چگونه در دنیای رمزارزها ایمن بمانیم؟

آیا ارزهای رمزنگاری شده ایمن هستند؟ این یک سوال کاملاً منطقی است، به خصوص با توجه به افزایش اخیر معاملات رمزارزها و تلاش دولت ها برای حفظ مقررات منسجم. امنیت ارزهای دیجیتال احتمالاً در سال های آینده مسئله ای جدی تر خواهد بود، زیرا گزارش اخیر Allied Market Research پیش بینی می کند که بازار این دارایی های دیجیتال تا سال 2030 بیش از سه برابر خواهد شد.

فهرست مطالب

پاسخ به اینکه ارزهای دیجیتال واقعاً چقدر ایمن هستند، حداقل برای حال، پیچیده است. رمزارزها با برخی خطرات امنیتی همراه هستند که باید قبل از اولین معامله خود از آنها آگاه باشید. همچنین ارزهای دیجیتال هنوز یک دارایی بسیار پر نوسان است که کلاهبرداران به دنبال شکار تازه واردان ناآگاه هستند. پس بهتر است قبل از سرمایه گذاری در دنیای رمز ارزها با خطرات و ریسک های آن آگاه بوده و راه های ایمن شدن در این دنیای دیجیتال را بهتر بشناسید. اما ارزهای رمزنگاری شده مزایای امنیتی بسیاری نیز دارند که آنها را جذاب تر می کند. در این مقاله از دپارتمان رمزارز آکادمی بیتریوم، ما نکات اصلی امنیتی را که باید قبل از شیرجه زدن عمیق تر در ارزهای رمزنگاری شده بدانید، بررسی خواهیم کرد.

چگونه در دنیای رمزارزها ایمن بمانیم؟

آیا ارزهای رمزنگاری شده ایمن هستند؟

هنگامی که شخصی از ایمن بودن خرید و فروش ارزهای رمزنگاری شده سوال می کند، ممکن است یکی از این دو سوال را داشته باشد:

  • آیا ارزهای رمزنگاری شده یک سرمایه گذاری پرخطر هستند که می توانند به سرعت ارزش خود را از دست بدهند؟
  • آیا رمزارزها دارای ریسک های امنیتی هستند که می توانند منجر به از دست دادن ثروت شما از طریق کلاهبرداری یا سایر انواع کلاهبرداری ها شوند؟

حتما بخوانید: آشنایی با ۵ استراتژی مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال

از آنجایی که این سوالات اساساً متفاوت هستند، هر یک از آنها را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.

آیا رمزارزها یک سرمایه گذاری ایمن هستند؟

در مقایسه با سایر طبقات دارایی ها مانند سهام و اوراق قرضه دولتی، سرمایه گذاری در ارزهای رمزنگاری شده بسیار پرخطر محسوب می شود.

در حالی که ارزهای دیجیتال به طور کلی در اروپا قانونی تلقی می شوند، بسیاری از جنبه های ارزهای رمزنگاری شده هنوز تنظیم نشده اند یا ممکن است تحت مقررات در حال تغییر باشند. مقررات در حال تغییر، بخشی از آن چیزی است که می تواند بازارهای رمز ارزها را به بی ثباتی بیشتر، مستعد کند. مانند تابستان 2021 زمانی که سرکوب چین در فعالیت های مربوط به رمزارزها با کاهش قیمت بیت کوین همزمان بود.

بخش دیگری از نوسانات عمومی ارزهای رمزنگاری شده ناشی از این واقعیت است که هنوز نسبتاً جدید هستند و سرمایه گذاران ممکن است هنوز دقیقاً ندانند که باید چه کاری انجام دهند. از آنجایی که ارزهای رمزنگاری شده دارای همان نقاط مرجع تاریخی سایر طبقات دارایی مانند سهام نیستند، ممکن است بیشتر در معرض نوسانات شدید قیمتی که با تغییر احساسات سرمایه گذاران همراه است باشند. برخی از ارزهای رمزنگاری شده بیشتر از سایرین مستعد این امر هستند، اما حتی بیت کوین، قدیمی ترین و بزرگترین ارز رمزنگاری شده با ارزش بازار، به دلیل نوسانات قیمتی هشداردهنده شناخته شده است. بنابراین احتیاط کنید و یک سبد سرمایه گذاری متنوع را در نظر بگیرید که در آن ارزهای دیجیتال نقش کوچک تری داشته باشند.

آیا رمز ارزها دارای ریسک های امنیتی هستند که می توانند منجر به از دست دادن ثروت شما از طریق کلاهبرداری شوند؟

بله، برخی خطرات امنیتی وجود دارد که باید آگاه باشید. در اینجا آکادمی بیتریوم برخی از آنها را شرح خواهیم داد:

کلاهبرداری ارزهای رمزنگاری شده بسیار رایج است. ممکن است قبلاً ایمیل هایی دریافت کرده باشید که تهدید می کنند اگر مبلغ خاصی به بیت کوین پرداخت نکنید، عکس های شرم آور شما را افشا کنند. یا ممکن است پیام مشکوکی دریافت کرده باشید که شما را به دلیل برنده شدن یک NFT نادر یا یک مقدار قابل توجه ارز رمزنگاری شده تبریک می گوید. این ها فقط چند نمونه از کلاهبرداری هایی است که باید مراقب آنها باشید. به طور کلی، اگر کسی از شما می خواهد که به آنها با ارز دیجیتال پرداخت کنید و سایر انواع پرداخت را رد می کند، ممکن است در تلاش برای سرقت پول شما باشد. و اگر کسی شما را به هر طریق دیگری مجبور به پرداخت با ارز دیجیتال کند، احتمال بالایی وجود دارد که آنها در حال تلاش برای کلاهبرداری شما باشند.

ریسک های قانونی برای سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال کدام اند؟ را در اینجا بخوانید

شما نمی توانید یک تراکنش ارزهای  دیجیتال را بازگردانید. بسیاری از ارزهای رمزنگاری شده از فناوری بلاک چین برای ایجاد یک دفتر کل معاملات امن، عمومی و غیرقابل ویرایش استفاده می کنند. این فناوری مزایای امنیتی دارد، اما همچنین به این معنی است که تراکنش های رمزنگاری شده به طور کلی پس از انجام غیرقابل ویرایش یا برگشت پذیر نیستند. اگر با ارز دیجیتال به کسی پرداخت کنید، معمولاً نمی توانید با یک نماینده خدمات مشتری تماس بگیرید تا در صورت بروز مشکل، درخواست بازپرداخت دهید.

این ها فقط چند نمونه از خطرات امنیتی مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده هستند، اما خطرات دیگری نیز وجود دارند که همچنان با تکامل اکوسیستم رمزنگاری ظاهر می شوند. کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده (FTC) اطلاعات خود را در مورد کلاهبرداری های رمزنگاری شده و امنیت به محض توسعه آنها به روز می کند، بنابراین ممکن است ارزش بررسی آن را هر از گاهی داشته باشد.

ایمن ترین راه برای خرید ارزهای دیجیتال:

چگونه در دنیای رمزارزها ایمن بمانیم؟

با رشد ارزهای رمزنگاری شده، تعداد صرافی‌ های آنلاین و بازارهای آنلاین نیز افزایش یافته است که کاربران می‌توانند در آنها ارزهای رمزنگاری شده را خرید و فروش کنند. به طور کلی، پلتفرم‌های آنلاین امن‌ تر تمایل دارند که از شما بخواهند هویت خود را تایید کنید، زیرا آنها از دستورالعمل‌های “احراز هویت (KYC)” و “مقابله با پولشویی (AML)” پیروی می‌کنند.

بسیاری از صرافی‌های رمزنگاری شده محبوب، مانند Coinbase، از مشتریان خود می‌خواهند قبل از دسترسی به ویژگی‌های معاملاتی خاص، اطلاعات خود را تایید کنند. اگر تازه وارد دنیای رمزنگاری هستید، به طور کلی عاقلانه است که با یک صرافی یا مارکتی همراه شوید که امنیت را جدی می‌گیرد و این نوع مراحل را برای تایید هویت شما پیاده سازی می‌کند.

حتما بخوانید: بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان در2023 کدام اند؟

بهترین راه برای نگهداری ارزهای دیجیتال:

به طور کلی، ایمن ترین راه برای ذخیره ارزهای دیجیتال این است که آنها را آفلاین و دور از افرادی که ممکن است بتوانند از اتصال اینترنتی برای به دست آوردن آنها استفاده کنند، نگه دارید. شما می توانید ارزهای دیجیتال خود را اگر از کیف پول سخت افزاری استفاده کنید آفلاین نگه دارید، که به آن “کیف پول سرد” نیز گفته می شود. کیف پول های دیجیتال یا کیف پول گرم، که ممکن است آنلاین یا روی دسکتاپ شما باشند، ممکن است در برابر سرقت از سوی هکرها آسیب پذیرتر باشند.

مطالعه کنید: انواع کیف پول ارز دیجیتال کدام اند؟

انواع مختلفی از کیف پول های رمزنگاری وجود دارد، از جمله کیف پول های سخت افزاری که توسط نام های شناخته شده مانند Ledger و Trezor ارائه می شوند. نکته منفی کیف پول های سخت افزاری این است که آنها می توانند بسیار گران باشند و اگر کیف پول خود را گم کنید یا از دست بدهید، به عبارت بازیابی نیاز خواهید داشت تا دوباره به ارزهای رمزنگاری شده خود دسترسی پیدا کنید. با این حال، آنها احتمالاً ایمن ترین گزینه در حال حاضر هستند.

امن ترین ارز دیجیتال بازار:

امن ترین ارزدیجیتال

در ساده ترین بیان، هیچ رمز ارزی به طور قطع در امنیت برتری ندارد. البته این بدان معنا نیست که برخی از ارزهای دیجیتال به احتمال زیاد ایمن تر از سایرین نیستند. ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم به دلیل استفاده از فناوری بلاک چین غیرمتمرکز، دارای برخی ویژگی های امنیتی ذاتی هستند و پذیرش گسترده تر این ارزهای رمزنگاری شده در مقایسه با سایر آلت کوین ها ممکن است آنها را کمتر مستعد نوسانات شدید قیمت کند.

در اینجا ذکر این نکته مهم است که امنیت یکی از ویژگی های جذاب فناوری بلاک چین غیرمتمرکز است. بیت کوین خود با هدف ایجاد امنیت بیشتر برای معاملات خریداران و فروشندگان و حذف نیاز به یک طرف ثالث مورد اعتماد ایجاد شد.

4  خطر ارزهای دیجیتال که قبل از سرمایه گذاری باید در نظر بگیرید

قبل از خرید یا فروش ارزهای دیجیتال، مهم است که برخی از خطرات کلیدی ارزهای رمزنگاری شده را درک کنید. در اینجا 4 نکته قابل توجه وجود دارد:

فناوری بلاک چین هنوز نسبتاً جدید است:

ماهیت رمزنگاری بلاک چین، همراه با شبکه همتا به همتای غیرمتمرکز که معاملات را تأیید می کند، برخی ویژگی های امنیتی ذاتی را ارائه می دهد. به عنوان مثال، استفاده از رمزنگاری با هش ها باعث می شود که تغییر داده ها در یک بلوک پس از اضافه شدن به بلاک چین تقریباً غیرممکن باشد.

اما فناوری غیرمتمرکز بلاک چین هنوز نسبتاً جدید است و ما هنوز در حال بررسی بهترین نحوه استفاده و تنظیم آن هستیم. در این میان، برخی از مجرمان توانسته اند از ناشناس بودن ارائه شده توسط ارزهای رمزنگاری شده برای کلاهبرداری از کاربران استفاده کنند، که ممکن است راه حل کمی برای بازیابی دارایی های خود داشته باشند.

ارزهای دیجیتال یک سرمایه گذاری بسیار پر نوسان هستند:

ارزهای رمزنگاری شده معمولاً سرمایه گذاری های ناپایداری هستند، بنابراین تعجب نکنید که ارزش آنها به میزان قابل توجهی بالا یا پایین برود. در واقع، آنها برای تغییر ارزش خود با نرخ دو رقمی در عرض چند ساعت شناخته شده اند. عملکرد گذشته یک شاخص خوبی برای عملکرد آینده نیست، به خصوص زمانی که صحبت از هرگونه سرمایه گذاری پرخطر باشد و این به طور قطع شامل ارزهای رمزنگاری شده نیز می شود. با ذکر این نکته، نباید بیشتر از آنچه می توانید از دست بدهید سرمایه گذاری کنید.

همچنین بخوانید: بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت

کلاهبرداری ‌های ارزهای دیجیتال یک نگرانی رو به رشد می باشند:

کلاهبرداری ‌های ارزهای دیجیتال

متاسفانه، دنیای ارزهای رمزنگاری شده مملو از کلاهبرداری‌ها است. مجرمان ممکن است از برنامه‌های جعلی، کیف پول‌های ارزهای رمزنگاری شده و ایمیل‌ها برای فریب دادن شما به ارائه کلیدهای خصوصی خود استفاده کنند و به دارایی‌های ارزهای رمزنگاری شده شما دسترسی پیدا کنند. کلاهبرداری‌های NFT نیز به طور فزاینده‌ای رایج هستند، و برخی از خریداران توسط حساب‌های جعلی با نام‌های جعلی یا حق امتیازاتی که هرگز محقق نمی‌شوند، فریب می‌خورند.

برای آشنایی با کیف پول NFT کلیک کنید

ارزهای رمزنگاری شده نیز ذاتاً می توانند بسیار کلاهبرداری باشند. این مورد در مورد توکن Squid Game اتفاق افتاد، که دارای یک مکانیزم داخلی بود که بسیاری از دارندگان را از فروش مجدد توکن های خود منع می کرد. این توکن به سرعت در اوایل سال 2021 ارزش خود را بالا برد، اما سپس به طور ناگهانی سقوط کرد و بسیاری از سرمایه گذاران را با زیان های سنگین مواجه کرد.

ارزهای رمزنگاری شده هنوز تا حد زیادی غیر قابل تنظیم هستند:

با وجود برخی اقدامات انجام شده در سراسر جهان برای تنظیم ارزهای رمزنگاری شده، آنها هنوز نسبت به بسیاری از کلاسهای دارایی دیگر کمتر تنظیم شده اند. اگر پلتفرمی که دارایی های ارزهای رمزنگاری شده شما را مبادله یا نگه می دارد ورشکسته شود، خطر از دست دادن کل سرمایه شما وجود دارد. به همین ترتیب، اگر صرافی که ارزهای رمزنگاری شده شما را نگه می دارد توسط مجرمان هک شود، دارایی های شما در معرض خطر قرار می گیرند.

علاوه بر این، مالیات ارزهای رمزنگاری شده در آغاز راه است و تغییرات آتی ممکن است بر سرمایه گذاری‌های شما تاثیر بگذارد.

امنیت در دنیای رمزارزها

راه حل هایی از آکادمی بیتریوم برای ایمن نگه داشتن دارایی های دیجیتال خود:

یک رویکرد محتاطانه می تواند به شما در جلوگیری از برخی از خطرات رایج مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده کمک کند. در اینجا چند نکته برتر برای دوری از دام های ارزهای رمزنگاری شده آورده شده است:

صرافی ها را بررسی کنید

در گذشته، برخی از صرافی‌های ارزهای رمزنگاری شده از حملات مخرب هکرها آسیب دیده‌اند. انتخاب یک صرافی با ویژگی‌های امنیتی قوی، کارمزدهای پایین و سهولت استفاده را در نظر بگیرید. قبل از انجام معاملات، تحقیقی در مورد صرافی انجام دهید و سعی کنید نظرات کاربران را در مورد آن بیابید.

حتما بخوانید: صرافی های تقلبی کدام اند؟

بیشتر ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول رمزنگاری شده ایمن ذخیره کنید

ذخیره بیشتر ارزهای رمزنگاری شده خود در یک کیف پول امن به شما در برابر سرقت تا حدودی محافظت می دهد. استفاده از یک کیف پول سخت افزاری «سرد» می تواند خطر از دست دادن ارزهای رمزنگاری شده خود را در اثر هک آنلاین کاهش دهد.

ایمیل های فیشینگ

حملات فیشینگ به طور فزاینده ای دشوارتر برای تشخیص هستند، زیرا عوامل مخرب مراقبت بیشتری در ایجاد ایمیل های به ظاهر واقعی از شرکت های معتبر انجام می دهند. بسیاری از آنها از مردم می خواهند روی لینک هایی کلیک کنند که به سرعت دستگاه را با بدافزار آلوده می کنند و به مجرم دسترسی کامل به اطلاعات ذخیره شده در آن را می دهد. سایر ایمیل های فیشینگ کاربران را به وب سایت های جعلی هدایت می کنند و از آنها می خواهند رمزهای عبور خود را بازنشانی کنند، پول ارسال کنند یا کلمات عبور خود را مجدداً تأیید کنند.

هنگامی که با یک ایمیل مشکوک مواجه می شوید که از شما می خواهد اطلاعات حساس را فاش کنید، پرداخت ارسال کنید یا روی پیوندها کلیک کنید، مهم است که سه قانون کلیدی را به خاطر بسپارید:

  1. همیشه ارسال کننده ایمیل را چک کنید
  2. لینک های ارسال شده توسط افراد ناشناس را باز نکنید
  3. هرگز اطلاعات شخصی، رمزهای عبور یا کلمات بازیابی خود را با کسی به اشتراک نگذارید. اگر در مورد هر ایمیلی مطمئن نیستید، به وب سایت رسمی مراجعه کرده و با پشتیبانی مشتری تماس بگیرید.

هرگز یک کپی دیجیتالی از جزئیات ارزهای دیجیتال شخصی خود تهیه نکنید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که هم کاربران تازه کار و هم کاربران با تجربه رمزارز انجام می دهند، ایجاد کپی های دیجیتالی از رمزهای عبور کیف پول ارزهای رمزنگاری شده، عبارات بازیابی یا کدهای پشتیبان آنها است. کپی های دیجیتالی می توانند شامل موارد زیر باشند:

  1. گرفتن اسکرین شات با استفاده از موبایل، لپ تاپ یا رایانه رومیزی
  2. کپی کردن و جایگذاری کد در ایمیل، برنامه یادداشت یا هر جای دیگری در دستگاه شما

به محض اینکه یک کپی دیجیتالی از اطلاعات حساس خود ایجاد می کنید، خطر دسترسی هکر به آن را از طریق بدافزار، حملات brute force و سایر جهات حمله دارید.

همیشه در صورت امکان احراز هویت دو مرحله ای را فعال کنید

امنیت ارزهای دیجیتال

هنگام باز کردن یک حساب ارزهای رمزنگاری شده جدید، اگر این گزینه در پلتفرم در دسترس باشد، باید احراز هویت دو عاملی (2FA) را فعال کنید. 2FA به سادگی یک فرایند تایید است که نیاز به دو یا چند قطعه اطلاعات دارد.

آموزش صفر تا صد احراز هویت در صرافی بینگ ایکس را در اینجا بخوانید

در حالی که چندین روش مختلف برای انجام این کار وجود دارد، از جمله دریافت پیام کوتاه یا کد از طریق ایمیل، اکثر پلتفرم های ارزهای رمزنگاری شده از کاربر می خواهند یک برنامه موبایل شخص ثالث را بارگیری کنند که به حساب جدید متصل می شود و یک رمز عبور تصادفی، خودکار تخریب شونده، شش رقمی تولید می کند که هر 30-40 ثانیه یکبار دوباره پر می شود. این یک لایه امنیتی مهم دوم را به هر خدمات اضافه می کند و باعث می شود دسترسی یک عامل مخرب به طور قابل توجهی دشوارتر شود.

برای هر پلتفرم رمزنگاری که استفاده می کنید از یک رمز عبور متفاوت استفاده کنید:

بنابراین، شما 2FA را در همه حساب های رمزنگاری خود فعال کرده اید، تمام اطلاعات حساس خود را روی کاغذ یا روی صفحات فلزی کپی کرده اید و اکنون همیشه در جستجوی کلاهبرداری های احتمالی ارزهای رمزنگاری شده هستید. این همه عالی است، اما اکنون اجازه دهید یکی از وب سایت هایی را که استفاده کرده اید تصور کنیم که به طور تصادفی اطلاعات مشتریان خود از جمله ایمیل و گذرواژه شما را نشت می دهد. فرض کنیم که از همان ایمیل و گذرواژه برای همه حساب های خود استفاده می کنید، حتی آنهایی که برای آنها 2FA فعال نکرده اید. حالا مشکل شروع می شود.

استفاده از گذرواژه های مختلف برای همه حساب های رمزنگاری شما برای کاهش اثر نشت داده ها و نشت ها بر امنیت آنلاین شما ضروری است. اگر چندین حساب دارید و نمی توانید چندین رمز عبور مختلف را به طور همزمان به خاطر بسپارید، طیف گسترده ای از برنامه ها و افزونه های مرورگر رایگان مدیریت رمز عبور وجود دارد که می توانید از آنها برای ذخیره و تولید رمزهای عبور امن برای پلتفرم های خود استفاده کنید.

آیا از موبایل می توانم برای معامله رمزارزها استفاده کنم؟

اگر تصمیم دارید ارزهای رمزنگاری شده را در تلفن خود معامله کنید، مطمئن شوید که از یک برنامه تبادل رمزنگاری ایمن با ویژگی های امنیتی قوی استفاده می کنید. متاسفانه، برخی از برنامه ها جعلی هستند و ممکن است برای سرقت کلیدهای خصوصی شما استفاده شوند، در حالی که امنیت ضعیف در برخی دیگر ممکن است شما را در معرض حملات هک قرار دهد.

همچنین بخوانید: آموزش جامع متاتریدر 4

سخن پایانی

در حالی که حوزه ارزهای رمزنگاری شده فرصت های زیادی برای کسب درآمد فراهم می کند، همچنین تعداد زیادی کلاهبردار و مجرمان سایبری وجود دارند که به دنبال سرقت دارایی های دیجیتال شما هستند. برای جلوگیری از این امر، باید اقدامات احتیاطی لازم را از جمله استفاده از رمزهای عبور قوی، فعال کردن احراز هویت دو عاملی (2FA) و انجام تحقیقات خود قبل از انجام هرگونه معامله، انجام دهید.

به نظر شما آیا ارزهای دیجیتال ایمن هستند؟ آیا تا به حال دچار خطرات امنیتی شده اید؟ نظرات خود را با آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.

امتیاز دهید

این یک مقاله سریالی است!

قسمت های قبلی و بعدی را در این بخش مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

Volume
Play
1x
00:00/00:00