کپی تریدینگ چیست؟ همه چیز درباره Copy Trading

کپی تریدینگ چیست؟ همه چیز درباره Copy Trading

کپی تریدینگ (Copy Trading) همان‌ طور که از نامش پیداست، به معنای کپی کردن استراتژی معاملاتی یک تریدر دیگر می‌ باشد. این روش برای افراد تازه ‌کار مناسب است، چرا که به آن‌ها اجازه می ‌دهد تا معاملات تریدرهای با تجربه و موفق را به صورت مشابه تقلید کنند. برای اکثر افرادی که به تازگی به دنیای پر نوسان ارزهای دیجیتال وارد شده‌ اند، بررسی چارت ‌ها، تحلیل ها مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، پیگیری اخبار روز و غیره، دشوار است. علاوه بر زمان ‌بر بودن تحلیل بازار، در صورت نداشتن دانش کافی در این زمینه، ممکن است تریدر پوزیشن‌های اشتباهی را انتخاب کند که منجر به از دست رفتن سرمایه خواهد شد. درست است که کپی تریدینگ، یکی از راه‌های ساده و کم ‌دردسر برای بهره‌ برداری از بازار ارزهای دیجیتال، محسوب می شود؛ اما آکادمی بیتریوم به شما پیشنهاد می دهد تا با استفاده از دوره های آموزشی، در این زمینه آگاهی پیدا کرده و دانش خود را بیشتر کنید. این بهترین راه برای موفق شدن در ترید است. فقط برای آگاهی داشتن از این مقوله ما به شما خواهیم گفت که کپی تریدینگ چیست و چگونه عمل می ‌کند؟

در این مقاله می خواهیم نگاهی دقیق‌ تر و عمیق ‌تر به فرآیند کپی تریدینگ داشته باشیم. همچنین انواع کپی تریدینگ و استراتژی‌های مرتبط با این روش معامله‌ گری را مورد بررسی قرار می ‌دهیم. اگر شما هم در مورد این روش معامله‌گری و سرمایه ‌گذاری کنجکاو هستید، در ادامه با آکادمی بیتریوم همراه باشید.

معرفی کپی تریدینگ

کپی تریدینگ یک استراتژی سرمایه ‌گذاری است که از طریق تکرار خودکار اقدامات معاملاتی معامله‌ گران با تجربه و موفق، در حساب ترید افراد انجام می ‌شود. این رویکرد به سرمایه‌ گذاران تازه‌ وارد و حرفه ‌ای این امکان را می‌ دهد که بدون نیاز به تحلیل و بررسی پیچیدگی‌های بازار، در بازارهای مالی فعال باشند. کپی تریدینگ به دو شکل دستی و اتوماتیک انجام می شود.

  • کپی تریدینگ دستی

کپی تریدینگ دستی، یکی از روش‌های معامله ‌گری است که در آن تریدرها به صورت دستی معاملات دیگران را کپی می ‌کنند. در این روش تریدر می ‌تواند فعالانه بازار را مشاهده کرده و معاملاتی که تمایل به انجام آنها دارد را انتخاب کند، سپس این معاملات را به صورت دستی در حساب ترید خود اجرا می ‌کند. تریدر در این روش موظف به پیگیری مداوم بازار و انجام تحلیل‌های مورد نظر خود بر اساس شرایط بازار و استراتژی‌های انتخابی است. او مسئولیت اجرای تصمیمات معاملاتی خود را به صورت دستی بر عهده دارد و باید کنترل و مدیریت معاملات خود را به دقت انجام دهد.

همچنین بخوانید: استراتژی اسکالپ ترید چیست؟

  • کپی تریدینگ اتوماتیک

کپی تریدینگ اتوماتیک یک روش محبوب در دنیای ارزهای دیجیتال است، زیرا به تریدرها این امکان را می ‌دهد که به صورت خودکار معاملات دیگران را کپی کنند؛ در این روش یک سیستم یا نرم ‌افزار خاص، به صورت اتوماتیک معاملات افراد دیگر را در حساب تریدر کپی‌ کننده، اجرا می‌ کند. به عبارت دیگر تریدر می ‌تواند تنظیمات خود را در سیستم یا نرم‌ افزار مشخص کرده و معاملات دیگران را به صورت خودکار کپی کند.

کپی اتوماتیک معاملات، باعث صرفه‌ جویی در زمان و تلاش شده و به تریدرها امکان می‌ دهد به صورت مؤثر در بازارهای مالی حضور داشته باشند. همچنین این روش به تریدرها اجازه می ‌دهد از تنوع در استراتژی‌ها و تحلیل‌های بازار استفاده کنند. آنها می ‌توانند تریدرهای با تجربه و موفق را انتخاب کرده و معاملات آنها را کپی کنند.

کاربردهای Copy Trading

در کپی تریدینگ افراد باید یک تریدر ماهر را در یک پلتفرم معاملاتی Copy Trading انتخاب و معاملات و اقدامات او را دنبال کنند. در این فرآیند هرگاه تریدر منتخب معامله‌ای انجام دهد، همان معامله در حساب دنبال ‌کننده هم دقیقا تکرار می‌ شود. این رویکرد به سرمایه ‌گذاران این امکان را می ‌دهد که بدون نیاز به تحلیل پیچیدگی‌های بازار، از تخصص و دانش تریدرهای موفق بهره‌ مند شوند و سرمایه‌ گذاری خود را بهبود بخشند.

کاربردهای Copy Trading

استراتژی‌های Copy Trading

استراتژی‌های کپی تریدینگ، بستگی به اهداف و تحمل ریسک هر کپی ‌کننده متفاوت است. افراد می ‌توانند با توجه به میزان تحمل ریسک خود، تریدرهای مختلفی را انتخاب کنند. اگر کسی به دنبال کسب سود بالا است، باید آمادگی برای ریسک بیشتری داشته باشد؛ از سوی دیگر استراتژی‌هایی که بر مدیریت ریسک و سرمایه تأکید دارند، معمولاً به دنبال کسب سودهای قابل‌ توجه نیستند. برخی از تریدرهایی که در پلتفرم‌های کپی‌تریدینگ دنبال می‌ شوند، استراتژی متنوع ‌سازی سبد دارایی خود را پیش می ‌برند. این تریدرها اغلب از سبک‌های معاملاتی مختلف استفاده می ‌کنند و حتی ممکن است هم ‌زمان در بازارهای مختلفی مانند فارکس و ارز دیجیتال فعالیت کنند. همچنین برخی تریدرها برای کسب سود بیشتر پذیرای ریسک بالاتر هستند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می ‌دهند محافظه ‌کاری را به عنوان اصلی ‌ترین اولویت قرار دهند.

علاوه ‌بر این، مدت ‌زمانی که کاربر تریدر را دنبال می ‌کند، می ‌تواند نقش مهمی در استراتژی کپی تریدینگ داشته باشد. افراد می ‌توانند تریدرهای مختلف را برای دوره‌های زمانی مختلف مثل کوتاه‌ مدت، میان ‌مدت یا بلند مدت دنبال کنند. در استراتژی‌های بلند مدت، کاربران به نوسانات کوتاه‌ مدت توجه کمتری می ‌کنند و بیشتر به روند صعودی بلند مدت توجه می ‌کنند؛ اما در استراتژی‌های کوتاه‌ مدت‌ مانند: اسکالپینگ و معاملات روزانه، افراد سعی دارند از سودهای کوتاه‌ مدت بهره‌ ببرند. برخی تریدرها به استراتژی‌های میان ‌مدت علاقه دارند و معاملات نوسانی را برای چند روز تا چند هفته نگه می ‌دارند. همچنین برخی از تریدرها به صورت جهتی بازار معامله می ‌کنند و برخی دیگر ممکن است موضعی مخالف جهت بازار را انتخاب کنند؛ در هریک از این حالت ها، کاربر باید مراقب ضررهای احتمالی و تنظیم سفارش‌های حد ضرر باشد.

انواع کپی تریدینگ

کپی تریدینگ به اشکال مختلفی و با روش‌های گوناگون اجرا می ‌شود. هر یک از این روش‌ها با اولویت‌ها و استراتژی‌های معاملاتی متفاوت سرمایه ‌گذاران هماهنگی دارد. در این بخش قصد داریم به چند نمونه از پر کاربرد ترین انواع کپی تریدینگ اشاره کنیم.

  1. کپی تریدینگ مبتنی بر سیگنال

این روش، یکی از رایج ‌ترین شکل کپی تریدینگ است که در آن سرمایه ‌گذاران، سیگنال‌ها و فعالیت‌های تریدرهای با تجربه را دنبال و آن‌ها را تکرار می‌ کنند. تریدرهای حرفه‌ای و ارائه‌ دهندگان سیگنال به ‌طور منظم سیگنال‌های معاملاتی، از جمله نقاط و زمان ورود و خروج به بازار به اشتراک می ‌گذارند.

در این روش معامله‌ گران کپی ‌کننده می ‌توانند انتخاب کنند که این سیگنال‌ها را به‌ صورت خودکار دنبال می ‌کنند یا به صورت دستی معاملات را انجام می ‌دهند. یکی از محبوب‌ ترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ که از روش کپی تریدینگ مبتنی بر سیگنال استفاده می ‌کند، پلتفرم ای ‌تورو (eToro) است.

بیشتر بخوانید: بهترین کانال های خارجی سیگنال ارز دیجیتال

  1. کپی تریدینگ پرتفوی

در این روش سرمایه ‌گذاران می‌ توانند به‌ جای کپی جداگانه هر معامله یا تریدر، کل سبد دارایی را کپی کنند. پرتفوی هایی که برای کپی تریدینگ در نظر گرفته می ‌شوند، اغلب بر اساس استراتژی‌های مشخص یا ترکیب خاصی از دارایی‌های متنوع ارائه می‌ شوند.

پلتفرم ناگا (NAGA) یکی از پلتفرم‌های مشهور و معتبر ارائه ‌دهنده پورتفوهای Copy Trading با موضوع مشخص است. در این پلتفرم پرتفوی کریپتو تریدر (CryptoTrader) شامل ترکیب متنوعی از ارزهای دیجیتال مانند بیت‌ کوین، اتریوم و سایر آلت ‌کوین‌ های برتر است. کاربرانی که استراتژی این پرتفوی را کپی می ‌کنند، بدون نیاز به جستجو در بازار و انتخاب دارایی‌های دیجیتال به ‌صورت جداگانه، می ‌توانند از سود حاصل از ترید چندین دارایی بهره‌ مند شوند.

  1. کپی تریدینگ الگوریتمی

این روش کپی تریدینگ خودکار به الگوریتم‌های کامپیوتری برای شناسایی و تکرار فرصت‌های معاملاتی متکی است. این الگوریتم‌ها از پیش ‌تعریف شده‌اند و پارامترهای مشخصی را دنبال می‌ کنند. سرمایه‌ گذاران می ‌توانند الگوریتم‌هایی را انتخاب کنند که با میزان تحمل ریسک و اهداف سرمایه‌ گذاری آن‎ها هماهنگ باشد.

یکی از برجسته ‌ترین پلتفرم‌های کپی تریدینگ الگوریتمی، پلتفرم Shrimpy است که طیف گسترده‌ای از الگوریتم‌های معاملات ارزهای دیجیتال را ارائه می ‌دهد. هریک از این الگوریتم‌ها دارای استراتژی‌های خاصی هستند و پروفایل‌ ریسک متفاوتی ارائه می ‌دهند.

  1. کپی تریدینگ به سبک معاملات آینه‌ای

یکی از اصلی ترین و محبوب ‌ترین روش‌ های کپی تریدینگ، معاملات آینه ‌ای (mirror trading) نام دارد؛ که شامل تکرار کل استراتژی معاملاتی تریدرهای حرفه‌ای یا الگوریتم‌های خودکار می ‌شود. در این سبک به‌جای انتخاب معاملات به ‌صورت جداگانه، سرمایه ‌گذاران به‌ صورت آینه ‌وار عملیات الگوریتم مشخصی را منعکس و تکرار می‌ کنند. در رویکرد معاملات آینه‌ای همه معاملات براساس قوانین الگوریتمی مشخص و به‌ صورت خودکار انجام می ‌شوند؛ اما این سبک محدودیت‌هایی از جمله عدم آگاهی از میزان ریسک استراتژی را نیز به همراه دارد.

همچنین بخوانید: ویژگی های یک تریدر موفق

  1. سوشال تریدینگ

برخی از مردم ممکن است سوشال تریدینگ را با کپی تریدینگ اشتباه بگیرند، اما واقعیت این است که سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ دو رویکرد متفاوت به معامله‌ گری هستند. پلتفرم‌های سوشال تریدینگ عناصری از رسانه‌های اجتماعی (سوشال مدیا) را با ترید ترکیب می ‌کنند. در این پلتفرم‌ها سرمایه‌ گذاران می ‌توانند با یکدیگر تعامل کرده، دیدگاه‌های خود را به اشتراک بگذارند و فعالیت‌های تجاری همتایان خود را مشاهده کنند. همچنین شما می توانید تحلیل دیگر معامله گران را در صفحه تحلیل کاربران آکادمی بیتریوم مطالعه کنید.

مزایا و معایب کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ دارای مزایا و معایب متعددی است که در این بخش به برخی از آنها اشاره می ‌کنیم.

مزایای کپی تریدینگ

  • تنوع دارایی ها: سرمایه ‌گذاران می ‌توانند با کپی‌کردن از چندین معامله ‌گر، پرتفوی خود را متنوع کنند و با توزیع ریسک در دسته‌های مختلف دارایی و سبک‌های معاملاتی مختلف، مدیریت سرمایه بهتری داشته باشند.
  • صرفه ‌جویی در زمان و انرژی: کپی تریدینگ نیاز کمتری به وقت و تلاش نسبت به روش تحلیل بازار احتیاج دارد. همچنین معمولاً نیاز تریدرها به نظارت و تحلیل مداوم بازار را از بین می ‌برد. در این رویکرد کاربر می‌ تواند پس از انتخاب الگوریتم یا تریدر ارائه ‌دهنده سیگنال، مسئولیت انجام معاملات و مدیریت پرتفوی خود را به عهده پلتفرم بگذارد.

همچنین بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست؟

  • مدیریت ریسک: دسترس‌پذیری آمار، داده‌ها، گزارش‌ها و اطلاعات مرتبط با تریدرها در کپی تریدینگ به مدیریت ریسک و سرمایه‌ گذاری کمک می ‌کند.
  • یادگیری استراتژی‌های ترید: کپی‌ تریدرها می ‌توانند عملیات تریدرهای حرفه ‌ای را مشاهده کنند و با دقت در رفتار معاملاتی آنها، استراتژی‌های مختلفی را در این حوزه یاد گیرند و تمرین کنند. همچنین برای تریدرهای ارائه‌ دهنده سیگنال نیز مزایایی از جمله: امکان دریافت کارمزد یا هزینه اشتراک از تریدرها و دنبال ‌کننده‌ها وجود دارد؛ به علاوه این افراد می ‌توانند سهمی از سود کپی‌ تریدرها به دست آورند و به‌ صورت بالقوه سود معاملات خود را افزایش دهند.

معایب کپی تریدینگ

کپی تریدینگ

  • احتمال ضرر: موفقیت‌ های گذشته یک تریدر به تنهایی نمی ‌تواند تضمینی برای بازده آینده معاملات او باشد. حتی تریدرهای با تجربه ‌تر نیز ممکن است با نوسانات و ضرر در معاملات خود مواجه شوند و احتمال وقوع خطا در ترید هیچ‌ گاه از بین نمی ‌رود.
  • ریسک‌های پنهان: برخی از پلتفرم‌های کپی تریدینگ ممکن است اطلاعاتی را پنهان کنند و همه خطرهای مرتبط با کپی ‌کردن معاملات را افشا نکنند؛ به عنوان مثال تاریخچه معاملات ناقص پلتفرم یا استراتژی‌های پرخطر تریدرها در پروفایل آنها قابل مشاهده نیست.
  • کارمزد پلتفرم: انجام معامله به کمک پلتفرم‌های معاملاتی کپی تریدینگ معمولاً با هزینه‌هایی همچون کمیسیون اشتراک و کارمزد عملکرد همراه است که ممکن است باعث کاهش سود کلی ترید گردد.
  • انعطاف ‌پذیری محدود: کپی تریدرها اغلب متعهد به استراتژی‌ها و تصمیمات معامله ‌گرانی هستند که از آنها پیروی می ‌کنند؛ به این ترتیب شخص ممکن است فرصت‌هایی را که با استراتژی‌های تریدرهای انتخابی خود همخوانی ندارد، به‌ طور بالقوه از دست بدهد.
  • مشکلات فنی: مشکلاتی نظیر اشکالات فنی یا سرعت پایین تکرار معاملات در برخی پلتفرم‌ها می ‌تواند منجر به لغزش قیمت شود و بخشی از سود کپی تریدرها را از بین ببرد.

سخن پایانی

کپی ‌تریدینگ، سوشال‌ تریدینگ و میرور ‌تریدینگ از اصطلاحات قدیمی بازارهای مالی مثل فارکس و سهام هستند. در کپی ‌تریدینگ افراد از الگوهای خرید و فروش تریدرهای حرفه‌ای و با تجربه در معاملات خود استفاده می ‌کنند؛ به عبارت دیگر یک کپی ‌تریدر تازه ‌کار، یک معامله ‌گر حرفه‌ای را انتخاب کرده و همه اقدامات او را انجام می ‌دهد؛ زیرا می ‌داند که این فرد برای تریدهایش تحلیل ‌هایی دارد تا به سود دست یابد و ضرر را به پایین ترین حد برساند. در این مقاله نه تنها تعریف کپی‌ تریدینگ ارائه شده بلکه مزایا و معایب آن نیز بررسی شد. تاکید آکادمی بیتریوم این است که آموزش دیده و حرفه ای شوید.

نظر شما در مورد کپی ‌تریدینگ چیست؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00