ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر به سرعت در حال رشد و توسعه بوده اند و به یکی از موضوعات داغ در دنیای فناوری تبدیل شدهاند. این رشد سریع، باعث شده تا چهره های مختلفی در دنیای ارز دیجیتال مطرح شوند. برخی از این چهره ها، بنیانگذاران و توسعهدهندگان ارزهای دیجیتال هستند که نقش مهمی در شکلگیری این صنعت ایفا کردهاند. برخی دیگر، سرمایهگذاران و معاملهگران ارزهای دیجیتال هستند که با سرمایهگذاریها و معاملات خود، بر بازار ارزهای دیجیتال تاثیرگذار بودهاند. همچنین برخی دیگر، افراد مشهور و سلبریتی هایی هستند که با حمایت های خود از ارزهای دیجیتال، به افزایش آگاهی عمومی از این صنعت کمک کردهاند.
در ادامه، به معرفی برخی از سرشناس ترین چهره های دنیای ارز دیجیتال میپردازیم:
ویتالیک بوترین:
به عنوان یکی از بنیانگذاران اتریوم، تنها یک نفر مهم تر از ویتالیک بوترین در دنیای رمزنگاری وجود دارد و آن شخص ساتوشی ناکاموتو است. با این حال، برخلاف ساتوشی، بوترین تصمیم گرفته است که در کانون توجه باقی بماند و بر رشد وب 3 تأثیر بگذارد. اتریوم ساخته شده توسط ویتالیک بوترین به یک موفقیت بزرگ در دنیای رمزارزها تبدیل شد که مسیر دیگری را در نقشه راه نوآوری بلاک چین باز کرد و به موارد استفاده بیشماری برای بلاک چین از جمله استفاده آن به عنوان یک سیستم ارزی تا یک اکوسیستم کاملاً جدید منجر شد.
همچنین گاهی اوقات او به عنوان “فیلسوف پادشاه” رمزنگاری شناخته میشود، زیرا با ارائه دانش خود در مورد موضوعات متنوع، به شکل گیری آینده رمزنگاری کمک کرده است. ویتالیک بوترین در مورد خطرات توکنهای پیچیده و توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) صحبت کرده است و همچنین در مورد سازمانهای خودگردان غیرمتمرکز (DAO) و قراردادهای هوشمند (DAC) بحث می کند. او همچنین در مورد رسوایی FTX نظر خود را بیان کرده است. در کل، ویتالیک بوترین یک منبع مهم برای رمزارزها است و توانایی او در ایجاد اصول عمیق بلاک چین تقریباً بی نظیر می باشد.
چانگ پنگ ژائو:
چانگ پنگ ژائو، که به طور عمومی به عنوان CZ شناخته میشود، یکی از پرطرفدارترین نام ها در دنیای رمزنگاری است و دلیل خوبی برای این امر وجود دارد. CZ مدیرعامل سابق و بنیانگذار بایننس بوده، که اکنون بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان می باشد. به عنوان مدیرعامل بایننس، CZ تاثیر زیادی بر آنچه در دنیای رمزنگاری اتفاق میافتد، دارد. مردم به حرف های او بسیار توجه کرده و این امر زمانی به خوبی نشان داده شد، که او با انتشار چند توییت، صرافی FTX را تحت تاثیر قرار دارد.
در حالی که CZ ادعا میکند که هیچ قصد بدی از این رشته توییت نداشته است، اما در نهایت این آخرین جرقهای بود که باعث فروپاشی FTX شد. رشته توییتهای CZ تأثیر بسیار زیادی داشت و حتی سام باکمن-فرید، یکی از بنیانگذاران FTX، به نقش محوری CZ در افشای کلاهبرداری FTX اشاره کرده است.
در یک مصاحبه، باکمن-فرید گفت که توییتهای CZ باعث شد تا سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال به FTX مشکوک شوند و باعث شود که این صرافی با مشکلات نقدینگی روبرو شود. او همچنین گفت که توییتهای CZ باعث شد تا FTX در معرض توجه مقامات نظارتی قرار بگیرد. سیزد (CZ)، از طریق بایننس، علاوه بر داشتن دیدگاهها و ایدههایی که باعث تحرک باورنکردنی در بازار رمزارزها میشود، محصولات بسیار مؤثری را نیز ارائه کرده است. مجموعه محصولات بایننس باعث سهولت تریدینگ برای سرمایهگذاران رمزارز شده و به طور قابل توجهی برای کاربران تازه وارد موثر بوده است.
مایکل سایلور:
در کنار Changpeng Zhao و Vitalik Buterin، مایکل سایلور را میتوان یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه ارزهای دیجیتال دانست. مایکل سایلور، مدیرعامل شرکت تحلیل داده و فناوری MicroStrategy، در سال 2020 تصمیم گرفت بخشی از سود این شرکت را برای خرید انبوه بیت کوین استفاده کند. از آن زمان تاکنون،MicroStrategy به طور پیوسته بیت کوین را به عنوان یک استراتژی سرمایه گذاری خریداری کرده است. در سپتامبر 2022، این شرکت بیش از 130،000 بیت کوین و خود سایلر 17،000 بیت کوین در اختیار داشت.
مایکل سایلور یک بیت کوینگرای سرشناس است و اقدامات او توجه قابل توجهی را از سوی نهادهای مالی به ارزهای دیجیتال جلب کرده است. از طریق MicroStrategy، سایلر همچنین زمینه را برای خرید بیت کوین به عنوان یک مدل کسبوکار اصلی فراهم کرده است. مسیر مایکل سایلور در حوزه ارزهای دیجیتال همیشه موفقیتآمیز نبوده است. بازار نزولی زمستانی باعث شد سایلور بیش از دو سوم ارزش بیت کوین خود را از دست بدهد. این دوره پرتلاطم منجر به استعفای او از سمت مدیرعاملی MicroStrategy شد؛ با این حال، او همچنان در سمت رئیس اجرایی شرکت باقی ماند.
گاوین وود:
Gavin Woods یکی از بنیانگذاران Ethereum همراه با Vitalik Buterin بود، اما از آن زمان به بعد به تاسیس یک رقیب Ethereum پرداخته است. این رقیب،Polka dot نام دارد که یک پلتفرم چند زنجیره ای است که به توسعه دهندگان امکان ایجاد زنجیره های جانبی خود را می دهد. Polkadot در سال 2017 راه اندازی شد و به سرعت به یکی از محبوب ترین پلتفرم های بلاک چین تبدیل شد. تعدادی از افراد به عنوان بنیانگذاران Ethereum ذکر شدهاند، بنابراین اغلب دشوار است که نقش آنها در تأسیس این شبکه را درک کنیم. با این حال، نقش Wood کاملاً واضح است. در کنار Vitalik، او نقش بسیار مهمی در نوشتن کد Ethereum داشت و سرانجام به عنوان مدیر ارشد فناوری بنیاد Ethereum منصوب شد.
وود در توسعه زبان برنامه نویسی سالیدیتی، که برای نوشتن قراردادهای هوشمند استفاده میشود، نقش حیاتی داشت. پس از این کار، او به سراغ پروژهی پولکادات رفت، یک شبکه که به کاربران دیگر این امکان را میدهد تا بلاکچینهایی ایجاد کنند که میتوانند با دیگر دفاتر اسناد ارتباط برقرار کنند.
ایلان ماسک:
Elon Musk فعالیت مستقیمی در اکوسیستم ارزهای دیجیتال ندارد و مطمئناً هیچ محصول Web 3.0 ایجاد نکرده است، اما هنوز هم در فضای ارزهای دیجیتال بسیار تأثیرگذار بوده است. این تأثیرگذاری عمدتاً به دلیل نفوذ گسترده او در رسانه های اجتماعی و تمایل او به صحبت در مورد ارزهای دیجیتال است. توییت های Musk اغلب باعث نوسانات شدید قیمت ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم می شود. او همچنین با سرمایه گذاری در شرکت های ارز دیجیتال مانند Square و Neuralink نیز نقش داشته است.
در حالی که ماسک تا حدودی از تأثیرگذاری بر ارزهای دیجیتال خودداری کرده است، اقدامات او در 18 ماه گذشته نشان داده است که تأثیر یک چهره محبوب در این حوزه چقدر قابل توجه است. در اواسط سال 2021، مدیرعامل تسلا شروع به ارسال توییت در مورد Dogecoin کرد و توجه زیادی را به این میم کوین که عمدتاً به عنوان یک شوخی ایجاد شده بود، جلب کرد. توییت های Musk در مورد Dogecoin قیمت این ارز دیجیتال را به شدت تغییر داد و باعث جهش های ناگهانی در ارزش آن شد. او همچنین در مورد سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم صحبت کرده است و توییت های او باعث نوسانات قیمت آنها شده است.
در عرض چند روز، ارزش Dogecoin شروع به افزایش کرد و در فهرست بهترین داراییهای سال قرار گرفت. تأثیر Musk فراتر از Dogecoin بود. او همچنین کل بازار ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار داد. توییت های او اغلب باعث نوسانات شدید قیمت ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم می شد. به عنوان مثال، در ماه مه 2021،Musk توییت کرد که تسلا دیگر بیت کوین را به عنوان روش پرداخت نمی پذیرد. این توییت باعث کاهش شدید قیمت بیت کوین شد.
آناتولی یاکوونکو:
آناتولی یاکوونکو، مغز و مخترع پشت مکانیزم تایید تاریخ (PoH) است که اجرای بلاکچین سولانا را بر عهده دارد. یاکوونکو در اصل هیچوقت نخواست بلاکچینی بسازد. به جای آن، او میخواست سختافزار یادگیری عمیق بسازد و توکنهای دیجیتال را استخراج کرده و از آنها برای تأمین هزینههای توسعه استفاده کند. اما یک روز، یاکوونکو به طور اتفاقی به استفاده از زمان به عنوان یک مکانیزم توافقی برخورد کرد که منجر به پدیدار شدن سولانا شد.
پس از مدتی مبارزه با این ایده، یاکوونکو در نهایت سولانا را بنا کرد و از مکانیزم تایید تاریخ (PoH) برای ساخت یک زنجیره بسیار سریعتر از بیتکوین و اتریوم استفاده کرد. به عنوان هم موسس لابراتوارهای سولانا، یاکوونکو تاثیر فوقالعادهای بر اکوسیستم رمز ارزها دارد. زنجیره سولانا به نحوی مشابه اتریوم عمل میکند و صدها برنامهی دیاَپ (برنامههای کاربردی توزیعشده) در حال حاضر بر روی آن فعالیت میکنند.
نایب بوکله:
مانند ایلان ماسک، Nayib Bukele نه مدیر عامل یک شرکت ارز دیجیتال است و نه توسعه دهنده بلاکچین. با این حال، اقدامات او برای اکوسیستم ارزهای دیجیتال فوق العاده مهم بوده است. بسیاری از فرضیات رمزنگاری بر این ایده استوار است که اکوسیستم رمزنگاری می تواند جامعه ای عادلانه تر ایجاد کند.Nayib Bukele با ایجاد یک دولت رمزنگاری به معنای واقعی کلمه، آن فرض را به چالش می کشد. Nayib Bukele رئیس جمهور السالوادور می باشد. در سال 2021، او قانونی را تصویب کرد که بیت کوین را به عنوان ارز قانونی در کشورش پذیرفت. این اقدام باعث شد السالوادور اولین کشور جهان باشد که بیت کوین را به عنوان ارز قانونی خود پذیرفت.
آیا شما چهره سرشناس دیگری را می شناسید؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه های آکادمی بیتریوم به اشتراک بگذارید.
1 دیدگاه. Leave new
سپاسگزارم