ممنوعیت بیت کوین در ایران و دیگر کشورها
بیت کوین از زمان آغاز به کار خود در سال 2009 و همچنین ارزهای دیجیتال بعدی که پس از آن به وجود آمدند، بحث برانگیز بوده است.
در حالی که کریپتو به دلیل نوسانات آن، استفاده از آن در معاملات شرورانه و استفاده بی رویه از الکتریسیته برای استخراج آن مورد انتقاد قرار می گیرد، توسط برخی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، به عنوان یک بندر امن در طول طوفان های اقتصادی دیده می شود.
وضعیت حقوقی بیت کوین و سایر آلت کوین ها (سکه های جایگزین بیت کوین) از کشوری به کشور دیگر به طور قابل توجهی متفاوت است، در حالی که در برخی، این رابطه هنوز به درستی تعریف شده است یا دائما در حال تغییر است.
لیستی از کشورهایی که رمزارز و بیت کوین در آنها محدود یا غیرقانونی است:
وضعیت استخراج و کسب درآمد از بیت کوین در ایران (Iran)
بیت کوین رابطه پیچیده ای با رژیم ایران دارد. برای فرار از بدترین تاثیر تحریمهای فلجکننده اقتصادی، ایران در عوض به روش سودآور استخراج بیتکوین روی آورده است تا واردات را تامین کند.
در حالی که بانک مرکزی، تجارت ارزهای دیجیتال استخراج شده در خارج از کشور را ممنوع می کند، استخراج بیت کوین در ایران را با مشوق هایی تشویق کرده است.
چند درصد از بیت کوین در ایران استخراج میشود؟
حدود 4.5 درصد از استخراج بیت کوین در جهان در ایران انجام می شود که به گفته شرکت تحلیل بلاک چین Elliptic، می تواند بیش از یک میلیارد دلار (843 میلیون یورو) درآمد داشته باشد.
آیا استخراج بیت کوین در ایران ممنوع است؟
برای شکوفایی صنعت کریپتو، ایران به ماینرهای دارای مجوز انرژی ارزان قیمت ارائه کرده است، اما باید تمام رمزارزهای استخراج شده به بانک مرکزی فروخته شود.
با این حال، استخراج غیرمجاز هر روز بیش از 2 گیگاوات از شبکه سراسری تخلیه میکند که باعث کمبود برق میشود.
به همین منظور، مقامات ایرانی استخراج بیت کوین را به مدت چهار ماه تا ۲۲ سپتامبر ممنوع کردند.
وضعیت بیت کوین و ارز دیجیتال در کشور ترکیه (Turkey) چگونه است؟
با کاهش شدید ارزش لیر ترکیه، بسیاری در ترکیه به ارزهای دیجیتال روی آوردند. با داشتن برخی از بالاترین سطوح استفاده در سراسر جهان، ورود مقررات در سال جاری سریع بود زیرا تورم در آوریل به اوج خود رسید.
آیا بیت کوین در ترکیه ممنوع است؟
در 16 آوریل 2021، بانک مرکزی جمهوری ترکیه مقرراتی را صادر کرد که استفاده از ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین را به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای پرداخت کالاها و خدمات ممنوع می کرد. روز بعد، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه فراتر رفت و حکمی صادر کرد که مبادلات رمزنگاری را به فهرستی از شرکتهایی که مشمول قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم هستند، صادر کرد.
وضعیت بیت کوین در کشور اوکراین چگونه است؟
اوکراین اکنون در رتبه دوم استفاده از رمزارز در جهان قرار دارد.
در حالی که اکثر کشورها استفاده از خود بیت کوین را غیرقانونی نمی دانند، وضعیت آن به عنوان یک وسیله پرداخت یا به عنوان یک کالا با پیامدهای نظارتی متفاوتی همراه است.
برخی از کشورها محدودیت هایی را برای استفاده از بیت کوین اعمال کرده اند و بانک ها مشتریان را از انجام تراکنش های ارز دیجیتال منع می کنند.
استفاده از ارز دیجیتال در کشور الجزایر (Algeria)
الجزایر در حال حاضر استفاده از ارزهای دیجیتال را به دنبال تصویب قانون مالی در سال 2018 ممنوع کرده است که خرید، فروش، استفاده یا نگهداری ارزهای مجازی را غیرقانونی میداند.
استفاده از ارز دیجیتال در کشور بنگلادش (Bangladesh)
بنگلادش رابطه مبهمی با ارزهای دیجیتال دارد. به طور رسمی، ممنوعیتهایی برای تراکنشهای رمزنگاری وجود دارد که طبق قوانین پولشویی و تأمین مالی تروریسم در کشور تا 12 سال مجازات دارد. با این حال، این کشور یک استراتژی جدید بلاک چین را پیشنهاد کرده است که نشان دهنده گرم شدن به سمت دارایی های رمزنگاری و مجازی است و هیچ گزارش معتبری مبنی بر محکومیت های مرتبط با استفاده از رمزارزها وجود ندارد.
ممنوعیت بیت کوین در کشور بولیوی (Bolivia)
ممنوعیت بیت کوین به صورت کامل در بولیوی از سال 2014 وجود دارد. بانک مرکزی بولیوی با صدور قطعنامه ای آن و هر ارز دیگری را که توسط یک کشور یا منطقه اقتصادی تنظیم نشده است، ممنوع کرد.
وضعیت بیت کوین و رمز ارز در چین (China)
چین در طول سال 2021 با شدت بیشتری به سرکوب ارزهای رمزنگاری شده پرداخته است. مقامات چینی بارها به مردم این کشور هشدار داده اند که از بازار دارایی های دیجیتال دور بمانند و ماینینگ در این کشور و همچنین مبادلات ارز در چین و خارج از کشور را به شدت تحت فشار قرار داده اند.
در 27 آگوست، یین یوپینگ، معاون دفتر حمایت از حقوق مصرفکننده مالی بانک خلق چین (PBoC)، از ارزهای دیجیتال به عنوان داراییهای سفتهبازی یاد کرد و به مردم هشدار داد که “از جیب خود محافظت کنند”.
تلاش برای تضعیف بیت کوین – یک ارز غیرمتمرکز خارج از کنترل دولت ها و موسسات – عمدتا به عنوان تلاشی از سوی مقامات چینی برای شناور کردن ارز الکترونیکی خود تلقی می شود.
PBoC به دنبال این است که یکی از اولین بانکهای مرکزی بزرگ در جهان باشد که ارز دیجیتال خود را راهاندازی میکند و با انجام این کار میتواند تراکنشهای افراد خود را با دقت بیشتری رصد کند.
در 24 سپتامبر، PBoC فراتر رفت و تراکنشهای ارزهای دیجیتال را در این کشور به طور کامل ممنوع کرد.
پس از سقوط استیبل کوین Terra Luna، مقامات چینی هشدار دادند که ممکن است محدودیتهای سختتر روی ارزهای دیجیتال در دست اجرا باشد.
وضعیت بیت کوین کلمبیا (Colombia)
در کلمبیا، موسسات مالی اجازه ندارند تراکنش های بیت کوین را تسهیل کنند. Superintendencia Financiera در سال 2014 به موسسات مالی هشدار داد که ممکن است “از عملیات پول مجازی محافظت، سرمایه گذاری، واسطه گری یا مدیریت نکنند”.
آیا بیت کوین در مصر (Egypt) حرام است؟
دارالافتای مصر، نهاد مشورتی اسلامی اولیه این کشور، در سال 2018 فرمانی دینی صادر کرد که تراکنش های بیت کوین را به عنوان «حرام» طبقه بندی کرد، چیزی که طبق قوانین اسلامی ممنوع است. در حالی که الزام آور نبود، قوانین بانکی مصر در سپتامبر 2020 تشدید شد تا از تجارت یا تبلیغ ارزهای دیجیتال بدون مجوز بانک مرکزی جلوگیری شود.
ممنوعیت بیت کوین در اندونزی (Indonesia)
بانک اندونزی، بانک مرکزی این کشور، مقررات جدیدی را برای ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال، از جمله بیت کوین، به عنوان وسیله پرداخت از اول ژانویه 2018 صادر کرد.
شرایط بیت کوین در غنا (Ghana)
رمز ارزها در غنا غیرقانونی هستند، اما بانک مرکزی آن به فناوری بلاک چین و کاربردهای بالقوه آن ابراز علاقه کرده است و در حال دسترسی به نحوه ادغام آن در سیستم مالی این کشور است.
وضعیت رمز ارز ها در کشور هندوستان (India)
هند به طور فزاینده ای نسبت به ارزهای رمزنگاری شده دشمنی می کند. در 23 نوامبر، دولت اعلام کرد که قصد دارد لایحه جدیدی را به پارلمان هند معرفی کند که یک ارز دیجیتال جدید با پشتوانه بانک مرکزی ایجاد می کند و همچنین تقریباً همه ارزهای دیجیتال را ممنوع می کند.
پیش از این در سال 2021، در نظر گرفته بود که مالکیت، صدور، استخراج، تجارت و انتقال دارایی های کریپتو را جرم انگاری کند. نخست وزیر نارندرا مودی گفت که او میخواهد اطمینان حاصل کند که رمزارزها «در دستان اشتباه قرار نمیگیرند، که میتواند جوانان ما را خراب کند».
ارز دیجیتال در عراق (Iraq) چگونه است؟
علیرغم تلاشهای مداوم مقامات برای جلوگیری از استفاده از آنها، ارزهای دیجیتال در عراق به طور فزایندهای محبوب میشوند. بانک مرکزی عراق به ویژه خصومت آمیز بوده است و در سال 2017 بیانیه ای صادر کرد و استفاده از آنها را ممنوع کرد که هنوز هم تا به امروز معتبر است. در اوایل سال 2021، وزارت کشور دولت اقلیم کردستان دستورالعمل مشابهی را برای توقف کارگزاریهای پولی و صرافیهایی که رمزارزها را مدیریت میکنند، صادر کرد.
ممنوعیت بیت کوین در کوزوو (Kosovo)
در حالی که نگهداری یا تجارت داراییهای ارزهای دیجیتال در کوزوو هنوز ممنوع نیست، دولت در اوایل ژانویه ممنوعیت استخراج کریپتو را اعلام کرد و دلیل آن را بحران فزاینده انرژی دانست. این کشور که به طور یکجانبه استقلال خود را در سال 2008 اعلام کرد، با کمبودهای تاریخی برق مواجه است و اکنون برای صرفه جویی در انرژی قطعی برق برنامه ریزی شده انجام شده است. آترانه رضوانولی، وزیر اقتصاد، در تلاشی بیشتر برای جلوگیری از اتلاف انرژی، ممنوعیت طولانی مدت استخراج کریپتو در این کشور را اعلام کرد. پلیس وظیفه اجرای این ممنوعیت و همچنین شناسایی مکان های معدن در سراسر کشور را بر عهده داشته است.
رمز ارز در مکزیک (Mexico)
رمزارزها در مکزیک ممنوع هستند و در ژوئن 2021 بیان کردند که دارایی های مجازی پول قانونی نیستند و طبق قوانین موجود ارز در نظر گرفته نمی شوند. علیرغم محدودیتها، برخی در مکزیک وجود دارند که ارزهای مجازی را پذیرفتهاند و بزرگترین صرافی رمزنگاری Bitsos این کشور دارای ۱ میلیون کاربر ثبتشده است.
وضعیت رمز ارز در روسیه (Russia)
روسیه ارتباط شطرنجی با ارزهای دیجیتال دارد که با تهاجم مداومش به اوکراین پیچیده تر شده است.
در حالی که رمزارز در روسیه غیرقانونی نیست، تا همین اواخر درگیری علیه استفاده از آن وجود داشت. اکنون، برخی به عنوان ناجی برای کمک به کشور برای فرار از تحریم های سنگین مالی اعمال شده توسط غرب دیده می شوند.
روسیه اولین قوانین خود را برای تنظیم رمزارزها در جولای 2020 تصویب کرد که برای اولین بار ارز دیجیتال را به عنوان دارایی مشمول مالیات تعیین کرد.
این قانون که در ژانویه امسال اجرایی شد، همچنین کارمندان دولت روسیه را از داشتن هرگونه دارایی رمزنگاری منع می کند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بارها ارزهای دیجیتال را با فعالیتهای مجرمانه مرتبط دانسته و خواستار توجه بیشتر به تراکنشهای رمزنگاری فرامرزی شده است.
در ماه جولای، دادستان کل قانون پیشنهادی جدیدی را اعلام کرد که به پلیس اجازه میدهد رمزارزهایی را که بهطور غیرقانونی به دست آمدهاند، مصادره کند.
با این حال، بر اساس دادههای دانشگاه کمبریج، بهعنوان سومین مرکز بزرگ ماینینگ جهان، بیم آن میرود که روسیه اکنون بتواند کریپتو را بپذیرد و از منابع طبیعی خود برای بهرهبرداری از استخراج بیتکوین به جای تحقیر آن استفاده کند.
ممنوعیت بیت کوین در ویتنام (Vietnam)
بانک دولتی ویتنام اعلام کرده است که صدور، عرضه و استفاده از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به عنوان وسیله پرداخت غیرقانونی است و مشمول جریمه هایی از 150 میلیون VND (5600 یورو) تا 200 میلیون VND (7445 یورو) است. ).
با این حال، دولت تجارت بیت کوین یا نگهداری آنها را به عنوان دارایی ممنوع نمی کند.
سخن پایانی
همانطور که از این مقاله متوجه شدید وضعیت ممنوعیت بیت کوین و سایر رمز ارز ها در کشورهای مختلف متفاوت است.
اگر سوالی دارید در بخش کامنت ها برای ما بنویسید، کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهند داد.