خلاصه اجرایی چشم انداز رشد جهانی پس از یک بهبود قوی در سال 2021، شتاب رشد جهانی در حال از دست دادن است.
بهبود اقتصاد جهانی
به تعادل ظریف در میان موج های جدید آلودگی کووید-19، چالش های مداوم بازار کار، محدودیت های زنجیره تامین و افزایش فشارهای تورمی بستگی دارد.
پس از انقباض جهانی 3.4 درصدی در سال 2020 و پس از رشد 5.5 درصدی در سال 2021، بالاترین نرخ رشد در بیش از چهار دهه گذشته، پیشبینی میشود که اقتصاد جهان در سال 2022 4 درصد و در سال 2022 رشد 3.5 درصدی داشته باشد.2023
تماشای ویدیو از آکادمی بیتریوم : تولید ناخالص داخلی (GDP) چیست؟
تولید ناخالص جهانی در سال 2021 1.9 درصد بیشتر از سال 2019 بود اما همچنان 3.3 درصد کمتر از سطح تولید پیش بینی شده قبل از همه گیری بود. با این حال، این ارقام رشد کل، تفاوتهای مشخصی را در سرعت بهبود در کشورها و مناطق پنهان میکنند. بهبود جهانی تولید در سال 2021 عمدتاً ناشی از هزینههای قوی مصرفکننده و مقداری جذب سرمایهگذاری بود. تجارت کالاها دوباره برگشت و از سطح قبل از همه گیری فراتر رفت. اما شتاب رشد تا پایان سال 2021 از جمله در اقتصادهای بزرگی مانند چین، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به طور قابل توجهی کاهش یافت، زیرا اثرات محرک های مالی و پولی از بین رفت و اختلالات عمده در زنجیره تامین ظاهر شد. انگیزه رشد عموماً در اکثر کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای در حال گذار ضعیف تر بوده است. در حالی که قیمت های بالاتر کالاها به طور کلی به کشورهای صادرکننده کالا کمک کرده است، افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی باعث تورم سریع شده است، به ویژه در کشورهای مشترک المنافع (CIS) و آمریکای لاتین و دریای کارائیب. بهبود به ویژه در اقتصادهای وابسته به گردشگری، به ویژه در ایالات کوچک جزیره ای در حال توسعه، کند بوده است.
کاهش تولید نسبت به پیشبینیهای قبل از همهگیری در اکثر کشورهای در حال توسعه قابل توجه باقی خواهد ماند. بر اساس پیشبینیهای فعلی، نیمی از اقتصادهای جهان در سال 2023 حداقل 7 درصد از سطح تولید قبل از همهگیری فراتر خواهند رفت. در شرق آسیا و جنوب آسیا، میانگین پیشبینی میشود که تولید ناخالص داخلی (GDP) در سال 2023، 18.4 درصد بالاتر از سطح سال 2019 باشد، در حالی که این رقم در آمریکای لاتین و کارائیب تنها 3.4 درصد است. این لزوماً به این معنا نیست که کشورها به طور کامل تولید خود را نسبت به روند رشد تولید قبل از همهگیری بازیابی خواهند کرد. با وجود بهبود قوی، تولید ناخالص داخلی آسیای شرقی و جنوب آسیا در سال 2023 پیش بینی می شود که 1.7 درصد کمتر از سطح پیش بینی شده قبل از همه گیری باقی بماند. پیش بینی می شود آفریقا و آمریکای لاتین و کارائیب به ترتیب شاهد شکاف 5.5 و 4.2 درصدی باشند.
در مقایسه با پیش بینی های قبل از همه گیری این شکاف های تولیدی مداوم باعث تشدید فقر و نابرابری و تضعیف توسعه پایدار خواهد شد. هشتم وضعیت و چشم انداز اقتصادی جهان 2022 چشم انداز جهانی با ابهامات و خطرات عمده ای مواجه است چشم انداز رشد کوتاه مدت جهانی با خطرات عمده ای مواجه است که این همه گیری هنوز به پایان نرسیده است. با گسترش سریع امواج جدید عفونت، انتظار می رود تلفات انسانی و اقتصادی افزایش یابد. چشمانداز رشد ارائهشده در این گزارش همچنان مستعد افزایش موارد و محدودیتهای بالقوه در فعالیتهای اقتصادی است. دسترسی محدود به واکسن ها چالش خاصی را برای اکثر کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای در حال گذار ایجاد می کند، زیرا احیای مجدد ویروس احتمالاً آنها را بیشتر از کشورهای توسعه یافته که به پوشش واکسیناسیون نسبتاً بالایی دست یافته اند تأثیر می گذارد. تا دسامبر سال 2021، تعداد دوزهای واکسن به ازای هر 100 نفر در کشورهای کمتر توسعه یافته تنها به 23.9 در مقابل 147.4 در کشورهای توسعه یافته رسید. عرضههای محدود واکسنها از سوی تولیدکنندگان و محدودیتهای مالی داخلی همچنان دسترسی بسیاری از کشورهای در حال توسعه را محدود میکند. افزایش فشارهای تورمی در اقتصادهای بزرگ توسعه یافته و تعدادی از کشورهای بزرگ در حال توسعه خطرات بیشتری را برای بهبود ایجاد می کند. تورم کل جهانی در سال 2021 به 5.2 درصد افزایش یافت که بیش از 2 واحد درصد بالاتر از نرخ روند خود در 10 سال گذشته است. فشار تورمی به ویژه در ایالات متحده، منطقه یورو و آمریکای لاتین و کارائیب مشهود بود. تشدید سریعتر از حد انتظار شرایط پولی جهانی چالش بزرگ دیگری را نشان می دهد. هرگونه تغییر غیرمنتظره در مواضع سیاست پولی فدرال رزرو در ایالات متحده می تواند به طور ناگهانی انتظارات سرمایه گذاران را تغییر دهد و باعث تعدیل های بزرگ در تخصیص پرتفوی شود، در حالی که به طور قابل توجهی جریان سرمایه را به سمت توسعه تغییر می دهد.
این مقاله را مطالعه کنید : 3 استراتژی برای مقابله با تورم
کشورها. تجارت بینالملل و سرمایهگذاری عملکرد ترکیبی را ثبت کردند عملکرد تجارت بینالملل در سال 2021 متفاوت بود. تجارت کالا با پیشی گرفتن تجارت جهانی کالا از سطح قبل از همهگیری بهبود یافت. با این حال، تجارت خدمات کماکان باقی مانده است، زیرا بسیاری از خدمات برون مرزی، به ویژه سفر و گردشگری بین المللی، هنوز بهبود نیافته اند. سناریوی پایه ما پیشبینی میکند که تجارت جهانی کالا و خدمات پس از رشد 11 درصدی در سال 2021، 5.7 درصد در سال 2022 رشد خواهد کرد. اگرچه تجارت خدمات هنوز بهبود نیافته است، انتظار میرود با عادی شدن الگوهای تقاضای خارجی به تدریج بهبود یابد. چشم انداز تجارت همچنان مستعد محدودیت های بالقوه در فعالیت های اقتصادی است، با این حال، با نوع جدید Omicron از COVID-19 که خطرات و عدم قطعیت های سیاستی قابل توجهی را به همراه دارد. در بسیاری از نقاط جهان، سرمایهگذاری پس از رکود ناشی از همهگیری، با کاهش محدودیتهای COVID-19، بستههای محرک مالی بزرگ و سیاستهای پولی بسیار سست، بهبود یافته است. پس از انقباض 2.7 درصدی در سال 2020، سرمایه گذاری جهانی در سال 2021 حدود 7.5 درصد افزایش یافت که ناشی از رشد قوی، هرچند تعدیل کننده در چین و ایالات متحده بود. با این حال، فراتر از ارقام اصلی، تصویر سرمایه گذاری جهانی نگران کننده تر است. در بسیاری از کشورها، بازگشت مجدد نتیجه اثرات پایه مطلوب و محیط سیاست مالی و پولی حمایتی استثنایی است. با سخت تر شدن شرایط مالی و برداشته شدن حمایت مالی، رشد سرمایه گذاری احتمالاً به سرعت آهسته ای که قبل از همه گیری وجود داشت، باز خواهد گشت. چشم انداز سرمایه گذاری میان مدت به ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه و در حال گذار که به شدت به سوخت های فسیلی وابسته هستند چالش برانگیز است. بهبود بازار کار در حال تأخیر است. پیشبینی میشود که سطح اشتغال در طی سالهای 2022 تا 2023 و احتمالاً پس از آن بسیار کمتر از سطوح قبل از همهگیری باشد. سرعت ایجاد شغل تا حد زیادی برای جبران زیان های شغلی قبلی ناکافی بوده است، اگرچه تصویر در مناطق مختلف متفاوت است. در حالی که بازارهای کار در کشورهای توسعه یافته با افزایش سرعت بهبود به تدریج در حال بهبود هستند، رشد اشتغال در کشورهای در حال توسعه در میان پیشرفت کمتر واکسیناسیون و مخارج محرک محدود ضعیف باقی می ماند. پیش بینی می شود این واگرایی در کوتاه مدت ادامه یابد.
اقتصادهای در حال توسعه
به ویژه کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای آفریقا، آمریکای لاتین و دریای کارائیب، و آسیای غربی، انتظار می رود که بهبود مشاغل کندتر را شاهد باشند. پیشبینی میشود که فقر جهانی در بالاترین حد خود باقی بماند اثرات نامطلوب این همهگیری بر رشد و اشتغال به طور قابل توجهی پیشرفت در کاهش فقر جهانی را تضعیف کرده است و امیدها برای دستیابی به هدف توسعه پایدار پایان دادن به فقر شدید را از بین برده است. پیش بینی می شود تعداد افرادی که در سطح جهان در فقر شدید زندگی می کنند در سال 2022 اندکی کاهش یابد و به 876 میلیون نفر برسد، اما انتظار می رود که بسیار بالاتر از سطح قبل از همه گیری باقی بماند. انتظار می رود اقتصادهای با سرعت در حال توسعه در شرق آسیا و جنوب آسیا و اقتصادهای توسعه یافته کاهش فقر را تجربه کنند. در مقابل، پیشبینی میشود که فقر در آسیبپذیرترین اقتصادهای جهان بیشتر افزایش یابد. فضای مالی ناکافی و بهبود آهسته اشتغال به طور کلی کاهش فقر را در بسیاری از کشورهای در حال توسعه در کوتاه مدت تضعیف خواهد کرد. این امر به ویژه در آفریقا صدق می کند، جایی که پیش بینی می شود تعداد مطلق افراد در فقر تا سال 2023 افزایش یابد. نابرابری بالاتر ممکن است به عنوان میراث بلندمدت بحران COVID-19 ظاهر شود. سطوح بالاتری از نابرابری در داخل و بین کشورها در حال ظهور است. پیامد درازمدت این همه گیری است. برای اکثریت قریب به اتفاق کشورهای در حال توسعه، بازیابی کامل تولید ناخالص داخلی سرانه مبهم باقی خواهد ماند. شکاف بین آنچه که آنها به دست خواهند آورد و آنچه که بدون بیماری همه گیر به دست می آوردند تا سال 2023 باقی خواهد ماند. در مقابل، انتظار می رود تولید ناخالص داخلی سرانه در اقتصادهای توسعه یافته تا سال 2023 نسبت به پیش بینی های قبل از همه گیری تقریباً به طور کامل بهبود یابد. بهبود نابرابر اشتغال و درآمد در میان گروههای مختلف جمعیتی باعث افزایش نابرابریها در داخل کشورها میشود. به ویژه، این بحران شکاف جنسیتی را تشدید کرده است، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، جایی که زنان نسبت به مردان کاهش شدیدتری در اشتغال و مشارکت نیروی کار داشتند. بسیاری از زنان برای ورود مجدد به نیروی کار به ویژه با موانع جدی روبرو هستند
این مقاله را مطالعه کنید : اقتصاد هنجاری
زنان با فرزندان خردسال حمایت از کار خانگی بدون دستمزد، از جمله مراقبت از کودکان، برای معکوس کردن شکاف جنسیتی در بهبود مشاغل، حیاتی باقی خواهد ماند. به طور گسترده تر، یک بهبود فراگیر و پایدار مستلزم قرار دادن ملاحظات جنسیتی در قلب سیاست های حمایت اجتماعی و بازار کار است. عدم تقارن های مالی چشم اندازهای بهبود و توسعه را شکل می دهد. این به تضمین یک بازیابی قوی، فراگیر و پایدار کمک خواهد کرد. با این حال، تفاوتها در فضای مالی و محدودیتهای ساختاری در بین کشورها همچنان توانایی حمایت از هزینههای مرتبط با بیماری همهگیر، از جمله واکسیناسیون، و همچنین ارائه کمک به آسیبپذیرترین افراد و حمایت از احیای اشتغال را محدود میکند.
وضعیت مالی و بدهی برای کشورهای در حال توسعه کم درآمد بسیار چالش برانگیز است.
با فضای مالی بسیار محدود برای مقابله با بیماری همه گیر و حمایت از بهبود، آنها منابعی را برای پاسخگویی به بحران از سایر حوزه های حیاتی، از جمله سرمایه گذاری عمومی و آموزش، مصرف می کنند. بار بدهی های خارجی ناپایدار، استقراض اضافی در طول همه گیری و افزایش هزینه های خدمات بدهی، تعداد فزاینده ای از کشورها را در آستانه بحران بدهی قرار داده است. آنها نیاز فوری به حمایت بیشتر و هماهنگ بین المللی برای کاهش بدهی دارند. تقویت مجدد چندجانبه گرایی برای مقابله با بحران های بهداشتی و آب و هوایی ضروری است. با این حال، دسترسی آشکارا نابرابر به واکسنها و تعهدات ناکافی برای پرداختن به چالشهای بدهی نشان میدهد که چندجانبهگرایی همچنان باید به چالش هدایت بهبودی گسترده و فراگیر دست یابد. همکاری بینالمللی قویتر و جاهطلبانهتر برای غلبه بر همهگیری، بازگرداندن جهان به مسیر توسعه پایدار و پیگیری اقدامات جسورانه اقلیمی ضروری است. همهگیری باعث واکنش بیسابقهای در سیاستهای پولی شد از زمان شروع COVID-19، کشورهای سراسر جهان اقدامات خارقالعادهای را برای کاهش اثرات نامطلوب اقتصادی و مالی انجام دادهاند. واکنش پولی به طور گسترده از کتاب بازی بحران مالی جهانی 2008-2009 پیروی میکند، اما با سرعت، مقیاس و گستره بیسابقهای. بانک های مرکزی برای افزایش نقدینگی، کاهش هزینه های استقراض و حمایت از فعالیت های اقتصادی به شدت نرخ های بهره کوتاه مدت را کاهش می دهند. اما آمدن پس از یک دهه تطبیق پولی، نرخ های سیاست در اقتصادهای توسعه یافته به سرعت به مرز پایین موثر خود نزدیک شد. خلاصه اجرایی توسعهیافته یازدهم، بانکهای مرکزی کشور به شدت به ابزارهای سیاست پولی غیرمتعارف، بهویژه برنامههای خرید دارایی در مقیاس بزرگ (APP) برای تثبیت بازارهای مالی و تحریک بهبود متکی بودند.
برنامههای خرید دارایی به ابزار محرک اصلی در کشورهای توسعهیافته تبدیل شدهاند برای بسیاری از بانکهای مرکزی کشورهای توسعهیافته، برنامههای کاربردی که اغلب به عنوان تسهیل کمی از آن یاد میشود، به ابزار اصلی برای محرکهای پولی در طول بحران COVID-19 تبدیل شدهاند. از مارس 2020، بانک های مرکزی ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده و منطقه یورو تقریباً 10.2 تریلیون دلار دارایی امنیتی به ترازنامه خود اضافه کرده اند که کل دارایی ها تا پایان سپتامبر 2021 به بیش از 25.9 تریلیون دلار افزایش یافته است. ورق ها نیز به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی به شدت افزایش یافته اند. در سه ماهه دوم سال 2021، کل دارایی های مالی در ترازنامه بانک مرکزی از 35 درصد تولید ناخالص داخلی در ایالات متحده تا 130 درصد در ژاپن متغیر بود. در اجرای برنامه های کاربردی، بانک های مرکزی اوراق بهادار با سررسید بلندمدت مانند اوراق قرضه دولتی یا اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن را از موسسات مالی خریداری کردند. این امر نقدینگی را برای بازگرداندن اعتماد بازار و ثبات مالی، کاهش هزینههای استقراض بلندمدت، افزایش جریان اعتبار و کاهش هزینه خدمات بدهی موجود فراهم کرد. انتظار می رود برنامه های کاربردی تقاضای کل، اشتغال و رشد اقتصادی را تحریک کنند و در عین حال به بانک های مرکزی کمک کنند تا به اهداف تورمی خود دست یابند. بسیاری از بانک های مرکزی کشورهای در حال توسعه برای اولین بار برنامه های خرید دارایی را اجرا کردند. بیماری همه گیر نقطه عطفی برای سیاست های پولی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بود، جایی که بانک های مرکزی برنامه های کاربردی را برای اولین بار که آنها با خروج سرمایه بزرگ، خطرات فزاینده بی ثباتی مالی و افزایش هزینه های تامین مالی دولت مواجه شدند. در طول سال 2020، 27 بانک مرکزی – 10 در آفریقا، 9 در آسیا و 8 در آمریکای لاتین و کارائیب – برنامه های کاربردی را آغاز کردند. در حالی که این برنامهها به طور گسترده بر اساس برنامههای اقتصادهای توسعهیافته مدلسازی شدهاند، اما عمدتاً هدفشان افزایش اعتماد بازار و کاهش ناکارآمدی بازار بوده و از نظر مقیاس بسیار کوچکتر و از نظر مدت زمان کوتاهتر بودهاند. تا سه ماهه دوم سال 2021، بانک مرکزی هند تنها بانک مرکزی بزرگ کشور در حال توسعه بود که به خرید دارایی های قابل توجه ادامه داد. این برنامه ها در رسیدگی به مشکلات مالی و شروع بهبود موثر بوده اند… شواهد تجربی نشان می دهد که برنامه های کاربردی به طور کلی در رسیدگی به مشکلات مالی و حمایت از بهبود فعالیت های اقتصادی در مراحل اولیه بحران فعلی موثر بوده اند. در طول بحران مالی جهانی و همهگیری COVID-19، این برنامهها با تامین نقدینگی، تسهیل شرایط مالی و کاهش عدم اطمینان به ثبات بازارهای مالی کمک کردند. آنها همچنین XII وضعیت اقتصادی و چشم انداز جهانی 2022 هزینه های استقراض بلندمدت را کاهش دادند و از افزایش سرمایه گذاری و مصرف کالاهای بادوام حمایت کردند و به کشورها اجازه دادند به سرعت از رکود خارج شوند. اما اثرات رشد بلندمدت برنامههای خرید دارایی کمتر واضح است، شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد وقتی عملکرد عادی بازار احیا میشود و اقتصاد در حال بهبود است، خریدهای جدید محرک اضافی قابلتوجهی ارائه نمیکنند. بهبود آهسته اقتصادی ناشی از بحران مالی جهانی نشان می دهد که اثربخشی خرید دارایی های بانک مرکزی ممکن است فراتر از مرحله بهبود اولیه نباشد. اگرچه سیاستهای پولی در کشورهای توسعهیافته در دهه ۲۰۱۰ بهطور استثنایی سازگار بود، اما سرمایهگذاری نتوانست رشد قابلتوجهی داشته باشد. نقدینگی فراوان و هزینه های بسیار کم استقراض اغلب باعث تحریک وام بانکی به اقتصاد واقعی نمی شود. در برخی موارد، نرخهای بهره بسیار پایین و ریسکهای زیر قیمت، ظهور «شرکتهای زامبی» با بهرهوری پایین را تشویق کردند. در چندین کشور، به ویژه ایالات متحده، شرکت ها از نقدینگی ارزان و فراوان برای خرید سهام به جای سرمایه گذاری های جدید استفاده می کنند. در سه ماهه دوم سال 2021، بازخرید شرکتهای فهرست شده در شاخص استاندارد اند پورز (S&P) 500 مجموعاً به 199 میلیارد دلار رسید که نزدیک به بالاترین رکورد تاریخ است. بازخریدهای بزرگ بر سرمایه گذاری و سرمایه گذاری تأثیر منفی گذاشته است.
این مقاله را مطالعه کنید : شاخص های اقتصادی
انباشت سرمایه و کاهش توانایی شرکت ها برای مقابله با رکود اقتصادی، به خصوص اگر بازپرداخت ها به طور فزاینده ای با بدهی های جدید تامین شود. سیاستهای پولی فوقالعاده طولانیمدت آسیبپذیریهای اقتصاد کلان را ایجاد کرده است دوره طولانی سیاستهای پولی بسیار شل، با پمپاژ حجم عظیمی از نقدینگی توسط بانکهای مرکزی به بازارهای مالی برای پایین نگه داشتن نرخهای بهره بلندمدت، آسیبپذیریهای کلان اقتصادی و مالی قابل توجهی را ایجاد کرده است. برنامههای کاربردی در مقیاس بزرگ در کشورهای توسعهیافته رفتار سوداگرانه را در میان سرمایهگذاران تشویق کردهاند، بهعلاوه، جستجو برای بازدهی بالاتر باعث افزایش وامگیری در برخی از اقتصادهای در حال توسعه میشود. بدهی عمومی و تضمین شده عمومی در کشورهای با درآمد کم و متوسط پایین بدهکار به طلبکاران خصوصی طی سال های 2010 تا 2019 در مقایسه با کاهش 7 درصدی از 1998 تا 2007، 264 درصد افزایش یافت. استقراض خارجی بیش از حد، به ویژه از طلبکاران خصوصی، نگرانی های پایداری بدهی را برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه تشدید کرده است. حبابهای قیمت داراییها تهدیدی برای ثبات مالی هستند. نقدینگی اضافی ناشی از برنامههای کاربردی در مقیاس بزرگ باعث افزایش تورم قیمت دارایی در تقریباً هر طبقه دارایی، از جمله بازارهای اوراق قرضه، سهام و املاک و مستغلات شده است. قیمتهای سهام در ایالات متحده افزایشهای بزرگی را ثبت کردهاند، جایی که ارزشهای فعلی به سطوحی نزدیک میشوند که قبل از ترکیدن حباب داتکام در سال 2001 مشاهده شده بود. و بنیادهای اقتصادی همچنان در حال گسترش هستند. اگر شرایط پولی به طور ناگهانی تغییر کند و بانکهای مرکزی بزرگ به سرعت خرید داراییها را کاهش دهند و نرخهای سیاستی سیزدهم را افزایش دهند، احتمالاً حبابهای قیمت داراییها میترکند. اصلاحات شدید بازار می تواند باعث افزایش تعداد ورشکستگی ها شود و خسارت اقتصادی قابل توجهی را به بهبود شکننده و با اثرات سرریز جهانی منفی وارد کند. مالی نگرانی های ثبات با قرار گرفتن در معرض ریسک بالاتر سرمایه گذاران ترکیب می شود، زیرا برنامه های کاربردی فعالان بازار را به سمت دارایی های با بازده بالاتر سوق داده اند. قیمتهای بالاتر دارایی به طور نامتناسبی به نفع ثروتمندان بوده است. عایدی سرمایه ناشی از افزایش قیمت سهام، اوراق قرضه یا مسکن سهم قابل توجهی از کل درآمد را برای پردرآمدها بهویژه 1 درصد بالا تشکیل میدهد، اما برای گروههایی که در انتهای توزیع درآمد قرار دارند ناچیز است. علاوه بر این، خانوارهای ثروتمند سهم بسیار بیشتری از پرتفوی خود را در داراییهای مالی، بهویژه سهام، سرمایهگذاری میکنند که بیشترین افزایش قیمت را از زمان شروع بحران کنونی به ثبت رساندهاند. بر اساس برآوردهای اولیه، 1 درصد بالاترین درآمد در ایالات متحده، در سه ماهه اول سال 2020 تا سه ماهه دوم سال 2021 به ازای هر نفر درآمد خالص ثروت حدود 3.5 میلیون دلار را ثبت کردند. 20 درصد پایین تنها افزایشی را ثبت کردند. حدود 5300 دلار برای هر نفر برنامههای کاربردی همچنین احتمالاً نابرابریهای جنسیتی را افزایش دادهاند، زیرا زنان تمایل به داشتن ثروت و درآمد کمتری نسبت به مردان دارند و احتمال کمتری برای سرمایهگذاری در داراییهای پرخطر دارند. این یافتهها بر لزوم توجه بانکهای مرکزی به پیامدهای توزیعی برنامههای کاربردی تاکید میکند. بانکهای مرکزی در حمایت از سیاستهای کاهشیافته با مبادلات دشواری روبرو هستند در حالی که نگرانیها در مورد افزایش تورم پس از بحران مالی جهانی بیاساس بود، بانکهای مرکزی کشورهای توسعهیافته اکنون با فشارهای تورمی فزایندهای مواجه هستند. تورم سریع قیمت مصرفکننده ناشی از بهبود شدید تقاضا و اختلالات طرف عرضه، مقامات پولی را تحت فشار قرار میدهد تا برنامههای کاربردی خود را کاهش دهند، اگر نگوییم آنها را کاهش دهند. این بار، کاهش خرید دارایی ها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به پس از بحران مالی جهانی اتفاق می افتد. باز کردن و در نهایت خروج از برنامه ها آسان نخواهد بود. بانک های مرکزی، به ویژه فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا (ECB)، با چالش کاهش برنامه های خرید اوراق قرضه بدون ایجاد آشفتگی در بازار مالی و بی ثبات کردن جریان های مالی جهانی روبرو هستند. خطر اشتباهات سیاستی، چه با برداشت سریع محرک ها و چه با به تعویق انداختن طولانی مدت، قابل توجه است. فراتر از این چالش فوری، سوال اساسیتر این است که آیا – و اگر چنین است، با چه سرعتی – بانکهای مرکزی خرید داراییها را معکوس کرده و اندازه ترازنامههای خود را کاهش خواهند داد.