شبکه لایتنینگ چیست ؟

شبکه لایتنینگ چیست ؟ اگر اطلاعی در رابطه با شبکه لایتنینگ ندارید پیشنهاد میکنیم تا انتها، این مقاله را مطالعه کنید چون در این مقاله قصد داریم به توضیح کلی در رابطه با شبکه لایتنینگ بپرداریم چراکه زمانی که بیت کوین برای اولین بار توسط ساتوشی ناکاموتو معرفی شد یک ایده هم برای پرداخت الکترونیک همتا به همتا و بدون نیاز به اعتماد به شخصی ثالث را در ذهن داشت. برای ادامه داستان و اطلاع بیشتر از شیوه کار این شبکه همراه آکادمی بیتریوم باشید. همچنین برای خواندن مطالب بیشتر دپارتمان رمز ارز کلیک کنید.

شبکه لایتنینگ چیست ؟

 

شبکه لایتنینگ (Lightning Network) یا شبکه صاعقه، یک تکنولوژی لایه دوم است که در بیت کوین معرفی شده توسط ساتوشی برای پرداخت‌های خرد استفاده می‌شود. این شبکه کمک می‌کند که معاملات کوچک، سریع‌تر و موثرتر انجام شوند. معاملات انجام شده در این شبکه کارمزد کمتری دارند و تایید آن‌ها نیز ساده‌تر است.

در لایتنینگ نتورک، معاملات از بلاک چین اصلی بیت کوین خارج شده و خارج از زنجیره انجام می‌شوند. Lightning Network، برای کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت معاملات در یک معامله خارج از زنجیره (Off-Chain) طراحی شده است.

پیشنهاد شبکه صاعقه اولین‌بار توسط جوزف پون (Jospeh Pown) و تائودوس دریا (Taoudeus Derya) در سال ۲۰۱۵ مطرح شد. از آن زمان تاکنون این طرح درحال‌توسعه است.

تاریخچه شبکه لایتنینگ

 

شبکه لایتنینگ ریشه در تفکرات ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین دارد؛ این ایده به زمانی برمی‌گردد که از «کانال‌های پرداختی» برای مبادله بیت کوین بین ۲ فرد صحبت می‌شد، به طوری که دیگر نیاز نبود هیچکس از این مبادله اطلاع پیدا کند یا تراکنش توسط دیگران تأیید شود. اما جوزف پون (Joseph Poon) و تادئوس درایا (Thaddeus Dryja) با انتشار یک وایت‌پیپر در تاریخ ۱۴ ژانویه ۲۰۱۶ (24 دی 1394)، به ایده لایتنینگ رسمیت بخشیدند.

همچنین بخوانید: تاریخچه بیت کوین

نویسندگان این وایت‌پیپر ادعا کردند که به‌جای تغییر خودِ شبکه‌ بیت کوین برای تراکنش‌های بیشتر، شبکه‌ای از کانال‌های ریزپرداخت می‌تواند مشکل مقیاس‌پذیری بلاک چین بیت کوین را حل کند. این ایده، دقیقاً نقطه مقابل ایده‌ افزایش سایز بلاک‌ بود که به هاردفورک بیت کوین کش انجامید.

لایتنینگ لبز (Lightening Labs)، یک آزمایشگاه مهندسی بلاک چین است که در کنار افراد و شرکت‌های دیگر ازجمله ACINQ و بلاک‌استریم (Blockstream) به اجرای نسخه‌ بتای شبکه لایتنینگ در ماه مارس ۲۰۱۸ کمک کردند. تأمین مالی پروژه لایتنینگ با سرمایه‌گذاری کشت ایده (Seed Funding) به مبلغ ۲.۵ میلیون دلار انجام شد که جک دورسی، مدیرعامل توییتر هم در آن مشارکت داشت.

شبکه لایتنینگ چیست ؟

چرا به لایتنینگ نیاز داریم؟

 

پاسخ کوتاه به این سوال، حل مشکل مقیاس‌پذیری بیت کوین واستفاده روزمره از آن در زندگی به عنوان ابزاری برای پرداخت است. دموکراتیزه کردن دسترسی به امکانات مالی در مناطق کمتر برخوردار جهان، یکی دیگر از اهدافی است که لایتنینگ به دنبال تحقق آن است. در کشوری همانند السالوادور که ۷۰ درصد تجارت در آن به وسیله پول نقد انجام می‌شود و بسیاری از مردم به موسسات مالی دسترسی ندارند، راهکار لایتنینگ می‌تواند به کمک بسیاری آید. در سمت دیگر ماجرا، نرخ انجام تراکنش در شبکه بیت کوین حداکثر ۷ تراکنش بر ثانیه است و این مانعی جدی بر سر همه‌‌گیری استفاده از آن است (در مقام مقایسه شرکت خدمات پرداخت ویزا قادر به پردازش بیش از ۵۰۰۰۰۰ تراکنش بر ثانیه است).

شبکه لایتنینگ چگونه کار می‌کند؟

 

برای مثال جعفر و رباب را ببینید. آن‌ها ممکن است با هم همکار و یا فامیل باشند مساله این است که باید به صورت مکرر برای هم پول بفرستند. پس آن‌ها به روشی سریع با کارمزد اندک نیاز دارند. پس در نتیجه آن‌ها کانالی را بر روی شبکه لایتنینگ راه‌اندازی می‌کنند.

در مرحله اول، آن‌ها باید یک کیف پول چند امضایی ایجاد کنند. کیف پول چند امضایی، کیف پولی است که هر دو بتوانند با کلیدهای خصوصی مربوطه به آن دسترسی پیدا کنند. سپس، هر دو مقدار مشخصی بیت کوین (مثلا هر کدام 3 بیت کوین) را در آن کیف پول واریز می‌کنند.

سپس آن‌ها می‌توانند معاملات با تعداد نامحدودی را بین خود انجام دهند. اساساً، این معاملات توزیع مجدد دارایی ذخیره شده در کیف پول مشترک آن‌ها است. به عنوان مثال، اگر دنی بخواهد یک بیت کوین برای جان ارسال کند، باید حق مالکیت آن مبلغ را به او منتقل کند. سپس، هر دوی آنها با استفاده از کلیدهای خصوصی خود برای حسابرسی به روز شده امضا می‌کنند.

توزیع واقعی بودجه با بسته شدن کانال اتفاق می‌افتد. الگوریتم برای تعیین اینکه چه کسی چه چیزی را به دست میآورد، از  آخرین ترازنامه امضا شده استفاده می‌کند. اگر دنی و جان بعد از یک معامله تصمیم بگیرند کانال را ببندند، دنی 2 بیت کوین و جان 4 بیبت کوین دریافت می‌کنند.

فقط پس از بسته شدن کانال (راه ارتباطی)، اطلاعات موجودی اولیه و نهایی آن به بلاک چین بیت کوین اعلام می‌شود. بنابراین، نحوه کار شبکه لایتنینگ این است که به کاربران این قابلیت را می‌دهد تا معاملات متعددی را خارج از بلاک چین اصلی انجام دهند و سپس آن ها را به عنوان یک معامله کلی درون بلاک چین اصلی ذخیره کنند.

جالب ترین نکته در اینجا این است که پس از فراگیر شدن استفاده از این فناوری، شما الزاما نیازی به ایجاد یک کانال اختصاصی برای ارسال ارز خود به شخص خاصی نخواهید داشت. درعوض، می‌توانید با استفاده از کانال‌هایی که از قبل برای ارتباط با افراد  موجود بوده، به فردی دیگر ارسال کنید. سیستم برای انجام این تراکنش به طور خودکار کوتاهترین مسیر را پیدا می کند.

شبکه لایتنینگ به این صورت ممکن است بتواند راه حلی برای مشکل بی‌پایان مقیاس پذیری سیستم انتقال بیت کوین باشد. این طور که به نظر می‌رسد با استفاده از کانال‌های شبکه لایتنینگ می توان در لحظه خرید خود را انجام داد و این کار هیچ کارمزدی را در بر نخواهد گرفت.

شبکه لایتنینگ چیست ؟

کاربرد شبکه لایتنینگ چیست؟

 

ممکن است این سوال پیش آید که کاربرد شبکه لایتنینگ چیست؟ یا چرا ما از این شبکه استفاده می‌کنیم. جواب این سوال یه کلمه است؛ مقیاس‌پذیری. ایده شبکه لایتنینگ افزایش مقیاس‌پذیری یک شبکه بلاکچین است. هرچند شبکه لایتنینگ برای اولین بار در شبکه بیت کوین مورد استفاده قرار گرفت اما این ایده منحصر به اولین شبکه بلاکچین نیست. سایر شبکه‌ها مانند استلار، لایت کوین، زی کش، اتریوم و ریپل نیز می‌توانند از این تکنولوژی برای ارتقا مقیاس‌پذیری شبکه‌های بلاکچین خود استفاده کنند.

هرچند این شبکه آنچنان که انتظار می‌رفت توسعه نیافته، اما با این وجود به استفاده بیشتر از شبکه بیت کوین کمک کرده است. توسعه‌دهندگان این ایده، فعالان حوزه رمز ارزها را به صبر توصیه می‌کنند و دلیل آن را پیچیدگی بالای شبکه لایتنینگ و محدودیت‌های جدی در زمان اجرای آن عنوان می‌کنند. به هر حال، لایتنینگ یکی از ایده‌های افزایش سرعت تراکنش و کاهش زمان مورد نیاز برای ارسال تراکنش در شبکه‌های بلاکچین است و راهکارهای لایه دو که در این روزها مورد استفاده قرار می‌گیرند، در مقایسه با لایتنینگ موفق‌تر عمل کرده‌اند.

مزایا و محدودیت‌های شبکه لایتنینگ چیست ؟

 

مزایای شبکه لایتنینگ:

  • لایتنینگ از راهکار برون‌زنجیره‌ای برای حل مشکل مقیاس‌پذیری استفاده می‌کند، در صورت موفقیت این شبکه، احتمالاً از ترافیک تراکنش‌های شبکه بیت کوین کاسته می‌شود.
  • لایتنینگ به وسیله کانال‌های پرداختی دوطرفه، امکان ارسال و دریافت (تقریباً) آنی را فراهم می‌کند.
  • شبکه لایتنینگ به‌دلیل کاهش هزینه تراکنش‌ها، برای پرداخت‌های خرد مناسب است.

محدودیت‌های شبکه لایتنینگ:

  • برخلاف تراکنش‌های درون‌زنجیره‌ای، در صورتی که دریافت‌کننده آفلاین باشد نمی‌تواند مبلغ را دریافت کند.
  • اعضای شبکه باید به طور مداوم بلاک چین بیت کوین را رصد کنند تا از خطر به سرقت رفتن بیت کوین‌های کانال‌های پرداختی در امان بمانند. البته این کار را برخی سرورها هم می‌توانند انجام دهند.
  • شبکه لایتنینگ هنوز برای مبالغ بالا مناسب نیست. از آنجا که این شبکه از کانال‌های پرداختی بین افراد ساخته شده است، امکان انتقال از طریق واسطه‌ها در صورتی که پول کافی در کانالشان نداشته باشند، وجود ندارد.
  • بازکردن و بستن کانال‌های پرداختی، نیازمند تراکنش‌های درون‌زنجیره‌ای است که برای تأیید در شبکه، به کارمزد و زمان بیشتری احتیاج دارند.
  • لایتنینگ و نحوه استفاده از آن، هنوز هم برای برخی از کاربران تازه‌وارد بیت کوین، گنگ و پیچیده است.

شبکه لایتنینگ چیست ؟

امنیت شبکه لایتنینگ به چه صورتی است ؟

 

با این حال، شایان ذکر است که مفهوم شبکه لایتنینگ بر این اساس است که این سیستم روی بلاک چین قرار خواهد گرفت اما در واقع امنیت بالایی که پشت فناوری بلاک چین وجود دارد را نخواهد داشت. بنابراین، به احتمال زیاد بیشتر از این شبکه برای انجام معاملات کوچک استفاده خواهد شد. انتقالات بزرگتر که به امنیت غیرمتمرکز نیاز دارند، به احتمال زیاد همچنان روی لایه اصلی انجام شوند.

یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب شبکه لایتنینگ که در حال حاضر در دست آزمایش است، مبادله اتمی میان زنجیره‌ای است که انتقال توکن بین بلاک چین های مختلف را امکان پذیر می‌سازد. به زبان ساده ، این روشی است که بدون استفاده از صرافیهای ارز دیجیتال، می‌توانید ارزهای دیجیتال خود را به ارز دیجیتال دیگری تغییر دهید.

در نهایت، این فناوری ممکن است مبادلات ارز دیجیتال متمرکز و همچنین دردسرهای مرتبط با تجارت با آن‌ها را از میان بردارد. در حال حاضر اولین آزمایش مبادله رمزارزها بین بلاک‌چین‌های بیت کوین و لایت کوین به اثبات رسیده است.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم تمام موارد مربوط به شبکه لایتنینگ را توضیح دهیم و بررسی کنیم. هدف اصلی شبکه لایتنینگ Lightning حل مسئله مقیاس‌پذیری شبکه بیت کوین و البته سایر شبکه‌های بلاک چین است. همچنین لایتنینگ به رهبری الیزابت استارک، شرکتی است که شبکه لایتنینگ را توسعه می دهد. خود شبکه در اینترنت مستقر است و بر روی هزاران گره واقع در سراسر جهان اجرا می شود. از شما سپاس گزاریم بابت مطالعه این مقاله. برای دریافت تحلیل های رایگان ارزهای دیجیتال، آکادمی بیتریوم را روزانه دنبال کنید.

نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00