پروپوزال های بهبود اتریوم EIP-4844 طرح و پیشنهاد آپدیت برای ارتقا و بهبود شبکه اتریوم میباشند که به صورت غیرمتمرکز صورت میگیرد. در این مقاله به توضیح یکی از این پیشنهادهای ارتقای اتریوم در رابطه با حل مشکل ذخیرهسازی دادهها، پروپوزال های بهبود اتریوم شماره (EIP-4448) پرداختیم. پس تا انتهای این مقاله همراه آکادمی بیتریوم باشید. همچنین جهت خواندن مطالب بیشتر دپارتمان رمز ارز کلیک کنید.
پروپوزال بهبود اتریوم (4844 EIP) چیست؟
پروپوزال بهبود اتریوم یا همان EIP که مخفف Ethereum Improvement Proposals میباشد در واقع با ایجادی بستری برای حل مشکلی خاص به برنامهنویسان و توسعهدهندگان کمک میکند راهکارهای خود را با دلیل و مشخصات فنی ارائه دهند و به بهبود شبکه کمک کنند. طرحهای EIP به صورت غیرمتمرکز شبکه اتریوم را بهبود و ارتقا میدهند که در سه نوع ارائه میشوند؛ نوع اول Standard Track EIP میباشد که مربوط به هستهی اصلی شبکه اتریوم است. نوع دوم مربوط به مشکلات طراحی این شبکه، به اسم Informational EIP و نوع سوم Meta EIP میباشد که در فرایند شبکه اتریوم تغییر ایجاد میکند. در حال حاضر یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی اتریوم، دستیابی به مقیاسپذیری بیشتر و مهاجرت به الگوریتم اثبات سهام است که در این راستا، توسعهدهندگان با هدف بهبود این مسیر، روی طرحها و پروپوزالهایی کار میکنند که عملکرد شبکه را ارتقا بخشند. در حال حاضر شبکه اتریوم، سه پیشنهاد ارتقای اتریوم EIP-4844 ,EIP-4488 و EIP-4844 دارد که میتواند مقیاسپذیری این شبکه را در ماههای پیش رو افزایش دهد. در ادامه به صورت تخصصی در رابطه با طرح EIP4844 خواهیم پرداخت. همچنین بخوانید: اتریوم چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟

دسترسی تاریخی به داده های اتریوم پس از EIP-4844
پس از سالها تحقیق و توسعه، اتریوم 2.0 نزدیک به گوشه است. یکی از EIP هایی که برای گنجاندن در Eth 2.0 در نظر گرفته شده است EIP-4844 – Bound Historical Data in Execution Clients است. EIP-4844 یک موضوع داغ در جامعه اتریوم است زیرا هرس تاریخچه را به مشتریان اتریوم اضافه می کند. نیاز به گرهها برای ذخیره تاریخچه کمتر، با تسهیل همگامسازی و تأیید وضعیت زنجیره – باز کردن محدودیتهای گاز بالاتر بدون به خطر انداختن امنیت، برای اعتبارسنجیها مفید خواهد بود. محدودیتهای گاز بیشتر ظرفیت جمعآوری، افزایش توان عملیاتی اتریوم و کاهش هزینههای تراکنش را افزایش میدهد. همچنین از تمرکززدایی بیشتر پشتیبانی میکند، زیرا اطمینان حاصل میکند که حتی با رشد دولت اتریوم، مردم میتوانند به اعتبارسنجی زنجیره روی سختافزار درجه مصرفکننده ادامه دهند. همچنین بخوانید: لایه 2 اتریوم چیست؟ با این حال، این پیشنهاد برخی از عملکردها را برای مشتریان اتریوم حذف می کند. گرهها دیگر نمیتوانند درخواستهای دادههای تاریخی را پس از هرس ارائه دهند. با این حال، بسیاری از برنامههای کاربردی برای نشان دادن رفتار کاربران گذشته مانند موجودی حساب کاربر، تراکنشها، رایها و موارد مشابه از گذشته دور نیاز به دسترسی به دادههای تاریخی از اتریوم دارند. این پست نشان میدهد که چگونه The Graph با فهرستسازی دادههای تاریخی از پیدایش و ارائه درخواستها برای آن دادهها، شکاف ایجاد شده توسط EIP-4844 را برای dappها پر میکند. ما رویکرد The Graph گراف برای تایید پذیری دادهها و نقشه راه برای حذف اعتماد در سراسر پروتکل را برجسته میکنیم و شباهتهایی بین مدلهای اعتماد اتریوم و The Graph ترسیم میکنیم. نقشه راه بازتابی از تعهد دیرینه The Graph به تمرکززدایی و همسویی ارزش ها با جامعه اتریوم است. اما ابتدا، The Graph چیست و اتریوم چگونه از یک پروتکل پرس و جو جداگانه سود می برد؟
پشتیبانی از اتریوم و EIP-4844 چگونه است ؟
برای جامعه اتریوم مهم است که همیشه به دادههای بلاکچین تاریخی دسترسی قابل تأیید قابل اعتماد داشته باشد. این چیزی است که انجمن Graph می تواند از آن پشتیبانی کند. چند اصلاح در نقشه راه ما وجود دارد که به ما امکان می دهد زودتر به این هدف بهتر خدمت کنیم. ابتدا، جامعه باید زیرگراف شبکه اتریوم را ارسال کند. در حال حاضر زیرگرافها مختص برنامهها هستند، اما ما در حال برنامهریزی برای معرفی زیرگرافهای شبکهای هستیم که دادههای خام بلاک چین مانند تمام بلوکها، تراکنشها، حسابها و گزارشها را در معرض دید قرار میدهند. این زیرگراف شبکه اتریوم اساساً یک ابر مجموعه از JSON-RPC API با فیلتر، مرتبسازی و صفحهبندی پیشرفتهتر است. در مرحله بعد باید از سطوح بالاتری از نمایه سازی قابل تأیید و پرس و جوهای قابل تأیید در این داده های خام بلاک چین پشتیبانی کنیم. استفاده از اثبات اعتبار بر روی داده های خام، تضمین های امنیتی مشابهی را به ما می دهد. و، اثبات تقلب برای Indexing اعتماد را به همان مدل 1-of-N کاهش می دهد که مشتریان نور باید برای فرض زنده بودن در اتریوم به آن تکیه کنند. با این پیشرفتها، شبکه گراف میتواند اطمینان حاصل کند که دسترسی قابل تأیید به دادههای تاریخی اتریوم همیشه از طریق یک بازار آزاد در دسترس است. همچنین بخوانید: بلاک چین چیست؟ و چگونه کار می کند؟ ما مشتاقانه منتظر پیشرفت های هیجان انگیزی هستیم که در ETH 2.0 و از نقشه راه اتریوم پشتیبانی می کنند. با زیرگراف شبکه اتریوم، توسعهدهندگان dapp به مجموعه کاملی از دادههای قابل تأیید دسترسی خواهند داشت که توسط web3 JSON-RPC APIها تحت همان مدل اعتمادی که امروز به آن اعتماد دارند، دسترسی خواهند داشت.

گراف چیست ؟
Graph لایه نمایه سازی و جستجوی وب غیرمتمرکز (Web3) است. توسعهدهندگان APIهای باز به نام زیرگراف را میسازند و منتشر میکنند که برنامهها میتوانند با استفاده از GraphQL پرس و جو کنند. Graph گراف در حال حاضر از نمایه سازی داده ها از 22 شبکه مختلف از جمله Ethereum، Arbitrium، Avalanche، Celo، Fantom، Moonbeam، IPFS و PoA پشتیبانی می کند و شبکه های بیشتری به زودی عرضه می شوند. تا به امروز، بیش از 31000 زیرگراف در سرویس میزبان مستقر شده است و اکنون زیرگراف ها می توانند مستقیماً در شبکه مستقر شوند! بیش از 24000 توسعهدهنده زیرگرافهایی را برای برنامههایی مانند Uniswap، Synthetix، Foundation، Zora، KnownOrigin، Gnosis، Balancer، Livepeer، DAOstack، Audius، Decentraland و بسیاری دیگر ساختهاند. اگر توسعهدهندهای هستید که یک برنامه کاربردی یا Web3 میسازید، میتوانید از زیرگرافها برای نمایهسازی و جستجوی دادهها از زنجیرههای بلوکی استفاده کنید. Graph به برنامهها اجازه میدهد تا دادهها را بهطور کارآمد و عملکردی در یک رابط کاربری ارائه کنند و به توسعهدهندگان دیگر نیز اجازه میدهد از زیرگراف شما استفاده کنند! میتوانید با استفاده از Subgraph Studio تازه راهاندازی شده، یک زیرگراف را در شبکه مستقر کنید یا زیرگرافهای موجود را که در Graph Explorer هستند جستجو کنید. گراف دوست دارد از شما به عنوان نمایه ساز، متصدی و/یا نماینده در شبکه اصلی The Graph استقبال کند. با معرفی خود در The Graph Discord برای بحث های فنی به انجمن Graph بپیوندید، به چت تلگرام The Graph بپیوندید یا The Graph را در توییتر دنبال کنید! توسعه دهندگان Graph و اعضای انجمن همیشه مشتاق گفتگو با شما هستند و اکوسیستم Graph دارای یک جامعه رو به رشد از توسعه دهندگان است که از یکدیگر حمایت می کنند. بنیاد گراف بر شبکه گراف نظارت دارد. بنیاد گراف توسط شورای فنی نظارت می شود. Edge & Node، StreamingFast و Figment سه سازمان از بسیاری از سازمانهای موجود در اکوسیستم Graph هستند.
پروپوزال EIP-4844 چگونه به کاربران کمک میکند؟
پروپوزال EIP-4844 در صدد ایجاد راهکار «stop-gap» (موقت) است تا شبکه اتریوم بتواند با افزودن تقریبا ۲ مگابایت فضا به بلاکهای شبکه، راهحلی در مقابل تراکنشهای روبهرشد فراهم سازد. همانطور که به نظر میآید، این راهکار صرفا کمک اندک و موقتی به شبکه و کاربرانی ارائه میدهد که با استفاده از این راهکار میتوانند کارمزد کمتر را انتظار داشته باشند. این رولآپها پس از پیادهسازی بر اطلاعات شاردینگ، که به آن بلاب (blob) نیز گفته میشود، متکی هستند تا تضمین کنند که بار کمتری بر روی شبکه قرار دارد و کاربران دیگر مجبور به پرداخت کارمزدهای بسیار زیاد نیستند. نکته دیگری که باید مدنظر قرار داده شود این است که قبل از این، درباره نسخههای مختلفی از این EIP صحبت شده است. هرچند، این نسخه صرفا در صدد معرفی فرمت جدیدی از تراکنشها است که از اطلاعات شاردینگ و بدون نیاز به خود راهکار شاردینگ مورد استفاده قرار خواهند گرفت. یکی از چالشهای اصلی پروپوزال EIP-4844، پیادهسازی آن است. اگر فقط بخشی از فرایند شاردینگ در این مرحله پیادهسازی شود، نحوه پیادهسازی سایر بخشها چگونه خواهد بود؟ اگرچه این فرایند ساده به نظر میرسد، اما بستگی به این نکته دارد که جامعه اتریوم در خصوص پیشرفت و آینده آن چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد؟ تاکنون چندین تغییر اساسی و پایهای اجرا شده است و چندین تغییر دیگر نیز در دستور کار قرار دارد. چالش اصلی در طراحی این EIP آن است که چه مقدار از آن، اکنون اجرا و پیادهسازی شود و چه مقدار از آن به آینده موکول شود. آیا در مسیر شاردینگ کامل، ۲۵٪ از این EIP پیادهسازی شود یا ۵۰ و یا حتی ۷۵٪؟ اکثر این بهروزرسانیها بر نقشه راه رولآپ محور اتریوم متکی هستند. از طرف دیگر، پروتو دانک شاردینگ فقط فرمت جدیدی از تراکنشها و بررسی قوانین اجرای فرایند شاردینگ را ارائه میدهد و به پیادهسازی کامل آن نمیپردازد. در بخشی از این فرایند، در این EIP نوع جدیدی از تراکنشها ایجاد شده است که به آن، «تراکنش حامل بلاب» (blob-carrying transaction) نیز گفته میشود. این پروپوزال در صدد وارد کردن بلابها به عنوان اطلاعات در بلاکها است. این اطلاعات توسط راهکارهای لایه دوم و با هدف مقیاسپذیری اتریوم استفاده میشوند، بدون آنکه برای دسترسی به آنها به ماشین مجازی اتریوم (EVM) نیازی باشد. همچنین بخوانید: اطلاعات کم یاب از بیت کوین و اتریوم
پس از پیادهسازی پروپوزال EIP-4844، کاربران چگونه میتوانند به بلابهای قدیمی دسترسی داشته باشند؟
هدف EIP-4844، تضمین ذخیرهسازی دائمی اطلاعات قدیمی در بلاک چین نیست، زیرا این موضوع هزینههای بسیار زیادی را بر افراد حاضر در شبکه تحمیل میکند. در عوض، این نکته مطرح شده است که اطلاعات را میتوان در جای دیگری ذخیرهسازی کرد، به طوری که دسترسی به آنها آسان باشد. برای مثال میتوان اطلاعات را در پروتکلها یا برنامههای دیگری ذخیره کرد که دسترسی به اطلاعات را امکانپذیر میسازند. بدین ترتیب، کسانی که به اطلاعات قدیمی نیاز دارند میتوانند به آنها دسترسی آسانی داشته باشند. نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه های آکادمی بیتریوم با ما به اشتراک بگذارید.