی است. به نقل از روزنامه انگلیسی زبان خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز جمعه وی به نقل از وی.
اظهارات صالح آبادی پس از آن مطرح شد که روز سه شنبه علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر بازرگانی از اولین سفارش واردات ایران با استفاده از ارز دیجیتال به عنوان روش پرداخت خبر داد. نماینده دولت که ریاست سازمان توسعه تجارت کشور را نیز بر عهده دارد فاش کرد که جمهوری اسلامی 10 میلیون دلار کالا با استفاده از سکه دیجیتال خریداری کرده است.
با این حال، مقامات ایرانی حاضر به اجازه پرداخت های رمزنگاری در داخل ایران نیستند و اوایل سال جاری، رضا باقری اصل، معاون وزیر ارتباطات، هر گونه امیدی را در این زمینه از بین برد. تجارت و سرمایهگذاری کریپتو نیز قابل تحمل نیست، و دولت با صرافیهای محلی برخورد کرد و تنها به بانکها و صرافان مجاز اجازه داد تا از ارز دیجیتال استخراجشده در ایران برای پرداخت هزینه واردات استفاده کنند.
از سال 2019، زمانی که مقامات تهران استخراج را به عنوان یک فعالیت صنعتی مشروع به رسمیت شناختند، تعدادی از شرکت ها مجوز ضرب ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین را دریافت کردند. اما تولید انرژی بر به عنوان یکی از دلایل کمبود و خاموشی فزاینده برق در سراسر کشور به ویژه در تابستان های گرم که مصرف به دلیل افزایش تقاضا برای سرمایش افزایش می یابد و ماه های سرد زمستان که نیاز به گرمایش دارد، عنوان شده است. افزایش دادن.
در نتیجه، بیش از یک بار در دو سال گذشته به مزارع رمزنگاری ثبتشده گفته شد که تجهیزات پرقدرت خود را خاموش کنند، در حالی که شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، توانیر، به دنبال استخراجکنندگان غیرقانونی هزاران رمزارز زیرزمینی بود. مزارع تأسیسات غیرقانونی اغلب با برق یارانه ای در مناطق مسکونی کار می کنند. ماه گذشته، این شرکت قول داد اقدامات شدیدی را علیه این نوع استخراج غیرمجاز انجام دهد. ایلنا به نقل از برآورد مقامات ایرانی که مدعی هستند یک دستگاه استخراج بیت کوین به اندازه 24 خانوار انرژی مصرف می کند.
فرماندار صالح آبادی همچنین در مصاحبه خود توجه بینندگان را به برنامه CBI برای معرفی «ریال رمزنگاری» یا یک ارز دیجیتال بانک مرکزی صادر شده توسط مقام پولی ایران معطوف کرد که انتظار میرود تا حدی جایگزین پول نقد کاغذی شود. در ماه آوریل، بانک مرکزی مؤسسات مالی را در مورد مقررات آتی مربوط به صدور ریال دیجیتال مطلع کرد و نشان داد که در حال آماده شدن برای اجرای آزمایشی CBDC است.