برای شنیدن پادکست مربوطه میتونید روی کارت زیر کلیک کنید!
چرخه اقتصادی
وضعیت نوسان یک اقتصاد از دوره های رشد و انقباض اقتصادی
چرخه اقتصادی چیست؟
چرخه اقتصادی وضعیت نوسان یک اقتصاد از دورههای رشد و انقباض اقتصادی است. معمولاً با تولید ناخالص داخلی (GDP) یک کشور یا منطقه اندازه گیری می شود. سایر عوامل اقتصادی مانند نرخ اشتغال، هزینه مصرف کننده و نرخ بهره نیز می توانند برای تعیین مرحله چرخه اقتصادی استفاده شوند.
با آکادمی بیتریوم بیشتر آشنا شوید
درک چرخه های اقتصادی
چرخه اقتصادی به عنوان چرخه تجاری نیز شناخته می شود و وضعیت نوسانی یک اقتصاد مبتنی بر بازار است. اقتصاد اصطلاحی است که مجموعهای از فعالیتهای تولید و مصرف را توصیف میکند که نحوه تخصیص منابع را تعیین میکند.
در دنیای امروز، تقریباً هر اقتصادی یک اقتصاد مبتنی بر بازار است که در آن قوانین عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین میکنند.
فشار عرضه و تقاضا از طریق متغیرهای مختلفی مانند شرایط اقتصاد جهانی، تراز تجاری، بهرهوری، نرخ تورم، نرخ بهره و نرخ ارز بر اقتصاد تأثیر میگذارد. متغیرها در مجموع، اقتصاد و وضعیت چرخه اقتصادی را شکل می دهند.
سیگنال های رایگان روزانه آکادمی بیتریوم
چرخه اقتصادی روندی از حرکت های صعودی و نزولی تولید ناخالص داخلی است که در نهایت رشد بلندمدت کلی اقتصاد را تعیین می کند.
تولید ناخالص داخلی ارزش کل کالاها و خدمات را اندازه گیری می کند و برای نشان دادن ثروت کلی یک اقتصاد استفاده می شود. تولید ناخالص داخلی بالاتر معمولاً با شهروندانی که ثروتمندتر هستند همبستگی دارد.
مراحل چرخه اقتصادی
چرخه اقتصادی چهار مرحله را طی می کند:
1. گسترش
2. اوج
3. انقباض
4. تغار
هنگامی که چرخه کامل شد، دوباره از ابتدا ادامه می یابد. هیچ قانون مشخصی برای تعیین مدت زمان هر مرحله وجود ندارد. در واقع، مراحل گسترش می تواند سال ها قبل از رسیدن به اوج ادامه یابد. با این حال، یک اقتصاد سالم همیشه هر چند وقت یکبار مرحله انقباض را پشت سر می گذارد.
در طول مرحله توسعه، یک اقتصاد رشد قوی را تجربه خواهد کرد و نرخ بهره عموماً پایین تر خواهد بود، اما با بلوغ توسعه شروع به افزایش خواهد کرد. سطح تولید کلی افزایش می یابد و نرخ تورم با بلوغ رشد شروع به افزایش می کند.
زمانی به اوج می رسد که رشد یک اقتصاد به فلات یا حداکثر نرخ برسد. معمولاً با تورم بالاتر مشخص می شود که باید اصلاح شود.
این اصلاح از طریق مرحله انقباض رخ می دهد که در آن رشد اقتصاد کند می شود، نرخ بیکاری افزایش می یابد و تورم کاهش می یابد. تا زمانی که چرخه به یک فرورفتگی برسد ادامه می یابد.
فرورفتگی به عنوان یک نقطه پایین در اقتصاد مشخص می شود که از آن می تواند دوباره وارد فاز انبساطی شود.
اهمیت چرخه اقتصادی
هر فردی در اقتصاد مبتنی بر بازار مشارکت دارد. عامل تعیین کننده موفقیت اقتصاد مبتنی بر بازار این است که اساساً با تولید و مصرف کالاها و خدمات بیشتر در طول زمان وضعیت همه را بهتر می کند. تولید ناخالص داخلی یک اقتصاد سطح افزایش تولید و مصرف را در بر می گیرد و رشد تولید ناخالص داخلی یک جنبه مهم از یک اقتصاد موفق است.
با توجه به اینکه همه در اقتصاد کلی مشارکت دارند، منطقی است که همه تحت تأثیر وضعیت چرخه اقتصادی قرار بگیرند. معمولاً این به نفع همه است که اقتصاد در مرحله توسعه برای انباشت ثروت بیشتر باشد.
تاثیر فازهای اقتصادی
زمانی که اقتصاد در حال گسترش است، کسب و کارها سود تولید می کنند که منجر به استخدام کارمندان بیشتر و درآمد و هزینه های قابل تصرف بیشتر می شود. این به نوبه خود منجر به سود بیشتر برای مشاغل می شود و در یک چرخه با فضیلت ادامه می یابد.
وقتی اقتصاد در حال انقباض است، کسبوکارها سود خود را از دست میدهند که منجر به کوچکسازی و اخراج کارکنان میشود. هنگامی که کارمندان شغل خود را از دست می دهند، درآمد قابل تصرف کمتر و مخارج مصرف کننده کمتری وجود دارد که منجر به سود کمتر کسب و کار می شود. در یک چرخه معیوب ادامه می یابد.
اقتصاد باید در حال گسترش مداوم باشد. با این حال، برای کنترل تورم و اطمینان از اینکه اقتصاد بیش از حد گرم نمی شود، انقباضاتی لازم است.
اقتصاد بیش از حد گرم، اقتصادی است که دوره طولانی رشد اقتصادی قوی را تجربه کرده است، اما همچنین شروع به رسیدن به سطوح بالایی از تورم کرده است. تورم بسیار بالا منجر به ناکارآمدی در اقتصاد مبتنی بر بازار می شود.

استهلاک اقتصادی
کاهش ارزش اقتصادی یک دارایی در طول زمان
استهلاک اقتصادی چیست؟
استهلاک اقتصادی کاهش ارزش اقتصادی یک دارایی در طول زمان است. همچنین ممکن است به مصرف سرمایه ثابت به منظور برآورد حسابهای ملی اشاره داشته باشد. استهلاک اقتصادی، به طور کلی، می تواند باشد
به عوامل غیرمستقیم مانند افت کیفیت زندگی، وخامت کیفیت معابر محله و غیره نسبت داده می شود.
استهلاک و معادله انباشت سرمایه
معادله انباشت سرمایه، موجودی سرمایه فعلی را به سهام سرمایه آتی مرتبط می کند. معادله انباشت سرمایه یا استهلاک متناسب را در نظر می گیرد (یعنی کسری ثابت از موجودی سرمایه موجود در اثر استهلاک از بین می رود) یا استهلاک ثابت (یعنی مقدار ثابتی از موجودی سرمایه موجود در اثر استهلاک از بین می رود).
استهلاک متناسب: Kt+1 = (1 – δ)Kt + It
استهلاک ثابت: Kt+1 = Kt – δ + آن
جایی که:
• Kt – سطح موجودی سرمایه در دوره زمانی t (دوره زمانی جاری)
• Kt+1 – سطح موجودی سرمایه در دوره زمانی t+1 (دوره زمانی آینده)
• آن – سرمایه گذاری انجام شده در سهام سرمایه در دوره زمانی t
• δ – ضریب استهلاک
علل کاهش ارزش اقتصادی
1. فرسودگی
فرسودگی و پارگی در طول زمان اجتناب ناپذیر است. کاهش ارزش فیزیکی یک دارایی با کاهش ارزش مالی دارایی محاسبه می شود.
2. فناوری جدید جایگزین فناوری قدیمی
از آنجا که تغییرات سریع فناوری رخ می دهد، فناوری موجود قدیمی می شود و با فناوری کارآمدتر جایگزین می شود. این منجر به کاهش ارزش یک دارایی فناوری قدیمی می شود.
3. فساد پذیری
برخی از داراییها، مانند داراییهای در حال انجام کار، مانند مواد خام یا موجودی، و غیره ممکن است در طی یک بازه زمانی خراب شوند. چنین دارایی هایی مشمول استهلاک می شوند تا زیان ناشی از آن در ارزش آنها محاسبه شود.
4. انقضای حقوق
دارایی های نامشهود مانند نرم افزار، مجوز، حق ثبت اختراع، علائم تجاری و غیره در یک بازه زمانی معتبر هستند، مدت زمانی که حقوق مربوط به آن ها قرارداد بسته شده است. دارایی های نامشهود باید قبل از انقضای حقوق مستهلک شوند. استهلاک دارایی های نامشهود استهلاک نامیده می شود. دارایی های نامشهود در طول زمان مستهلک می شوند به طوری که با انقضای حقوق، ارزش دارایی های نامشهود صفر محاسبه می شود.
رکود اقتصادی
وضعیت نابسامانی مالی
رکود اقتصادی چیست؟
رکود اقتصادی اتفاقی است که در آن یک اقتصاد در وضعیت آشفتگی مالی است که اغلب نتیجه یک دوره فعالیت منفی بر اساس نرخ تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور است. این بسیار بدتر از یک رکود است، با کاهش قابل توجه تولید ناخالص داخلی، و معمولا برای چندین سال ادامه می یابد. در ایالات متحده، رکود بزرگ برای یک دهه به طول انجامید، به طوری که نرخ بیکاری به 25٪ و دستمزدها 42٪ کاهش یافت.
علل رکود اقتصادی
رکود اقتصادی در درجه اول ناشی از بدتر شدن اعتماد مصرف کننده است که منجر به کاهش تقاضا و در نهایت منجر به از بین رفتن شرکت ها می شود. زمانی که مصرف کنندگان خرید محصولات و پرداخت هزینه خدمات را متوقف می کنند، شرکت ها باید بودجه خود را کاهش دهند، از جمله استخدام کارگران کمتر.
اما اجازه دهید عمیق تر به عوامل دیگری که منجر به رکود اقتصادی می شوند نگاه کنیم.
1. سقوط بازار سهام
بازار سهام متشکل از سهامی است که سرمایه گذاران در شرکت های دولتی دارند. تغییرات در سهام می تواند بازتابی از عملکرد یک اقتصاد باشد. زمانی که بازار سهام سقوط می کند، می تواند نشانه ای از کاهش اعتماد سرمایه گذاران به اقتصاد باشد.
2. کاهش در سفارشات ساخت
یک تجارت بر اساس تقاضا برای محصولات و خدمات خود شکوفا می شود. هنگامی که سفارشات تولید منعکس کننده کاهش باشد، به ویژه برای یک دوره زمانی طولانی، می تواند منجر به رکود و بدتر از آن به رکود اقتصادی شود.
3. کنترل قیمت ها و دستمزدها
کنترل قیمت ها یک بار در دوره ریاست جمهوری ریچارد نیکسون، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، زمانی که قیمت ها همچنان بالاتر می رفت، اتفاق افتاد. همچنین، زمانی که دستمزدها توسط دولت کنترل میشود و شرکتها اجازه ندارند آنها را کاهش دهند، کسبوکارها ممکن است مجبور شوند کارمندان خود را برای بقای خود اخراج کنند.
4. تورم
تورم اساساً کاهش قیمت مصرف کننده در طول زمان است. ممکن است چیز خوبی به نظر برسد زیرا مردم اکنون می توانند کالاهای بیشتری را بخرند، اما در زیر آن این واقعیت وجود دارد که قیمت ها به دلیل کاهش تقاضا نیز کاهش می یابد.
5. افزایش قیمت نفت
اینکه چگونه افزایش قیمت نفت می تواند تأثیر موجی بر تقریباً همه چیز در بازار ایجاد کند، دانش عمومی است. وقتی این اتفاق می افتد، مصرف کنندگان قدرت خرید خود را از دست می دهند که می تواند منجر به کاهش تقاضا شود.
6. از دست دادن اعتماد مصرف کننده
هنگامی که مصرف کنندگان دیگر به اقتصاد اطمینان ندارند، عادات خرج کردن خود را تغییر می دهند و در نهایت تقاضا برای کالاها و خدمات را کاهش می دهند.
نشانه های یک رکود اقتصادی در آینده
قبل از وقوع یک رکود اقتصادی، مواردی وجود دارد که مردم باید به آنها توجه داشته باشند تا بتوانند برای آن آماده شوند. آنها شامل موارد زیر است:
1. افزایش نرخ بیکاری
بدتر شدن نرخ بیکاری معمولاً نشانه رایج یک رکود اقتصادی قریب الوقوع است. با تعداد بالای بیکاری، مصرف کنندگان قدرت خرید خود را از دست می دهند و در نهایت تقاضا را کاهش می دهند.
2. افزایش تورم
تورم می تواند نشانه خوبی برای افزایش تقاضا به دلیل رشد دستمزد و نیروی کار قوی باشد. با این حال، تورم بیش از حد مردم را از هزینه کردن منصرف می کند و می تواند منجر به کاهش تقاضا برای محصولات و خدمات شود.
3. کاهش فروش ملک
در یک وضعیت اقتصادی ایده آل، هزینه های مصرف کننده معمولا زیاد است، از جمله فروش خانه. اما زمانی که یک رکود اقتصادی قریبالوقوع وجود دارد، فروش خانهها کاهش مییابد که نشاندهنده کاهش اعتماد به اقتصاد است.
4. افزایش بدهی کارت اعتباری
زمانی که استفاده از کارت اعتباری زیاد است، معمولاً نشانه ای از خرج کردن مردم است که برای تولید ناخالص داخلی خوب است. با این حال، زمانی که بدهیهای بدهی افزایش مییابد، میتواند به این معنا باشد که مردم توانایی پرداخت خود را از دست میدهند که نشاندهنده رکود اقتصادی است.
راه های جلوگیری از رکود اقتصادی دیگر
همیشه آن ترس دائمی از وقوع یک «رکود بزرگ» دیگر وجود دارد، به همین دلیل است که اقتصاددانان سیاستهای زیر را برای جلوگیری از وقوع آن پیشنهاد میکنند.
1. سیاست پولی انبساطی
یک سیاست پولی انبساطی شامل کاهش نرخ بهره برای تشویق سرمایه گذاری و استقراض است. هنگامی که نرخ بهره پایین تر باشد، مصرف کنندگان از ارزش بیشتری برای پول خود برخوردار می شوند و تشویق می شوند تا بیشتر خرج کنند.
2. سیاست مالی انبساطی
سیاست مالی انبساطی به معنای افزایش مخارج دولت، کاهش مالیات یا ترکیبی از هر دو است. کاهش مالیات به مصرف کنندگان درآمد قابل تصرفی می دهد که به نوبه خود باعث تشویق هزینه ها می شود.
3. ثبات مالی
ثبات مالی شامل تضمین سپرده های بانکی توسط دولت است که اعتبار بانک ها را ارتقا می دهد.
افکار نهایی
رکود اقتصادی گسترده چیزی است که جهان برای چندین دهه از آن دور نگه داشته شده است. با این حال، اگر همه بخشهای اقتصاد با هم برای جلوگیری از آن همکاری نکنند، همیشه این شانس وجود دارد که دوباره اتفاق بیفتد.