دپارتمان اقتصاد آکادمی بیتریوم : آکادمی بیتریوم در این بخش قصد دارد اخبار و گزارشهای اقتصادی را به روش ای ساده بیان کند تا مخاطب با مطالعه آنها به درکی شفاف و آگاهی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.
برای آشنایی بیشتر با آکادمی بیتریوم کلیک کنید
نرخ تورم ماهانه تیر به ۶/ ۴ درصد کاهش پیدا کرد
نرخ تورم ماهانه از قله ۲/ ۱۲ درصدی در خرداد ماه پایین آمد و به ۶/ ۴ درصد در تیرماه رسید.
نرخ تورم ماهانه خوراکی ها چقدر شد ؟
نرخ تورم ماهانه خوراکیها در تیرماه ۷/ ۵ درصد ثبت شده که این رقم در خرداد حدود ۲۵ درصد بود. با این آمار، به نظر میرسد که فشار ناشی از حذف دلار ۴۲۰۰ بر قیمتها در حال کم شدن یا کاهش است، هرچند که این شوک بهطور کامل تخلیه نشده و رقم تورم در سطح بالایی است و در عین حال بیشترین فشار نیز به دهکهای کم درآمد وارد میشود.
تورم نقطه به نقطه در تیرماه چقدر است ؟
در تیرماه تورم نقطه به نقطه ۵۴ درصد بود که یک رکورد منحصر به فرد محسوب میشود، اگر چه در صورت کاهش تورم ماهانه در مرداد، میتوان امیدوار بود که تورم نقطه به نقطه نیز در مسیر نزولی قدم بگذارد. کارشناسان معتقدند که عدم تعادلهای پولی و مالی، در تورم مزمن نقش دارد و برای مهار رشد قیمتها باید سیاستگذار از ابزارهای خود به شیوه اصولی بهره ببرد و انتظارات تورمی مدیریت شود.
آیا میتوان گفت که اثر شوک 4200 از گزارش تورم در حال خارج شدن است؟
آمارها نشان میدهد تورم ماهانه تیرماه نسبت به خرداد کاهش قابلتوجهی داشته است. براساس گزارش منتشرشده، شاخص قیمت مصرفکننده در اولین ماه تابستان به 3/ 504 واحد رسیده که نسبت به خردادماه 6/ 4 درصد رشد داشته است. رقم تورم ماهانه در خردادماه به 2/ 12درصد رسیده بود که رکورد تاریخی به حساب میآید. حذف ارز 4200تومانی در اردیبهشتماه مهمترین دلیل افزایش تورم ماهانه در پایان بهار بود. اما به نظر میرسد کاهش 6/ 7 واحد درصدی تورم ماهانه در تیرماه نشاندهنده گذر شوک حذف ارز ترجیحی باشد. بسیاری از کارشناسان اقتصادی نیز بر گذرا بودن این شوک تاکید داشتند. البته که تورم ماهانه 6/ 4درصدی همچنان تورم بالایی محسوب میشود و نشاندهنده موثر بودن عوامل پولی بر تورم است که ممکن است در ماههای بعد نیز تکرار شود. بنابراین برای کاهش نرخ تورم و نزول تورم ماهانه به زیر یک درصد، باید سیاستهای پولی توسط بانک مرکزی موثر فعال شده و سیاستهای مالی توسط دولت اصلاح شود.