همانطور که می دانید یک تریدر و سرمایهگذار موفق در حوزه ارز های دیجیتال نیازمند دانستن انواع روشهای تحلیل و چگونگی استفاده از آنها می باشد. یک سرمایهگذار در صورتی که به انواع تحلیل مسلط باشد و همیشه دانش خود را بروز رسانی کند، نسبت به فردی که تنها با محدود شدن به یکی از شیوه های تحلیل یا یک استرارتژی در بازار فعالیت داشته باشد برتری قابل قبولی دارد. این امر خود تاثیر زیادی در سود دهی آن ها دارد. انواع تحلیل که از آن ها یاد کردیم شامل تحلیل سنتیمنتال، تکنیکال، آنچین و فاندامنتال می باشد.
بازار ارزهای دیجیتال مانند هر بازار مالی دیگر ویژگیهایی دارد که آشنا بودن با آنها وظیفه هر سرمایهگذار و معاملهگری است. امروزه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال مستلزم تحقیق و ارزیابی دقیق تمام معیارهای موجود آن پروژه ها بوده و از این رو می بایست بر تحلیل فاندامنتال تسلط کافی را داشته باشید.
اکثر پروژهها اطلاعات کافی در مورد هدف خود، اقتصاد توکنی، تیم سازنده ارز و توسعه آن تا به امروز ارائه میدهند. شما عزیزان از ترکیب عوامل کمی و کیفی، می توانید با استفاده از تجزیه و تحلیل بنیادی، دیدگاهی در مورد کریپتو بدست آورید. درک تحلیل بنیادی به شما کمک می کند ارزیابی کنید که آیا یک ارز دیجیتال ارزش خرید یا فروش دارد یا خیر. آکادمی بیتریوم شما را با نحوه تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال با استفاده از تحلیل بنیادی آشنا خواهیم کرد.
تحلیل بنیادی چیست؟
تحلیل بنیادی ارزش ذاتی یک دارایی را تعیین می کند، ارزیابی اطلاعات ساختاری و ریشه ای در مورد پروژه های ارزهای دیجیتال راهنمایی میباشد در مورد اینکه آیا ارز به عنوان یک دارایی، کم ارزش بوده، یا بیش از حد ارزش گذاری شده است یا حتی هنوز به ارزش حقیقی خود دست پیدا نکرده است.
اگر ارزش ذاتی از ارزش فعلی بیشتر باشد، میتوان نتیجه گرفت که قیمت فعلی دارایی مدنظر ارزان است. اگر ارزش ذاتی کمتر از ارزش فعلی باشد، قیمت فعلی دارایی مدنظر گران محسوب میشود. لازم به ذکر است این نوع تحلیل معمولا به پیش بینی روند بازار در بلند مدت می پردازد و با توجه به آن میتوان در مورد روند آینده دارایی تصمیم گیری کرد.
در واقع می توان گفت تمامی عوامل اقتصادی و مالی که بر ارزش واقعی یک ارز دیجیتال تاثیر گذار بوده و سبب شده تا قیمت این ارز در جایگاه فعلی قرار گیرد. به زبان ساده تر میتوان اشاره کرد، تحلیل بنیادی همان برسی اهداف، تیم سازنده، نقشه راه، وایت پیپر رویدادهای پیش رو و همچنین عوامل دیگر مانند لیست شدن در صرافی های معتبر، مشارکت های یک پروژه است.
در اینجا بخوانید درباره بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی
تفاوت تحلیل فاندامنتال با تحلیل تکنیکال
- در تحلیل فاندامنتال ارزش ذاتی یک دارایی برای سرمایه گذاری بلند مدت، بررسی می شود اما تحلیل تکنیکال بر اساس روش های محاسباتی که متکی بر تاریخچه قیمت در نمودارها و حجم معاملات است، سعی در پیش بینی حرکت قیمت در آینده دارد.
- در تحلیل فاندامنتال معمولا از زمان های بلند مدت برای تحلیل یک دارایی استفاده می شود. چون سرمایه گذارانی که از تحلیل فاندامنتال استفاده می کنند، به دنبال کسب سود از روش سرمایه گذاری طی چندین سال هستند، اما در تحلیل تکنیکال تایم فریم های پایین هم کارامد می باشد.
- تحلیل فاندامنتال یا بنیادی به دنبال یافتن ارزش ذاتی یک دارایی است، اما تحلیل تکنیکال به دنبال یافتن به صرفه ترین نقاط برای ورود به یک معامله و خروج از آن است.
بیشتر بخوانید در باره تفاوت تحلیل فاندامنتال و تکنیکال
تاثیر علم تحلیل بنیادی بر روی معاملات
بیشک سرمایهگذاری بر روی یک ارز که بر آن اشراف کامل اطلاعاتی دارید، احتمال موفقیت بیشتری در مقایسه با حالتی دارد که آن ارز را نشناسید. تحلیل بنیادی یا همان فاندامنتال روشی است که با استفاده از آن میتوان به این اشرف اطلاعاتی دست یافت و با داشتن اطلاعات، نه تنها ریسک معاملات خود را به حداقل می رسانید بلکه سود بیشتری نسبت به قبل کسب خواهید کرد.
نتیجه گیری
برای افرادی که قصد سرمایهگذاری بلند مدت دارند،بررسی فاندامنتال باید به عنوان اساسیترین معیار برای انتخاب یک پروژه و سرمایهگذاری روی آن باشد. علاوه بر این، داشتن اطلاعات تکنیکال و بررسی نمودار قیمتی پروژهها نیز میتواند به سرمایهگذاران کمک کند، تا پس از بررسی فاندامنتال پروژه، آن را در پایینترین قیمت ممکن خریداری کنند تا بتوانند بیشترین میزان سود را بدست آورند.
بررسی فاندامنتال یک پروژه میتواند بسیار گسترده باشد و عوامل مختلفی را در برگیرد که ما در اینجا مهمترین آنها را مطرح کردهایم. حتما باید در نظر داشت که هر یک از این عوامل به تنهایی نمیتواند ما را به نتیجه برساند، بلکه استفاده از این اطلاعات در کنار هم است که میتواند به ما کمک کرده تا با شناخت نسبی یک پروژه، پروژههای خوب و سودده را تشخیص دهیم و در نهایت ریسک سرمایهگذاری را تا حد امکان کاهش دهیم.
برای آموزش های بیشتر و اطلاعات مد نظر خود می توانید موضوع دلخواه خود را در بخش دیدگاه با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.