مهمترین مفاهیم اقتصادی

تا انتها با آکادمی بیتریوم همراه باشید تا با هم به بررسی مهمترین مفاهیم اقتصادی بپردازیم. همچنین اگر علاقه مند به خواندن مباحث اقتصادی هستید، به دپارتمان اقتصاد اکادمی بیتریوم سر بزنید.

6 مفهوم مهم اقتصادی که باید بدانید!

اقتصاد گاهی اوقات می تواند دلهره آور باشد، به خصوص اگر پیش زمینه ای در این زمینه نداشته باشید. آما نگران نباشید دپارتمان اقتصاد آکادمی بیتریوم در کنار شماست تا اقتصاد را خرد کند و به زبان ساده بیان کند تا در زندگی تصمیم گیری های بهتری در امور مالی داشته باشید  .در حالی که اقتصاد می تواند موضوع پیچیده ای در سطوح پیشرفته تر باشد، در قلب آن مفاهیم اساسی کلیدی وجود دارد. صرف زمان برای ایجاد درک خود از این مفاهیم می تواند شما را قادر سازد تا ایده ها و تئوری های پیشرفته تری را بیاموزید.

اگر به دنبال گسترش دانش اقتصادی خود برای پیشرفت شغلی یا رشد حرفه ای عمومی هستید، در اینجا شش مفهوم کلیدی اقتصادی وجود دارد که باید بدانید.

1. عرضه و تقاضا در مفهوم اقتصاد چیست؟

رابطه بین عرضه و تقاضا در قلب اکثر نظریه های اقتصادی قرار دارد، به یک دلیل ساده: آنها به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. قانون عرضه و تقاضا را می توان به صورت زیر توضیح داد:

زمانی که عرضه کالا یا خدمات از تقاضای آن بیشتر شود، قیمت ها تا رسیدن به تعادل کاهش می یابد. به عکس، زمانی که تقاضا برای یک کالا یا خدمات از عرضه بیشتر شود، قیمت ها افزایش می یابد. از این نکته دوم در علم اقتصاد به عنوان کمبود یاد می شود.

اگرچه مفهومی نسبتا ساده به نظر می آید، اما درک رابطه بین عرضه و تقاضا بسیار مهم است.

2. تقاضای بازار در اقتصاد به چه معناست؟

به منظور توسعه مؤثر، بازاریابی و فروش محصول یا خدمات خود، باید درک محکمی از تقاضای بازار که برای آنها وجود دارد داشته باشید. این امر به‌ویژه در مراحل اولیه راه‌اندازی کسب‌وکار یا محصول شما مهم است، زیرا تصمیم می‌گیرید که آیا احتمالاً به بازگشت سرمایه مثبت (ROI) برای تلاش خود خواهید رسید یا خیر.

نحوه سنجش تقاضای بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله بودجه شما، نوع محصول یا خدماتی که می فروشید، و اینکه محصول شما چقدر برای بازار مستقر مختل می کند. همانطور که گفته شد، برخی از گزینه هایی که ممکن است در نظر بگیرید عبارتند از:

انجام مصاحبه با مشتری یا کاربر
برگزاری نظرسنجی یا نظرسنجی از مشتریان بالقوه
استفاده از داده های شخص ثالث
تجزیه و تحلیل محصولات یا خدمات رقبا

همچنین بخوانید: عرضه خودرو در بورس کالا

3. تمایل به پرداخت در اقتصاد

تمایل به پرداخت (WTP) حداکثر قیمتی است که مشتری مایل است برای یک محصول یا خدمات بپردازد. این قیمت ها بسته به تفاوت در جمعیت مشتری نیز می توانند بخشی از مقیاس یا محدوده قیمت ها باشند. از آنجایی که تمایل مشتریان شما به پرداخت بر همه چیز، از ویژگی‌هایی که در محصول یا خدمات خود وارد می‌کنید تا قیمتی که دریافت می‌کنید، تأثیر می‌گذارد، بسیار مهم است که درک دقیقی از نحوه عملکرد آن ها داشته باشید.

همچنین مهم است که درک کنید که تمایل به پرداخت می تواند به طور قابل توجهی از فردی به فرد دیگر بر اساس تفاوت های خاصی در جمعیت مشتریان شما متفاوت باشد، که معمولاً به دو سطل کلیدی تقسیم می شوند: بیرونی و درونی.

تفاوت های بیرونی عوامل جمعیت شناختی هستند و گاهی اوقات قابل مشاهده هستند. نمونه هایی از تفاوت های بیرونی شامل سن، جنسیت، نژاد، درآمد و سطح تحصیلات است.

تفاوت‌های درونی عواملی هستند که با پرسیدن سؤالات خاص به آن‌ها پی می‌برید و نه چیزی که احتمالاً فقط با مشاهده کسی قادر به شناسایی آن‌ها باشید. این ممکن است شامل تحمل ریسک یک فرد، تمایل به تناسب با دیگران و میزان اشتیاق او به موضوعات مختلف باشد.

مفاهیم اقتصادی

4. تحلیل مشترک در اقتصاد چیست؟

اگر می‌خواهید عمیق‌تر در تقاضا برای ویژگی‌های محصول خاص غوطه‌ور شوید، باید تجزیه و تحلیل مشترک را بدانید – رویکردی آماری برای اندازه‌گیری تقاضای مصرف‌کننده برای ویژگی‌های محصول خاص. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد تا به ویژگی‌های پیچیده و قیمت‌های مبادله‌ای که مصرف‌کنندگان هر روز انجام می‌دهند دست پیدا کنید.

برای مثال، تصور کنید که در شرکت اپل کار می‌کنید و می‌خواهید بدانید چه بخشی از آیفون را باید بهبود بخشید. عمر باتری، اندازه صفحه نمایش یا دوربین. تجزیه و تحلیل مشترک به شما اطلاع می دهد که مشتریان به کدام بهبود بیشتر اهمیت می دهند و ارزش وقت و هزینه شرکت را دارند.

5. سوگیری های شناختی در اقتصاد

صدها مثال از سوگیری‌های شناختی وجود دارد که بر فرآیندهای تصمیم‌گیری مشتریان تأثیر می‌گذارد، به این ترتیب، برای درک در یک زمینه اقتصادی مفید است. برای مثال، ممکن است عنصری از محصول یا خدمات شما وجود داشته باشد که با باور یا فرضی که یک مشتری بالقوه دارد در تضاد باشد. توانایی گوش دادن، درک و رسیدگی به این نگرانی ها در صورت لزوم و در صورت نیاز، مهارتی حیاتی برای توسعه است و می تواند به شما کمک کند تا استراتژی های بازاریابی موثرتری برای محصول یا خدمات خود ایجاد کنید.

6. استراتژی های کلیدی اقتصاد

استراتژی کسب‌وکار به خودی خود یک زمینه است، اما از آنجا که بسیاری از استراتژی‌های تجاری مستقیماً به عملکرد اقتصادی مرتبط هستند، درک استراتژی‌های کلیدی در سطح بالایی مهم است. برخی از مهم‌ترین ابزارها و چارچوب‌ها برای درک، پنج نیروی پورتر، تحلیل SWOT و شایستگی‌های اصلی هستند.

مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

مفاهيم اقتصادي به مجموعه اي از عقايد پايه اي اطلاق مي شود كه رخدادهاي مختلف در اقتصاد را تبيين مي كند، مانند اعمال و انتخاب كارگزاران اقتصادي. بنابراین درک اساسی مفاهیم در مطالعه و تحلیل تصمیمات و رفتار فعالان اقتصادی حائز اهمیت است. به عنوان مثال، تصمیمات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در مورد تولید و خرید را شامل می شود.

مفاهیم اقتصادی تصمیمات و رفتار عوامل اقتصادی مانند تولیدکنندگان، دولت و مصرف کنندگان را در یک اقتصاد تفسیر می کنند.

همچنین بخوانید: اقتصاد چگونه کار می کند؟

مفاهیم اقتصادی دنیای واقعی در زمینه های مختلف، به ویژه ساختار بازار و اقتصاد رفاه کاربرد دارند.

خواسته ها یا نیازها با افراد متفاوت است و آنها تصمیمات اقتصادی غیرقابل شمارشی می گیرند. مفاهیم توضیح می‌دهند که چگونه نهادهای مختلف منابع کمیاب را برای سرمایه‌گذاری، تولید، توزیع و مصرف تخصیص می‌دهند.

نمونه هایی از مفاهیم اقتصادی:

برخی از مفاهیم عبارتند از کمبود، عرضه و تقاضا، انگیزه ها، مبادله و هزینه فرصت، سیستم های اقتصادی، عوامل تولید، امکانات تولید، تحلیل حاشیه ای، جریان دایره ای و تجارت بین المللی.

کمبود در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

کمبود یکی از مفاهیم کلیدی اقتصادی است. در اقتصاد، به دسترسی محدود به منابع برای مصرف انسان اشاره دارد. نیازهای جمعیت جهان نامحدود است، در حالی که منابع برای رفع نیازها محدود است. ویژگی محدود منابع آن را با ارزش تر و گران تر می کند. تکنیک‌های تخصیص منابع مؤثر و ادغام گزینه‌های جایگزین با مسائل کمبود مواجه است. نمونه هایی از منابع کمیاب نفت و طلا هستند. کمبود آن، نیاز انسان به آن را محدود خواهد کرد.

همچنین بخوانید: رکود در اقتصاد چیست؟

کمبود در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

تقاضای عرضه در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

یکی دیگر از مفاهیم مهم اقتصادی، عرضه و تقاضا است. عرضه به تعداد کالاها و خدمات در دسترس برای مصرف کنندگان اشاره دارد. قانون عرضه

بیان می کند که با افزایش قیمت، عرضه نیز افزایش می یابد و بالعکس. از این رو منحنی عرضه به سمت بالا شیب دارد.

تقاضا بیانگر تعداد کالاها و خدماتی است که مصرف کنندگان مایل و قادر به خرید هستند. طبق قانون تقاضا، با افزایش قیمت، تقاضا کاهش می یابد و بالعکس. بنابراین به یک منحنی تقاضا با شیب رو به پایین اشاره می کند. اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد، قیمت کالاها و خدمات در یک بازار افزایش می یابد، اما اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد، قیمت کاهش می یابد. قیمت تعادلی زمانی اتفاق می افتد که عرضه با تقاضا روبرو شود.

اگر قیمت یک برند شکلات افزایش یابد، تقاضای آن کاهش می یابد و بالعکس. زمانی که قیمت کاکائو در بازار جهانی افزایش می یابد، قیمت شکلات افزایش می یابد و تولیدکنندگان برای کسب مزیت، عرضه را افزایش می دهند.

همچنین بخوانید: آینده اقتصاد ایران چه می شود؟

مشوق ها در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

انگیزه به عاملی اشاره دارد که بر مصرف کننده در فرآیند تصمیم گیری تأثیر می گذارد. دو نوع مشوق عبارتند از انگیزه های درونی و بیرونی. مشوق‌های درونی بدون هیچ فشار بیرونی در مصرف‌کننده نشأت می‌گیرد، در حالی که انگیزه‌های بیرونی به دلیل پاداش‌های بیرونی ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال، کاهش قیمت یک کالای اختیاری، انگیزه ای برای خرید آن کالا است.

مبادله و هزینه فرصت در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

یک معامله زمانی اتفاق می افتد که یک تصمیم منجر به انتخاب یک چیز بر دیگری باشد. زیان ناشی از عدم انتخاب گزینه دیگر هزینه فرصت نامیده می شود

هنگامی که یک گزینه انتخاب شده است. به عنوان مثال، زمانی که آقای الف یک روز در دانشگاه مرخصی می گیرد تا به سینما برود، یک معاوضه رخ می دهد. هزینه فرصت چیزی است که آقای الف با شرکت نکردن در دانشگاه برای یک روز مانند امتیاز شرکت از دست می دهد.

همچنین بخوانید: عرضه پول چیست؟

سیستم های اقتصادی در مفاهیم اقتصادی به چه معناست؟

یک سیستم اقتصادی شامل موجودیت‌های مختلفی است که ساختار اجتماعی را تشکیل می‌دهند که سیستم تولید، تخصیص منابع و مبادله محصولات و خدمات را در یک جامعه ممکن می‌سازد. نظام سرمایه داریکمونیسم، سوسیالیسم و ​​اقتصاد بازارانواع سیستم های اقتصادی هستند.

عوامل تولید در اقتصاد کدام اند؟

یکی دیگر از مفاهیم مهم اقتصادی عوامل تولید است.این به نهاده هایی اشاره دارد که در فرآیند تولید برای ایجاد خروجی اعمال می شود: کالاها و خدمات تولید شده در یک اقتصاد

عوامل ضروری تولید در اقتصاد کدام اند؟

بلوک های سازنده یک اقتصاد شامل زمین، نیروی کار، سرمایه و کارآفرینی است. به عنوان مثال، یک واحد تولیدی را در نظر بگیرید، که در آن عوامل تولید، زمین معرف منابع طبیعی مورد استفاده، نیروی کار نشان دهنده کار انجام شده توسط کارگران، سرمایه نمایانگر ساختمان، ماشین آلات، تجهیزات و ابزارهای دخیل در تولید است، و در نهایت، کارآفرین همسو می شود. سایر عوامل تولید برای ایجاد خروجی

امکانات تولید در اقتصاد به چه معناست؟

در اقتصاد مرز امکان تولید منحنی است که در آن هر نقطه نشان دهنده ترکیب دو کالایی است که می توان با استفاده از منابع محدود داده شده تولید کرد. به عنوان مثال، یک کشاورز می تواند 20000 سیب و 30000 زردآلو در زمین ثابت خود تولید کند تا درختان فضای کافی برای توسعه سیستم ریشه سالم و دریافت نور کافی خورشید را داشته باشند. با این حال، اگر او قصد تولید 50000 زردآلو را داشته باشد، تنها 10000 سیب در مزرعه خود تولید خواهد کرد.

تحلیل حاشیه ای در اقتصاد به چه معناست؟

تحلیل حاشیه ای هزینه های اضافی متحمل شده را مقایسه می کند و سود اضافی مربوطه به دست آمده از یک فعالیت. معمولاً شرکت هایی که قصد دارند تجارت خود را با افزودن خط تولید دیگر یا افزایش حجم توسعه دهند، این تحلیل را انجام می دهند. به عنوان مثال، اگر یک شرکت ظرفیت کافی برای افزایش تولید را داشته باشد اما تسهیلات انبار را بهبود بخشد، تجزیه و تحلیل حاشیه ای نشان می دهد که افزایش ظرفیت انبار تأثیری بر سود نهایی نخواهد داشت. به عبارت دیگر، توانایی تولید محصولات بیشتر بر افزایش قیمت تمام شده است.

جریان دایره ای در اقتصاد به چه معناست؟

مدل جریان دایره ای در اقتصاد در درجه اول چگونگی جریان پول را از طریق واحدهای مختلف در یک اقتصاد به تصویر می کشد. منابع و مخارج عوامل تولید، مخارج مصرف کننده و تولیدکننده و کالاها و خدمات را به هم متصل می کند. برای مثال، منابع از خانواری به بنگاه دیگر منتقل می‌شوند و کالاها و خدمات از بنگاه‌ها به خانوارها جریان می‌یابند.

تجارت بین المللی در اقتصاد به چه معناست؟

زمانی اتفاق می افتد که تجارت بین کشورها اتفاق می افتد. کالاها و خدمات در کشورهای مختلف مبادله می شوند که سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارند.

دو نوع اصلی تجارت بین المللی واردات و صادرات است. واردات، خرید کالا یا خدمات از کشور دیگری است. در این فرم، پرداخت باید به کشور دیگر انجام شود. بنابراین، شامل خروج پول می شود. فروش کالا و خدمات به کشور دیگر را صادرات می گویند. در این فرم پرداخت از کشور دیگری دریافت می شود. بنابراین، شامل ورود پول می شود. نمونه‌هایی از تجارت بین‌المللی شامل تجارت بین شرکت‌های چین و ایالات متحده آمریکا و کالاهای صادر شده از چین به ایالات متحده شامل تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی است.

نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00